Twice.se

Kräftan 2016

Årshoroskop Kräftan

Kort horoskop för kräftan 2016

Årets första nio månader från januari till slutet av september har du mycket att göra och du lever ett mycket aktivt liv. Saturnus vill att du börjar organisera ditt liv så att du hinner med allt som måste göras. Dina plikter och ditt jobb blir mycket viktiga och du känner att ditt ansvar är högre än någonsin. Dessutom sysselsätter du dig med kreativa projekt, och roliga sociala tillfällen emellanåt, i och med planeten Mars spenderar årets första nio månader i skytten, huset för jobb och hälsa samt skorpionen, huset för romantik, nöjen och kreativitet. 2016 kan bli ett mycket produktivt år under vilket självkänslan förbättras.

Merkurius är retrograd i jordtecken och påverkar relationer; att jobba vidare med existerande relationer är viktigare än att inleda nya sådana. En ny distansrelation som blir viktig kan inledas i samband med solförmörkelsen i fiskarna den 8 mars. På grund av en månförmörkelse i vågen den 23 mars kan en del av er flytta. Socialt sett är 2016 mycket aktivt i och med Jupiter påverkar huset för kommunikation och interaktion fram till den 9 september och du kan räkna med många samtal och möten och ett expansivt kontaktnät; efter den 9 september kommer Jupiter att förbättra dina nära relationer, familjelivet, du får fler besökare i ditt hem. Under höstmånaderna satsar du faktiskt väldigt mycket på dina etablerade relationer och året blir socialt in i december.

Saturnus och Mars i skytten: jobb, plikter, ansvar och mycket att göra

Saturnus i skytten fram till december 2017 kommer att skapa en känsla av ansvar för ditt jobb, dina plikter, dagliga rutiner och din hälsa rent allmänt. Många olika krav kan ställas på dig och det kan bli svårt men kännas bra att leva upp till dem beroende på situation och omständighet. Det blir också klart för dig att din hälsa är ditt ansvar och du kan börja motionera eller äta rätt; med Saturnus i skytten kan du ta sådana steg som hjälper dig att gå ner i vikt eller att sluta röka eftersom din vilja är starkare än vanligt. Saturnus kan också få dig att mogna på många olika sätt; du blir herre över din tid och över din prestation. Eftersom du kan organisera din tid på rätt sätt, ökar självkänslan och självförtroendet. Du är inte ett offer för vad som händer dig, du är skaparen av ditt liv och din kropp. Det bästa sättet att hantera Saturnus’ energi är förmodligen att inse att lämna egot åt sidan och inse att det alltid lönar sig att gå en extra mil även när det inte riktigt behövs.

Att planeten Mars (på grund av en retrograd fas) tillbringar många månader i skytten, i huset för jobb och hälsa, är en indikation för att du både har mer energi och mer att göra. Perioderna 6 mars – 27 maj samt 2 augusti – 27 september är mycket aktiva. Motivationen ökar dessutom och du tar itu med mycket jobb och uppnår mer. Skulle ditt jobb inte kräva mycket fysisk aktivitet är det viktigt att du motionerar eftersom extra energi kan leda till huvudvärk, spänningar, stress och dålig hälsa.

Mars i skorpionen: passion och kreativitet

Mellan den 3 januari och den 6 mars, samt mellan den 27 maj och den 2 augusti,  befinner sig planeten Mars i skorpionen, i det femte huset för nöjen, kreativitet, romantik och barn. Under dessa perioder är du kreativare och kan fortfarande sysselsätta dig med jobb, men kreativitet blir en viktig del. Du känner för att skapa och för att uttrycka dig på kreativa sätt. Även det sociala livet och nöjeslivet blir viktiga och du går ut mer och gör mer tillsammans med vänner. Du kan därmed festa mer. Det romantiska livet kan bli mera passionerat under en sådan transit.

Jobb, ekonomi, karriär

Årets första nio månader från januari till slutet av september har du mycket att göra och du lever ett mycket aktivt liv. Saturnus vill att du börjar organisera ditt liv så att du hinner med allt som måste göras. Dina plikter och ditt jobb blir mycket viktiga och du känner att ditt ansvar är högre än någonsin. Dessutom sysselsätter du dig med kreativa projekt, och roliga sociala tillfällen emellanåt, i och med planeten Mars spenderar årets första nio månader i skytten, huset för jobb och hälsa samt skorpionen, huset för romantik, nöjen och kreativitet. 2016 kan bli ett mycket produktivt år under vilket självkänslan förbättras.

Under årets första två månader sysselsätter du dig gärna med kreativare projekt eller uttrycker dig kreativt när du gör något, eftersom det känns bra med Mars i skorpionen. Jobbar du hemifrån kan solförmörkelsen i fiskarna den 8 mars och månförmörkelsen i vågen i huset för hem och familj ha någon relevans för jobbet i och med du kan starta helt nya projekt. Detsamma gäller om du jobbar i ett familjeföretag. Hur som helst, inleds det en positiv utveckling, och online närvaro kan bli viktigt. Författare kan också ge ut deras första bok eller av en av det bästa de har skrivit. Men en del av er kan lansera en blogg eller hemsida i stället.

Att nå erkännande och att bli sedd till ens sanna värde blir viktigare under perioden 20 mars – 30 april i och med solen, Venus och Merkurius besöker vädurens tecken, huset för framgång. Trigonerna till Saturnus indikerar att framsteg är möjliga. Nymånen i väduren den 7 april kan inspirera nya målsättningar och nya framtidsplaner, men nymånen kan eventuellt också inspirera starten av ett nytt företag, ett nytt projekt eller ett behov av att börja hävda sig själv.

Vad gäller ekonomi men också jobbframsteg rent generellt är sommartiden den allra framgångsrikaste tiden. Mellan den 12 juli – 22 augusti besöker Venus, Merkurius och solen lejonets tecken, det andra huset för intäkter, och stora trigoner med Saturnus i huset för jobb och hälsa samt Uranus i huset för framgång bildas.

Även nymånen i lejonet den 2 augusti ser mycket lovande ut i och med nymånens trigoner till Mars och Saturnus i huset för jobb och hälsa och lovar ett nytt jobb eller ett fast jobb, motivation, ambition och en ny inkomstkälla.

Mellan den 2 augusti - 27 september har du också väldigt mycket för dig och mycket att göra. Framsteg på jobbet fortsätter att göras och du är nog den sista personen som saknar en sysselsättning.

Månförmörkelsen den 18 augusti i vattumannen i huset för investeringar kan betyda att du slutligen lyckas göra ett viktigt inköp.

Krångligheter med kontrakt och avtal kan däremot uppstå under september, på grund av jobbiga aspekter och för att Merkurius är retrograd och missförstånden blir fler. Försök att expandera ens företag internationellt eller på nätet bör man helst skjuta upp.

En annan mycket aktiv tidsperiod är perioden 12 november 21 december med flera planeter i skytten. Under den här perioden bör du se upp med stress, men på grund av en allmän frånvaro av jobbiga aspekter bör du bara vänta dig fler framsteg.

December är återigen en tid för inköp, shopping och investeringar med Venus i vattumannen: du kan nu kanske njuta av alla belöningar som du har fått efter ett år av mycket ansträngning och arbete.

Kärlek, relationer, socialt liv

Merkurius är retrograd under januari, maj, september och december i jordtecken och under relevanta tider kan du inte inleda nya relationer.

Icke desto mindre är det sociala livet mycket aktivt under 2016. Jupiter, turens och expansionens planet, befinner sig i huset för kommunikation och interaktion fram till den 9 september och du kan räkna med att du håller kontakten med många människor och att det också uppstår många samtal och mycket interaktion.

Mellan den 3 januari - 6 mars är du aktivare i sökandet efter nöjen och du vill inte missa en enda fest. I en relation ökar passionen mellan dig och en partner. Relationer är bäst under perioden 23 januari – 17 februari med kärlekens och skönhetens planet Venus i huset för relationer. Under januari är Merkurius retrograd i stenbocken, huset för relationer och partnerskap.

Solförmörkelsen i fiskarna den 8 mars påverkar det nionde huset för långa resor, högre utbildning och distansrelationer. Den här solförmörkelsen kan skapa förändringar i ditt sätt att tänka och indikera början eller slutet av en utbildning, en distansrelation eller medlemskap i en organisation. En månförmörkelse i vågen, huset för hem och familj den 23 mars, kan betyda att du flyttar, köper ny bostad, eller skaffar dig en ny känsla av tillhörighet.

April och maj kan bli sociala och även om nymånen i oxen den 6 maj ser lovande ut på grund av en konjunktur till kärlekens planet Venus, bör du satsa på att utveckla vidare existerande vänskaper och relationer. Under maj är Merkurius retrograd i oxen, det elfte huset för socialt liv.

Mellan den 27 maj – 2 augusti befinner sig planeten Mars i skorpionen igen, i huset för romantik och nöjen men juni kan bil en jobbig besvärlig månad med problem i nära relationer och i familjerelationer.

Du är charmigast och snyggast med Venus i kräftan mellan den 17 juni och 12 juli. Den här perioden sammanfaller med Mars i skorpionen och Venus, Mars och Neptunus bildar en stor trigon som kan hjälpa dig att göra verklighet av dina drömmar, bland annat dina romantiska drömmar. En romantisk relation kan bli allt allvarligare och det är möjligt att månförmörkelsen den 18 augusti har med graviditet och barn att göra.

Många samtal och mycket interaktion äger rum under augusti och september. Din sociala kompetens är mycket hög under augusti. September kan bli händelserik, konfliktfylld och komplicerad. Den 1 september äger en intensiv solförmörkelse rum i jungfrun, i huset för kommunikation och interaktion, följd av en intensiv månförmörkelse i fiskarna i det nionde huset för långa resor, distansrelationer och högre utbildning. Förmörkelserna kan skapa oenigheter, problem med studier, distansrelationer och internationellt samarbete, liksom rättegångar och tvister.

Den 9 september lämnar Jupiter huset för kommunikation och interaktion och går in i vågen. Jupiters tursamma och expansiva energi kommer att fokuseras på hemmet och familjen. Under cirka ett år är familjen viktigare, du får fler gäster, du kan köpa nytt hus eller ny lägenhet eller bygga om ditt hus. Du har också turen med dig nu och kan bilda egen familj.

Mycket av september och oktober verkar handla i stort om hem och familj och du umgås mer med nära och kära. Du föredrar det bekanta framför det nya. Samtidigt befinner sig planeten Mars i stenbocken (mellan den 27 september – 9 november). Partnerskapsfrågor, vänskaper, familjerelationer är något som du gärna satsar på och relationer fortsätter att förbli viktiga in i december med Merkurius i stenbocken, huset

 

Läs årshoroskopet för ett annat tecken:

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Dagens horoskop uppdateras varje dag och skrivs för hand. Var dag är speciell.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Veckans horoskop uppdateras varje vecka och skrivs för hand.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.

Horoskop, zodiak, stjäntecken, årshoroskop, daghoroskop