Twice.se

Horoskop

Stenbocken 2015

Årshoroskop Stenbocken

 

MOTTO FÖR 2015: Jag kan hantera sanningen om mig själv och andra.

Personlig utveckling är årets tema, med Saturnus i det tolfte huset. Inre trygghet kan uppnås, och planeterna kan i och för sig skapa tillfällen för dig att just hantera motgångar och andra människors respektlöshet, så att du växer och utvecklas. Dessutom är det svårt för dig att göra karriär under året, och flera förändringar kan också äga rum i den sociala miljön. Vissa stenbockar kan till och med flytta mot slutet av mars - början av april. Pengar kan du tjäna via andra under en stor del av året, och efter den 11 augusti kommer en ny inlärningsfas att börja i ditt liv med Jupiters' ingång i Jungfrun. Vad gäller jobb och karriär ser inte situationen särskilt lovande ut, du behöver kanske först satsa på studier och personlig utveckling. Maj är jobbig och kan skapa relationsslut och mycket stress. September-december kan bli en utmanande tid eftersom du måste göra stora ansträngningr om du ska göra några som helst framsteg.

Saturnus i skytten

Saturnus påverkar nu det tolfte huset för hemligheter, enskildhet, skeenden bakom kulisserna samt omedvetna mönster. Saturnus håller på att omstrukturera de omedvetna delarna i din personlighet och kan hjälpa dig att göra omedvetna mönster medvetna så att du kan bli av med dem. Du kan känna dig allt tryggare i dig själv och självsäkerheten kommer alltid inifrån. Att jobba med sig själv är något som alla behöver göra ibland. Att falla för andra lögner blir allt svårare, allteftersom du förstår, inser och inte kan ignorera. Det är din familj, eller de människor som skapar din identitetskänsla som kan erbjuda trygghet, de människor som du har väldigt mycket gemensamt med också.
Under första halvåret underlättas den här processen av den stora trigonen som bildas mellan Uranus, Jupiter och Saturnus i eldtecken, men de trigoner som Jupiter-Uranus bildar kan också skapa intäkter, vinster samt hjälpa dig att investera i egendom.

Januari – april

De första månaderna är inte alls så himla jobbiga, men Merkurius retrograd påverkar varje gång ett hus som rör ekonomi-jobb-karriär. Dessa områden går genom viss turbulens.
Den första Merkurius-retrogradfasen äger rum i andra huset för intäkter mellan 21 januari-11 februari, men skapar inte några stora problem varken för dig eller för din ekonomi. Det gäller att inte söka jobb nu. Reflektera i stället över hur du skulle kunna göra besparingar till exempel i stället.
Februari är en bra månad för socialt umgänge och mars är en bra tid för att knyta relationer till människor som du har mycket gemensamt med. Dessutom blir familjelivet bättre, och du kan också göra vissa investeringar. Spänningarna mellan dig och ”dina egna” kan minska efter den 17 mars, på grund av att sista kvadraturen mellan Pluto-Uranus äger rum och förhållandet mellan dessa två planeter blir mindre spänningsfylld därefter.
En solförmörkelse i huset för interaktion och kommunikation den 20 mars kan också skapa förändringar i din omedelbara miljö eller dagliga interaktion, kanske för att du flyttar.
Men månförmörkelsen i vågen den 4 april är intensiv. Den äger rum i huset för anseende och framgång, varför du kan känna dig pressad, nedtryckt, kanske nås inte målsättningarna heller. Frågor som rör respekt för dig själv och andra får större betydelse. Vissa stenbockar kan också uppleva att deras äktenskap går via problem.
Resten av april behöver inte vara en jobbig tid, men man börjar känna att livet är spänningsfyllt.

Maj

Maj månad är den jobbigaste av alla, eftersom planeterna Mars och Merkurius i tvillingarna (det sjätte huset för jobb och hälsa) bildar en opposition till planeten Saturnus i skytten (huset för hemligheter). Samtidigt bildar Venus i kräftan (huset för relationer) en opposition till Pluto i stenbocken. Dessa planeter bildar dessutom kvadraturer till Neptunus och Uranus.
Maktkamp kan uppstå i relationer, intriger kan uppstå, du kan förlora en kompis, en relation eller ett partnerskap kan ta slut. Du har svårt för att lita på andra heller. Det är också möjligt att du känner dig stressad och uppjagad.
Eftersom Merkurius är retrograd för andra gången mellan 18 maj – 11 juni, är det väldigt svårt att nå någon som helst klarhet, men för en del kan maj betyda att man tar konsekvenser av tidigare handlingar också. Jobbsituationen kan för vissa stenbockar också försämras. Eftersom du kan stressa mycket och oroa dig mycket, bör du helst ta hand om dig själv och försöka slappna av regelbundet; långa promenader kan också hjälpa.

Juni-september

Juni är en mycket trevligare månad och du mår mycket bättre. Icke-desto mindre kan du uppleva att du har nu mer pengar att spendera. Dessutom uppskattar du gärna och mer de personer som är förstående och som får dig att må bättre – positiva människor med andra ord.
Socialt sett, behöver du visa andra att du är pålitlig, eftersom Saturnus återvänder till skorpionen 11 juni – 18 september. Hantera dina egna behov och känslor i samspel med andra, och du tar inte med olärda läxor med dig efter den 18 september när Saturnus återvänder till skytten. Betala eventuella skulder som du har till andra människor också.
Venus är retrograd i lejonet mellan den 31 juli – 6 september. Relationer till andra kan omvärderas och förändras under den här tidsperioden. Men du kan också fatta beslut angående vilka människor som du vill ha riktigt nära och vilka som du behöver avlägsna från ditt liv.

Jupiter i Jungfrun

Efter den 11 augusti, med turens och expansionens planet i Jungfrun, kommer du under cirka 1 år att lära dig många nya saker och vidga dina vyer. Dessutom kommer många av er att utveckla internationella relationer till andra människor, resa samt eventuellt blogga, skriva, plugga.
En solförmörkelse den 12 september i jungfrun markerar något nytt, en ny inlärningsfas i livet, som kan skapa förändringar i din personlighet. Dessutom äger en exakt trigon rum mellan Jupiter och Pluto den 11 oktober, ett annat viktigt datum i detta avseende. Du kan till exempel lansera en hemsida, eller börja plugga, men du kan också ge ut en bok eller börja blogga. Något annat som är lärorikt och ganska spännande kan börja.

September – december

På många sätt är september förändringarnas månad, på grund av solförmörkelsen i jungfrun som nämndes ovan, liksom en månförmörkelse i väduren den 27 september, som bildar en trigon till Saturnus. Om du till exempel skulle börja en meditationskurs, kommer du snart att se nya resultat; om du pluggar, kommer du att snart nog känna dig säkrare på dig själv, om du flyttar, kommer du i kontakt med många nya intressanta människor, osv.
Merkurius är retrograd sista gången i vågen mellan den 17 september och 9 oktober, och skapar därmed nya utmaningar, i den meningen att du känner dig missförstådd eller behandlad på fel sätt. Men under samma period är tack och lov Saturnus tillbaka i skytten och bildar en stor trigon med Uranus och Jupiter. Därmed räcker det med att du uppskattar dig själv.
Under resten av året fortsätter du dels att lära dig nya saker samtidigt som du också känna dig säkrare på dig själv. Å andra sidan kommer alla planeter som passerar via vågen att skapa spänningsfyllda aspekter till Pluto och Uranus. Detta kan innebära för vissa att yrkeslivet inte går vidare, för andra att de känner att andra är respektlösa, för ytterligare andra, kan familjesituationen eller hierarkier skapa vissa spänningar.
Samtidigt skapar planeterna möjligheter för dig att ifrågasätta dina egna behov, känslor, inre mönster, kunskap, mm så att du kan lära och utvecklas.

Läs årshoroskopet för ett annat tecken:

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Dagens horoskop uppdateras varje dag och skrivs för hand. Var dag är speciell.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Veckans horoskop uppdateras varje vecka och skrivs för hand.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.

Horoskop, zodiak, stjäntecken, årshoroskop, daghoroskop