Twice.se

Lejonet 2016

Årshoroskop Lejonet

Kort horoskop 2016 Lejonet

Det sociala livet blir viktigare för lejonet under 2016 än yrkeslivet i meningen att mer sker i det sociala livet än i yrkeslivet. Både Saturnus och Mars kommer att ha en stor inverkan över det femte huset. Kreativitet blir en viktig del av livet och du vill också bli uppskattad för den person som du verkligen är. Du vill också ha roligt, festa och kommer att känna dig mera utgående än vanligt.

Viktiga inköp eller investeringar kan göras under mars och september. Helt nya projekt och jobb blir sällsynta saker under året i och med planeten Merkurius är retrograd i jordtecken fyra gånger och påverkar jobbet, ekonomin och karriären och därmed är det oftast omöjligt eller svårt att börja med nya saker och man bör inte heller göra det. Emellanåt är man däremot mycket kreativ och det hjälper om man också tycker om sitt jobb eftersom man gör säkra framsteg.

Augusti blir en intressant månad eftersom en ny kärlek, vän, partner kan dyka upp i ditt liv och relationen kan bli långvarig och livsförändrande. En sol- och en månförmörkelse i mars och september i fiskarna kan också indikera graviditet för en del av er.

Jupiter lämnar huset för intäkter den 9 september och påverkar därefter under cirka ett år huset för kommunikation och interaktion, något som leder till att du skaffar dig fler och fler vänner och det sociala livet blir mycket rikare.

Efter ekonomiska problem under september och en månförmörkelse i huset för intäkter som kan skapa en känsla av kris, har du dock tack vare planeten Mars motivationen som du behöver för att jobba hårdare så snart nog är du tillbaka på fötterna igen. Därefter ser yrkeslivet bra ut och detsamma gäller det sociala livet.

Saturnus och Mars i skytten: stabilare kärleksliv och kreativitet

Planeten Saturnus tillbringar hela året i skytten, det femte huset för nöjen, kreativitet, romantik och kreativitet. Saturnus är allvarets, ansvarets, restriktionernas planet och brukar även kallas för ”den stora läraren” som skapar läxor i våra liv så att vi växer, utvecklas och mognar som människor.

I det femte huset kommer Saturnus att få oss att ta kärleken på allvar. Vi lär oss läxor som handlar om kärlek och vi får kanske inte den uppmärksamhet som vi är vana vid. Kanske behöver vi inse att vi inte är universum centrum och vi måste således nu förtjäna vår kärlek. Kreativa projekt blir viktigare och hobbys kan omvandlas till yrken. Ens kreativitet kommer till uttryck på praktiska sätt. Den här transiten kan icke desto mindre ge upphov till en ny romans som blir stabilare över tid. Nöjeslivet är kanske inte lika roligt som vanligt men man försöker få ut det mesta möjliga av varje möte och varje socialt tillfälle. Beroende på ålder och situation vill man gärna skaffa barn eller känner att barnen har blivit alltmera krävande. Det som man bör undvika är depression och det gör man genom att hitta mening i ens talanger. På så sätt kommer man att bli uppskattad för sitt sanna värde. Kreativa lejonet kommer fram till december 2017 att kunna etablera sig i deras fält och tas på allvar.

På grund av en retrograd rörelse mellan 27 maj och 29 juni i skorpionen kommer en annan planet, Mars, att tillbringa mycket tid i skyttens tecken. Planeten Mars förknippas med energi, mod, passion, aktivitet, motivation och ambition, men också med konflikter, krig och konkurrens. Planeten Mars spenderar perioden 6 mars-27 maj samt perioden 2 augusti-27 september i skytten, där planeten Saturnus befinner sig. Den här energin kan verkligen sätta krydda på tillvaron men kommer att uttryckas under Saturnus' vakande öga. Med planeten Mars i det femte huset kommer du att vilja ha så roligt som möjligt; du är utgående och passionerad; du vågar vara annorlunda och uttrycka dig på roliga charmiga och kreativa sätt. En del av er kommer att jobba med sina kreativa projekt under samma perioder. Eftersom Saturnus befinner sig så tätt intill Mars kommer du ibland att känna dig en smula reserverad, tillbakadragen och försiktig i hur du ger uttryck för denna explosiva Mars-energi.

Mars i skorpionen: aktivitet i hemmet

På grund av den retrograda rörelsen i skorpionen kommer planeten Mars också att vistas under längre perioder även i skorpionens tecken – huset för hem och familj – mellan den 3 januari och 6 mars, samt mellan den 27 maj – 2 augusti. Detta betyder att mycket sker i dina närmaste relationer, på gott och ont. För en del av er kan det uppstå fler konflikter också, men du kan också sysselsätta dig med fler saker i hemmet såsom reparationer och renoveringar.

Med Mars i skorpionen fokuserar du också mer på att försvara och skydda dina närmaste, gruppen som ger dig en känsla av tillhörighet men också dina barn, dina familjemedlemmar eller goda vänner.

Det är viktigt att kanalisera den här energin på rätt sätt så att den inte kommer till uttryck på negativa sätt. Särskilt känslig är den retrograda perioden 27 maj – 29 juni, eftersom den sammanfaller med en negativare och jobbigare tid för det sociala livet när planeter i tvillingarna och kräftan bildar flera spänningsfyllda aspekter till Pluto, Saturnus, Mars, Neptunus och Uranus.

Vad gäller familjelivet, kommer den annars under andra halvåret att bli mycket lugnare och i synnerhet mot höst- och vintermånaderna.

Jobb, ekonomi, karriär

Turens planet Jupiter befinner sig i jungfrun, det andra huset för intäkter fram till den 9 september. Därmed kommer du att fortsätta att göra ekonomiska framsteg. Du har dina ekonomiska målsättningar i sikte men du är också bra på att jobba hårt för att nå dessa målsättningar tack vare Jupiters allians till intensiva Pluto i huset för jobb och hälsa. Planeten Mars i skytten mellan den 6 mars – 27 maj, samt 2 augusti – 27 september, kan hjälpa dig att finna den optimism, motivation, stimulans och kreativa gnista som ibland kan behövas för att du skall göra ett mycket bra jobb.

Merkurius är retrograd fyra gånger i jordtecken och detta innebär att man inte bör starta nya projekt eller nya partnerskap under januari, maj, september och decembers sista 10 dagar. Att Merkurius är retrograd i jordtecken kan också betyda att den brukar sammanfalla med perioder som är relevanta för yrkeslivet. Det kan därmed ibland bli svårt att få genom önskade förändringar, men detta behöver inte vara en regel så klart. Det finns säkert andra tillfällen och öppningar.

Icke desto mindre kan man se att man under årets första två månader kan göra en rad framsteg på jobbet och man är i allmänhet nöjd med sin arbetssituation.

Solförmörkelsen den 8 mars i fiskarna är däremot ganska intressant eftersom tiden kan vara inne för att göra en viktig investering eller för att sälja något. Det kan vara frågan om en bil, en båt, ett hus, land, etc. Den 23 mars kan månförmörkelsen i vågen, huset för kommunikation indikera att du skriver under ett köp/sälj-kontrakt. Därmed blir du också ekonomisk rikare.

Även om Merkurius är retrograd under maj månad, verkar de första två veckorna i maj bli ganska framgångsrika och du når yrkesmässiga målsättningar.

Om hälsoproblem på grund av stress eller andra orsaker uppstår under juni månad återhämtar du dig sedan och mellan den 2 augusti och den 27 september är du mycket ambitiös och kreativ.

September kan däremot bli en jobbigare tid för din ekonomi som uppstår delvis på grund av en solförmörkelse i jungfrun, i huset för ekonomi som bildar en opposition till Neptunus och kvadraturer till Saturnus och Mars. En del av er kan göra förluster. En rad aspekter kan däremot skapa en rad missförstånd under september och Merkurius retrograd gör inte saker och ting enklare utan tvärtom.

Den 16 september har man dessutom en månförmörkelse i fiskarna som opponerar Merkurius och bildar en kvadratur till Mars. Det är möjligt att oväntade skulder dyker upp för en del av er och att ni tror att en felbedömning har ägt rum. Andra typer av problem kan uppstå såväl. En del av er kan bli av med pengar på grund av ytterligare en stor investering.

Den 9 september lämnar turens planet, Jupiter, huset för intäkter . Jupiter har skapat en knuff uppåt och nu är det upp till dig att underhålla din ekonomi.

Med Mars i stenbocken, huset för jobb och hälsa, mellan den 27 september och 9 november kommer du att ha tillräckligt med energi och motivation för att täcka över dina förluster eftersom du bli bara motiverad att jobba hårdare och din uthållighet är imponerande så situationen blir snart nog tillfredsställande igen. Mot mitten av november kan du återigen ta det lugnt eftersom stormen är över. Mot årets sista månader kan nu också börja njuta mer än tidigare under hösten av ditt sociala liv och dina relationer.

Kärlek, relationer, socialt liv

Planeten Saturnus kan skapa ansvar och restriktioner vad gäller kärlekslivet och kanske en rad läxor som leder till en ödmjukare attityd. Det är dock också så att du vill bli omtyckt för den som du verkligen är. Med Mars i skytten under perioderna 6 mars – 27 maj samt 2 augusti – 27 september, vill du gärna resa, bli kär, festa och ha roligt. Dessa perioder kan bli socialt mycket aktiva.

Merkurius är retrograd under januari, maj, september och decembers sista 10 dagar. De här perioderna är inte så himla relevanta vad gäller socialt liv och relationer men man bör som regler inte resa eller inleda helt nya relationer när Merkurius är retrograd. Oftast kan man också uppleva att Merkurius retrograd gör att livet står still, missförstånd uppstår lite oftare, gamla vänner dyker upp för att se hur man har det.

Årets första tre månader är ganska viktiga eftersom relationer och partnerskap blir bättre i synnerhet under februari och mars och en ny relation kan inledas, som kan i vissa fall hålla. Månförmörkelsen i fiskarna den 8 mars kan betyda flera olika saker. Den kan innebära att man gör ett viktigt inköp, att man separerar om man inte känner att man har mycket gemensamt med en partner, men den kan också indikera graviditet.

Ytterligare en förmörkelse i huset för kommunikation och interaktion äger rum den 23 mars i vågen. Den här månförmörkelsen kan skapa en våg av nya debatter som du tycker icke desto mindre är ganska roliga och underhållande. En ny relation som kommer att ha en viktig inverkan på ditt liv kan också inledas. Dessutom kan du göra nya avtal och överenskommelser eller skriva under kontrakt. Ett byte av umgänge kan också äga rum på grund av att du inte känner att du har mycket gemensamt med de som du brukar umgås med.

Mellan den 6 mars och 27 maj, med planeten Mars i skytten, huset för romantik och nöjen, samt Venus i väduren mellan den 5 – 30 april, är det också kanske dags att njuta av livet, ha roligt och resa.

Merkurius är retrograd under maj månad och mellan den 20 maj – slutet av juni fungerar ens relationer inte så himla bra i och med planeter i huset för socialt liv bildar en rad jobbiga aspekter. En del lejon kan också utveckla tillfälliga hälsoproblem. Nymånen i huset för socialt liv den 5 juni kan innebära att du måste omvärdera vissa vänskaper. Juni blir dock en mycket händelserik och social månad.

Den allra bästa perioden för kärlekslivet är perioden 12 juli – 22 augusti när Venus, Merkurius och solen besöker lejonets tecken och bildar harmoniska stora trigoner med Saturnus och Uranus i övriga eldtecken. Nymånen i lejonet den 2 augusti är också en tid för att inleda eventuella nya kärleksrelationer, vänskaper eller partnerskap. Men ytterligare ett tecken på att en eventuell långvarig relation, vänskap eller partnerskap inleds är månförmörkelsen i vattumannen, huset för relationer den 18 augusti.

Läs årshoroskopet för ett annat tecken:

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Dagens horoskop uppdateras varje dag och skrivs för hand. Var dag är speciell.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Veckans horoskop uppdateras varje vecka och skrivs för hand.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.

Horoskop, zodiak, stjäntecken, årshoroskop, daghoroskop