Oxen 2016

Årshoroskop Oxen

Kort horoskop för Oxen 2016

2016 blir förändringarnas år. Förändringar sker på jobbet och i det sociala livet. Man kan se fram emot en intressant men utmanande år. Det är månaderna mars, augusti och september som kommer med flest förändringar.

Relationer och partnerskap blir årets tema i och med planeten Mars påverkar dina relationer under flera månader på grund av en retrograd rörelse. Av fem sol- och månförmörkelser påverkar två stycken jobbet och karriären, medan resterande tre stycken påverkar socialt liv och relationer.

Perioden oktober - december blir lugnare än resten av året. Jupiter fortsätter under perioden januari-september att hjälpa dig att vara optimistisk och upptäcka dina inre gåvor som du kan uttrycka på kreativa sätt. Jupiter kommer därefter att skapa nya fräscha möjligheter för dig vad gäller yrkeslivet efter den 9 september och fram till årets slut.

Saturnus i det åttonde huset innebär att du fortsätter att bli klokare och växa som person. All tur i kärlekslivet kan innebära att en del av er blir med barn. Andra kommer däremot att göra viktiga investeringar eller inköp, bli av med skulder eller ta nya banklån.

Saturnus och Mars i skytten: investeringar och personlig utveckling

Planeten Saturnus, den stora läraren, planeten som förknippas med mognad, ansvar, restriktioner och begränsningar, befinner sig i det åttonde huset för investeringar, gemensamma resurser, skatter, skulder, närhet och inre transformeringar fram till december 2017. Saturnus kan lära dig läxor om att hantera förlust, och behovet av att ha kontroll över situationer och människor, och ber dig granska de allra djupaste vrår i din personlighet.  Därmed handlar Saturnus om inre förändring och personlig utveckling. Saturnus i det åttonde huset kommer också att påminna oss om att livet någon gång kommer att ta slut och vi blir medvetna om vår egen dödlighet. Med Saturnus i det åttonde huset blir man medveten om att man måste spara, man investerar, man avbetalar. Det åttonde huset kan också ha med samliv, närhet, sexualitet och graviditet att göra.

Eftersom planeten Mars går genom en retrograd fas i skorpionen mellan den 27 maj och den 29 juni kommer planeten Mars att påverka det åttonde där Saturnus befinner sig under två perioder: mellan den 6 mars och den 27 maj samt mellan den 2 augusti och 27 september. Mars är passionens och aktivitetens planet och kan därmed öka chanserna att du faktiskt blir med barn. Men planeten Mars kan också skapa fejder på grund av pengar. De egna behoven är starkare du är mera passionerad i en strävan efter att uppfylla dem. Saturnus kan däremot dämpa den här effekten. Med både Mars och Saturnus i det åttonde huset kan en del av er investera långsiktigt.

Mars i skorpionen: konflikter vs. Allianser

Planeten Mars kommer också att tillbringa ovanligt många månader i huset för relationer i skorpionens tecken: mellan den 3 januari samt den 6 mars samt mellan den 27 maj och den 2 augusti. Under de här perioderna är du mycket utgående och tar gärna initiativ i kontakt med andra. Under goda perioder kan man utveckla allianser och vänskaper; under spänningsfyllda perioder, uppstår det konflikter, konkurrens och fiendskap. Med planeten Mars i huset för relationer kommer relationer att gå genom goda och dåliga tider, samt en hel del förändringar.

Jobb, pengar, karriär

Dina målsättningar blir viktiga redan under januaris andra del. Partnerskapsfrågor kan dock uppstå fram till den 3 mars. Att veta vad man vill och att vara beredd att ta till handling blir viktigt fram till mitten av mars. Hur väl du lyckas med dina målsättningar och projekt, osv. är upp till dig och under vissa stunder kan du anstränga dig ganska mycket för att behandla andra på det mest respektfulla sättet.

En större förändring kan äga rum under våren 2016 på grund av månförmörkelsen i vågen, huset för jobb och hälsa den 23 mars. Förändringen som äger rum på arbetsområdet kan ha att göra med konflikter på arbetsplatsen. Vissa oxar kan byta jobb. Samma månförmörkelse påverkar hälsan, och kan indikera att du bör se efter den.

Perioden 20 maj – 22 juni, blir en jobbig period för din ekonomi. Det kan uppstå oväntade skulder, saker och ting kan kosta mer än du väntade dig. Eventuella tvister på grund av pengar kan man också bli drabbad av. Ändå verkar bekvämlighet bli viktig för dig under samma tidsperiod med Venus i huset för intäkter. Du kommer därmed att ha tillräckligt pengar att spendera ändå. Om din ekonomi inte ser så himla strålande ut, är det kanske lika bra att spara pengar till dess, så att du har tillräckligt under denna konstiga period.

En händelserik tid för jobbet och karriären är perioden augusti-december, en period under vilken väldigt mycket kan äga rum.

Den 18 augusti påverkas huset för karriär, status och anseende (vattumannen) av en månförmörkelse, något som indikerar förändringar på jobbet, nya projekt, bättre status och bättre självförtroende.

Den 9 september anländer Jupiter, turens planet, i huset för jobb och hälsa, i vågens tecken. Under cirka ett år kommer fler möjligheter att dyka upp för dig; du kommer att ha turen med dig i yrkeslivet och i karriären. Jupiter befinner sig i opposition till Uranus något som innebär att du kommer att vara mycket produktiv men att du också behöver mycket stor personlig frihet. Jupiter befinner sig dessutom i kvadratur till Pluto något som kan skapa mycket ambition och många nya idéer. En del av er kan bli överväldigade med arbete och därför kan det vara mycket att ta itu med, så ansvaret växer. Den största utmaningen blir att inte ta på sig mer än man kan klara av.

Framsteg kan också göras mellan den 9 november och 19 december med motivationens och ambitionens planet i huset för karriär, statur, erkännande och uppfyllda målsättningar.

Under månaderna januari, maj, september och december är Merkurius retrograd i jordtecken och du bör inte inleds nya relationer eller nya projekt, resa eller fatta viktiga beslut.

Kärlek, relationer, socialt liv

På många sätt är 2016, relationernas år för oxen. Mycket äger rum i dina relationer och i det sociala livet. För det första kommer Jupiter att hjälpa dig att upptäcka hur rolig, kreativ, attraktiv och begåvad du är fram till den 9 september. Planeten Mars kommer att spendera flera månader i skorpionen på grund av en retrograd rörelse och ger upphov till både samarbete och konflikt. Mars spenderar också flera månader i det åttonde huset, där Saturnus, den stora läraren befinner sig och en del av er blir med barn. Saturnus har däremot läxor i bagaget och vill lära dig om förlust och hur man hanterar den. Att Merkurius är retrograd 4 gånger år 2016 i jordtecken, betyder att Merkurius retrograd med sina missförstånd och förseningar påverkar dig på ett stort sätt.

Fram till den 9 september kommer Jupiter att fortsätta att skapa roliga tillfällen i livet och du har turen med dig i kärlekslivet. Det sociala livet blir stimulerande och du lär dig mycket av andra. Du har en positiv inställning till livet och Jupiter, hjälper dig att se bortom begränsningarna som man har byggt upp i din verklighetsuppfattning.

Merkurius är retrograd brukar påverka förmågan till beslutsfattande, klarheten i all kommunikation och kan ibland ha en negativ påverkan på relationer. De retrograda månaderna är januari, maj, september och december. Under de retrograda perioderna bör man helst låta bli att inleda nya relationer och man bör räkna med fler missförstånd, förseningar och förändringar i relationer som inte alltid är positiva.

Mot slutet av februari och under mars månad sker ganska mycket i det sociala livet. Den 8 mars påverkas det elfte huset för socialt liv av en solförmörkelse som skapar större viktigare och mer allmänna förändringar i ditt sätt att relatera till andra. Vissa oxar kan börja uppträda eller undervisa, flyttar eller börjar jobba med marknadsföring eller politik. En del av er kan också lämna en grupp eller bli medlemmar i en grupp.

Planeten Mars är retrograd i huset för relationer mellan den 27 maj och den 29 juni. Den här är förmodligen den jobbigaste perioden för relationer, inte så mycket på grund av att Mars är retrograd, som inte anses skapa några större problem, utan för att många planeter bildar flera oppositioner och kvadraturer under samma tidsperiod. Man kan räkna med konfrontationer, konflikter och viss besvikelse. Juli blir därmed en välkommen tid då man blir allt lugnare och man kan också räkna med bättre relationer.  

Juli blir också en social tid, som är mycket roligare, trevligare och angenämare. Du kan också stifta nya bekantskaper och du trivs med livet och är nöjd med dina relationer.

Solförmörkelsen i jungfrun den 1 september kommer däremot att indikera att du går genom en komplicerad social period. Det är möjligt att kärlekslivet och det sociala livet skapar återigen viss besvikelse. Kreativa projekt kan också bli utmanande och det behövs förändring för att saker och ting skall förändras till det bättre. En månförmörkelse påverkar huset för socialt liv den 16 september som ser ganska jobbig ut på grund av aspekterna den bildar till andra planeter. September blir en tid under vilken vissa vänskaper tar slut eller som blir socialt utmanande. Merkurius är retrograd under september och missförstånden som Merkurius skapar kan skapa ytterligare komplikationer.

Därefter börjar relationer sakta men säkert förbättras fram till slutet av året. Relationer blir alltmer harmoniska i och med Venus, kärlekens planet, Merkurius, kommunikationens planet och solen, besöker skorpionens tecken, huset för relationer. Aspekterna blir alltmer harmoniska och du kommer allt bättre överens med andra. Nya vänskaper, kärleksrelationer eller partnerskap inleds, gamla sådana förbättras återigen.

Planeten Mars kommer annars att skapa mycket social interaktion efter den 20 december. Merkurius inleder samtidigt sin 4e retrograda rörelse så man bör helst inte resa under jul- och nyårshelgerna. Man kan dock räkna med en skön lugn avslutning på året.

Läs årshoroskopet för ett annat tecken:

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Dagens horoskop uppdateras varje dag och skrivs för hand. Var dag är speciell.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Veckans horoskop uppdateras varje vecka och skrivs för hand.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.

Horoskop, zodiak, stjäntecken, årshoroskop, daghoroskop