Twice.se

Jungfrun 2016

Årshoroskop Jungfrun

Kort horoskop för jungfrun 2016

Mycket sker i den omedelbara miljön under årets första nio månader. Du har mer att säga till fler människor och familjen blir viktigare och värd att försvara och bry sig om. Under årets första nio månader kan du också fortfarande räkna med att Jupiter i ditt tecken hjälper dig genom våt och torrt. Merkurius, din styrande planet, är retrograd fyra gånger i jordtecken: därmed blir du påverkad varje gång. Ändå skapar Merkurius inte några särskilt stora problem förutom möjligtvis i september.

Positiva förändringar äger rum i karriären och yrkeslivet i synnerhet under mars och augusti. Du kan byta jobb, starta eget, eller göra framsteg. Men under slutet av maj samt under hela juni månad, kan en del av er uppleva att ni inte får mycket erkännande. Efter den 9 september kommer däremot Jupiter i andra huset för intäkter att hjälpa dig att tjäna mer pengar.

Under våren uppstår det flera tillfällen för dig att starta helt nya relationer och partnerskap. Solförmörkelsen den 8 mars kan skapa influenser som gör att du inleder en ny varaktig relation. Man bör undvika att inleda nya relationer och partnerskap (och andra nya saker) liksom resor under januari, maj, september och decembers sista 20 dagar när Merkurius är retrograd. Under juni, när planeterna bildar flera jobbiga aspekter till varandra, kan vissa relationer och äktenskap börja uppleva att situationen är ohållbar något som kan resultera i besvikelse och eventuella skilsmässor, separationer och relationsslut. Om de inte kommer under juni, kan de i stället komma efter en positivare tid i juli-augusti, nämligen i september, när Merkurius är retrograd. En jobbig solförmörkelse i ditt tecken och en jobbig månförmörkelse i relationernas hus samt de negativa aspekterna till Saturnus och Mars i huset för hem och familj, indikerar att det är nära relationer som påverkas. Den goda nyheten är du kommer att må utmärkt därefter från oktober och fram till årets slut. Du behöver inte söka efter kärlek och vänskap eftersom kärlek och vänskap kommer att söka dig.

Saturnus och Mars i skytten: familjeangelägenheter

Saturnus, den stora läraren, befinner sig under hela året i skytten, i huset för hem och familj. Detta gäller under nästa år också eftersom Saturnus inte lämnar skytten förrän december 2017. Saturnus är planeten som skapar bördor och läxor, begränsningar och restriktioner. Planeten skapar däremot även stabilitet och struktur. Oftast menar man också att Saturnus omstrukturerar, förändrar, förstör för att kunna etablera något helt nytt. Under åren 2016-2017 kan känslorna av trygghet, gemenskap och tillhörighet utmanas. Familjerelationer omstruktureras. I processen återfinner man sig själv. En del av er kan uppleva de här åren som jobbiga för att andra familjemedlemmar behöver dig. Vissa flyttar, bygger, renoverar eller köper hus och fastigheter. I andra fall kan en del av er börja spara så det stora inköpet kan göras mot slutet av denna period. Relationer till nära och kära kan bli utmanande och kan förändra känslan av vem du är som person.

Planeten Mars kommer på grund av en retrograd period i skorpionen 27 maj – 29 juni, att tillbringa flera månader i skytten, huset för hem och familj mellan 6 mars och 27 maj samt mellan 2 augusti  och 27 september. Mer än vanligt kommer att äga rum i hemmet under dessa perioder. Det kan handla om mer aktivitet i hemmet, mer rörelse, ommöblering, renoveringar, reparationer etc. Man brukar mena att det är bra om man kan kanalisera Mars’ energi på ett konstruktivt sätt i huset för hem och familj, annars uppstår det många konflikter med nära och kära. Annars kan energin också skapa ett behov av trygghet och säkerhet som du gärna förvarar.

Mars i skorpionen: dags att prata ut

Planeten Mars kommer också att tillbringa ovanligt många månader i skorpionens tecken – det tredje huset för kommunikation och interaktion. Mellan den 3 januari och den 6 mars samt mellan den 27 maj och den 2 augusti, har du mer att säga och du menar också det som du säger. En del av er känner att de måste prata ut om saker och ting som ni inte har hittat orden tidigare för eller för att ni inte har känt att ni har blivit hörda tidigare. De här perioderna kan också skapa fler diskussioner och debatter. Om du kanaliserar Mars-energin på rätt sätt kan du under dessa transiter också sälja dina idéer till andra eller presentera ditt fall. En del av er kommer att göra många korta resor, springer många ärenden och du kommunicerar med många människor. Du är utåtriktad och tar kontakt med många andra människor oftast på ett direkt sätt. Behovet att kommunicera med andra kan komma till uttryck på många olika sätt, bland annat genom att utmana andra till kontroversiella diskussioner men man kan också skriva av sig i stället. Det är en utmärkt tid för att börja skriva en bok eller för att försöka hävda dig själv i olika intellektuella sammanhang. Nackdelen med den här transiten är att du lätt blir för ivrig för att säga vad du tycker och du kan dominera diskussioner; dessutom kan du lätt komma med provokativa samtalsämnen; verbala konflikter uppstår lätt och risken för små olyckor och skärskador ökar.

Jobb, ekonomi, karriär

Fram till den 9 september befinner sig Jupiter, turens och expansionens planet, i ditt tecken. Du har fortfarande turen med dig i det mesta som du företar dig. Efter den 9 september kommer Jupiter i vågen att skapa ekonomisk tur. Jupiter kommer att skapa de möjligheter som om du tar fördel av ökar dina intäkter. Eftersom pengar oftast inte dyker upp utan arbete, kan man nog anta att du kan räkna med att företaget börjar gå med vinst, att du får löneförhöjning eller får ett jobb om du är arbetslös.

Merkurius är retrograd i jordtecken fyra gånger under året. Januari, maj, september och december är inte de bästa tiderna för att inleda nya partnerskap eller börja helt nya projekt.

Under årets första tre månader eller så verkar din ekonomi ha ett samband med familjelivet, något som kan innebära att du jobbar hemifrån eller för att du tar på dig extra jobb för att hjälpa familjen.

En månförmörkelse äger rum i vågens tecken, i det andra huset för intäkter, den 23 mars. Detta kan betyda att du startar eget, byter jobb eller samarbetspartner. En förändring som påverkar ekonomin kan också äga rum och det uppstår också många samtal kring det.

Perioden 20 maj – slutet av juni kan bli en tid under vilken du inte känner att du får det erkännande som du förtjänar och en rad jobbrelaterade konflikter uppstår.

Månförmörkelsen i augusti i vattumannen i huset för jobb och hälsa ser ganska lovande ut. Visst kan den här månförmörkelsen för en del av er innebära en plötslig förbättring vad gäller hälsan, men för andra betyder månförmörkelsen att en ny investering görs som förändrar allting, i synnerhet om du driver eget företag. En del av er kan också få statsmedel eller pengar som kan läggas på nya projekt.

September kan bli en krånglig månad på grund av flera aspekter och anledningar men det viktigaste är att Jupiter, turens planet, den 9 september lämnar ditt tecken och går in i det andra huset för intäkter. Under cirka ett år har du ekonomisk tur. Nya möjligheter dyker upp men det är så klart upp till dig att se dem och att dra fördelarna.

Karriärsframsteg görs mellan den 9 oktober och den 19 december med motivationens och ambitionens planet i det tionde huset för framgång. Ha dina målsättningar klara för dig eftersom du kan nå dem.

Kärlek, relationer, socialt liv

Det sociala livet blir mycket händelserikt under 2016. Planeten Mars kommer att besöka det 4:e huset för hem och familj samt det 3:e huset för kommunikation mellan den 3 januari – 27 september. Därmed påverkas den omedelbara miljön i första hand under månadens första 9 månader. Du umgås mer med andra familjemedlemmar, du pratar mer med grannar och vänner, det blir fler telefonsamtal och du är inte rädd för att säga vad du tycker och tänker. Hemmet och familjen väger tyngre, inte bara för att Mars koncentrerar sin energi i din omedelbara miljö utan också för att Saturnus ser till att du lär dig läxor om gemenskap, tillhörighet och identitet. Saturnus kan också skapa nytt ansvar och du måste se efter andra familjemedlemmar eller beskydda ditt hem och dina närmaste.

Merkurius är retrograd under januari, maj, september och efter den 20 december i jordtecken. Under Merkurius-retrograd perioderna ska man som regel varken resa eller inleda nya relationer och samarbeten eller nya saker överlag.

De första tre månaderna är ganska sociala och trevliga och man kan också räkna med viss tur i kärlekslivet då din karisma ökar med Venus i stenbocken under perioden 23 januari – 17 februari men i skuggan av Merkurius retrograd kommer förmodligen du som är singel inte riktigt att börja någon varaktig relation.

Mitten av februari – början av april är ganska relevant för relationer och partnerskap. På grund av en solförmörkelse i fiskarna, huset för relationer den 8 mars kan en ny relation eller nytt partnerskap inledas. Den här personen kommer inledningsvis i alla fall att komma från en miljö utanför din normala cirkel av vänner och bekanta. Relationer kommer att bli bäst mellan den 12 mars – 5 april med kärlekens planet Venus i huset för relationer. Mars blir därmed en månad under vilken många av er inleder en varaktig kärleksrelation.  Andra typer av förändringar kan också äga rum som påverkar partnerskap och relationer.  Även tiden runt den 6 maj kan en ny spännande relation inledas, men tänk på att Merkurius är retrograd så relationen behöver inte hålla.

Efter en jobbigare tid under juni som kan påverka din karriär men också ditt äktenskap och ditt rykte på grund av många missförstånd och överreaktioner, är juli en trevlig månad och det sociala stödet växer och du kommer mycket bra överens med folk.

September är också en jobbig månad. Merkurius är retrograd och förvärrar eventuella missförstånd. Utöver detta påverkas ditt tecken av en ganska jobbig solförmörkelse i kvadraturer till både Mars och Saturnus i huset för hem och familj den 1 september. Detta innebär problem i nära relationer och eventuellt kommer en del av er att separera eller byta bostad i alla fall. Den 16 september påverkar det sjunde huset för relationer av en månförmörkelse i fiskarna som bildar en kvadratur till Mars och en opposition till Merkurius. En del jungfrur kommer nog att gå genom en jobbig separation eller skilsmässa.

Jupiter lämnar ditt tecken den 9 september och därmed har du inte lika stor tur längre men Jupiter börjar påverka ditt andra hus för intäkter positivt.

Den goda nyheten är att Venus i huset för kommunikation och interaktion mellan den 23 september och 18 oktober förbättrar din sociala kompetens. Mars påverkar ditt femte hus för romantik mellan den 27 september och 9 november. Venus påverkar samma hus av romantik mellan den 12 november och den 7 december. Därmed kommer du efter september-krisen tack vare en god social kompetens och stor charm att komma över vad som än händer samtidigt som du också har roligt, dejtar och njuter av socialt stöd och goda vänskap och ett mycket lugnare och mera harmoniskt socialt liv fram till årets slut.

Läs årshoroskopet för ett annat tecken:

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Dagens horoskop uppdateras varje dag och skrivs för hand. Var dag är speciell.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Veckans horoskop uppdateras varje vecka och skrivs för hand.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.

Horoskop, zodiak, stjäntecken, årshoroskop, daghoroskop