Twice.se

Horoskop

Lejonet 2015

Årshoroskop Lejonet

 

MOTTO FÖR 2015: "För att nå framgång, ska man vara originell."

Kreativa lejon bör under 2014-2017 satsa på sina kreativa projekt eftersom de har det som krävs och de har de rätta astrologiska omständigheterna som behövs för att lyckas inom ett kreativt fält. Relationer, i synnerhet daglig interaktion kan i under april, maj och september-december bli konfliktfylld. Men du har turen med dig, fortfarande under första halvåret och under juni-september, med Saturnus i skorpionen igen bör du fokusera på problem och frågor som rör familj och bostad igen. Efter den 11 augusti kommer nya ekonomiska framsteg att göras och möjligheterna för nya inkomstkällor, löneförhöjning och ett nytt jobb ökar.

Saturnus i skytten

Saturnus i skytten december 2014 – december 2017 skapar nya utmaningar och välsignelser i ditt liv. Du tar nu din egen kreativitet på största allvar och du kan också genom ansträngning och disciplin också etablera dig inom ett kreativt område. Om kärlek och romantik lär du dig också fler läxor som är viktiga och kanske tar du också kärleken på stort allvar nu. En del lejon får också barn. De som redan har barn upplever att barnen också blir en börda eller ställer stora krav på dig som förälder.
Vad gäller kreativitet, så känner du dig ständigt väldigt inspirerad på grund av en trigon till Uranus i väduren. Kvadraturen till Neptunus kan däremot skapa besvikelse när du lyssnar till andras åsikter, när du tvekar. Å andra sidan kan det finnas människor som du möter som också försöker manipulera dig eller förvirra dig. Följ alltid dina egna idéer. Ekonomiska förluster kan också göras, oftast på grund av dåliga beslut.
Under hela halvåret bildar däremot Saturnus, Uranus och Jupiter en stor trigon i eldtecken och du har turen med dig och med alla dina kreativa projekt. Du känner att dina dagliga aktiviteter också har mening. Även om dina kreativa projekt låt oss säger kräver ansvar och att hålla tiderna (dead lines), känns det ändå ganska bra eftersom du gör det som du tycker om att göra. Du kan också resa men du gör det oftast för att själva resan ger något. Vissa distansrelationer kan också bli starkare och en kärleksrelation på distans kan bli allvarlig. På grund av Saturnus-Neptunus kvadraturen kan du också bli sviken i kärleken, men du bör helt växa och utvecklas som person via själva erfarenheten. Du har nu tyvärr ansvaret för vilken person du råkar förälska dig i.

Januari – april

Vissa relationer kommer definitivt att gå via problem under året delvis för att Merkurius är retrograd tre gånger under året i lufttecken, som styr över de hus som har med socialt liv, relationer och interaktion med andra att göra. Saturnus i det femte huset kan också skapa en seriösare inställning till livet.
Mellan den 21 januari-11 februari är Merkurius – kommunikationens planet – retrograd för första gången i vattumannen, huset för relationer. Det gäller under den här retrograda rörelsen att inte satsa på nya relationer utan helst på redan existerande relationer. Dessutom kan du återuppta kontakten med gamla vänner. Relationer kan också förbättras rent allmänt under den här tiden.
Januari till april är också lugnare månaden, då du också känner att du har turen med dig. Dina idéer är innovativa, lysande och du utvecklas och blomstrar som person.
Pluto och Uranus bildar en sista exakt kvadratur den 17 mars och därefter kommer förmodligen din hälsa också att förbättras. Förhoppningsvis kommer den mentala stressen också att släppa.
Den 20 mars påverkas det åttonde huset av en solförmörkelse som kan leda till inre transformering. Det är möjligt att Pluto-Uranus kvadraturen också skapar en sorts evolution i ditt liv, som skapar personlig utveckling eftersom nya insikter alstras om vad som verkligen kan förbättra din hälsa. Men solförmörkelsen den 20 mars kan också skapa möjligheten för dig att göra en viktig investering, eller att fördjupa en relation, som tas till en ny nivå.
Den 4 april påverkas däremot det tredje huset för kommunikation av en månförmörkelse som är intensiv. Det är möjligt att du känner att du får problem med folk i omgivningen som blir fientliga. Kanske säger du fel sak vid fel tidpunkt och du blir inte riktigt förlåten för din åsikt. Du vill kanske också skriva under ett avtal men går via en rad utmaningar. En del av er kan också misslyckas med en utbildning eller ett prov.
Annars kommer du i synnerhet under april att göra viktiga framsteg i karriären och på jobbet och du känner dig nöjd i detta avseende.

Maj

Maj är förmodligen den allra jobbigaste månaden för alla, på grund av spänningsfyllda aspekter nästan varje dag. För din del kommer Mars och Merkurius i tvillingarna att opponera Saturnus i skytten, och detta kan skapa konflikter i det sociala livet. Dessutom uppstår det skvaller och intriger mycket på grund av oppositionen mellan Venus i kräftan och Pluto i stenbocken. Kvadraturer till Neptunus och Uranus skapar också irritation, förvirring, besvikelse och överreaktioner, medan Merkurius går retrograd i huset för socialt liv under maj och bidrar till förvirringen och skapar ännu flera missförstånd. Risken för depression är ganska stor under månaden, men å andra sidan kan Mars i huset för socialt liv skapa en sorts känsla av att du kan kämpa mot eventuella ”fiender” tillsammans med andra, och därför är du inte ensam i den här kampen och du har någon att dela din sorg, besvikelse eller irritation med.

Juni-september

Helt nya vindar blåser i juni då du mår bättre även om Merkurius är retrograd mellan den 19 maj – 11 juni. Relationer blir återigen bättre och du känner dig inte heller lika stressad. Med lite ansträngning kan du verkligen se till att du får ordning på livet igen och kan koncentrera dig på viktigare saker.
Venus, kärlekens planet, går in i lejonet den 5 juni och kommer att påverka ditt första hus för personlighet fram till den 8 oktober på grund av en retrograd fas.
Venus i lejonet innebär så klart att du känner dig fri från bekymmer och att du är extra charmig.
Å andra sidan återvänder Saturnus till skorpionen, det 4e huset för hem och familj mellan den 15 juni-18 september på grund av en retrograd fas som började den 15 mars. Den 1 augusti går däremot Saturnus direkt igen i skorpionen och kommer således att återigen påverka skytten efter den 18 september och fram till den 19 december 2017.
Att Saturnus återvänder till skorpionen innebär att du måste lösa vissa problem som rör bostad, hem och familj. Du behöver få ordning på sådana problem som rör boendet eller den relation som du har till andra familjemedlemmar.
Venus är retrograd i lejonet mellan den 29 juli – 6 september. Under den här tidsperioden kan du göra en del ekonomiska förluster och du kan också uppleva att dina relationer försämras lite, i synnerhet nära relationer. Visst kan relationer omvärderas, och relationer kan också avslutas. Men du gör också det som är bäst för dig och det som känns bekvämt för dig och detta är också viktigt. Om du hamnar i konflikter med andra har du alltid rätt sak att säga till andra och dina träffande argument kan till och med inspirera dina motståndare.

Jupiter i jungfrun

Planeten Jupiter lämnar lejonet den 11 augusti och inleder en transit via jungfrun, det andra huset för intäkter som varar i ett helt år. Den här transiten skapar nya ekonomiska möjligheter för dig och trigonen till Pluto i huset för jobb och hälsa kan skapa nya jobbmöjligheter eller extra inkomstkällor.
Framgången kommer ganska snabbt till dig faktiskt, eftersom en solförmörkelse påverkar andra huset för intäkter den 12 september och en exakt trigon mellan Pluto och Jupiter äger rum den 11 oktober. Om du är arbetslös, eller vill byta jobb, så är den här den perfekta tiden för dig att söka ett nytt jobb och för att starta eget.
Den 27 september äger månförmörkelse rum i väduren som bildar en trigon till Saturnus. Med den här förmörkelsen känner du att du befinner dig på alla sätt på rätt väg i livet – och en del av er kan börja plugga något som är kreativt, medan andra börjar skriva en bok eller är redo för att publicera en bok. Dessutom kan ett av dina kreativa projekt göra dig populär och stolt över dig själv.

September – december

Kommunikation och interaktion med folk i din närmaste omgivning blir ganska jobbig och störande, oftast konfliktfylld under årets sista månader.
Merkurius är retrograd sista gången i huset för kommunikation och interaktion (vågen) mellan den 17 september och 9 oktober men tack och lov sammanfaller den här perioden med en stor trigon i eldtecken med Venus (direkt) i ditt tecken, Saturnus i skytten och Uranus i väduren och därför kan din charm och utstrålning, samt träffsäkra kommentarer reducera eventuella bråkmakare till tystnad. Icke desto mindre kommer Merkurius, solen, Venus och Mars i tur och ordning passera via vågen och opponera Uranus samt bilda kvadraturer till Pluto, något som gör att kommunikation med andra oftast blir jobbig, störande, icke-konstruktiv och konflikter uppstår ständigt under årets sista månader.
Lita däremot på att du gör framsteg på jobbet och att dina kreativa projekt blir uppskattade av andra.

Läs årshoroskopet för ett annat tecken:

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Dagens horoskop uppdateras varje dag och skrivs för hand. Var dag är speciell.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Veckans horoskop uppdateras varje vecka och skrivs för hand.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.

Horoskop, zodiak, stjäntecken, årshoroskop, daghoroskop