Twice.se

Skorpionen 2016

Årshoroskop Skorpionen

Kort horoskop för skorpionen 2016

Mycket energi kommer att läggas ner på jobb som kan öka dina intäkter under året och du kommer verkligen att fokusera på den ekonomiska biten och samtidigt på ditt jobb. Saturnus påverkar huset för intäkter under hela året och hjälper dig fram till december 2017 uppnå långsiktig ekonomisk stabilitet. Energiska Mars kommer däremot att tillbringa årets första 9 månader dels i ditt tecken, dels i huset för intäkter så du har den mod, energi, motivation och ambition som du behöver. Under perioden maj och juni bör du däremot undvika viktiga inköp och investeringar samt mycket viktiga ekonomiska beslut. Även om det mesta av jobbet utförs under årets första 9 månader kommer även perioden november – december att bli relevanta för dina ekonomiska framsteg. Om du saknar ett jobb, kommer du att få ett under året och i annat fall kommer du att starta eget eller eventuellt omvandla en hobby till ett heltidsjobb.

Vad gäller relationer kan en positiv utveckling äga rum under hela året men det uppstår inte särskilt många tillfällen då du kan inleda nya relationer i och med Merkurius retrograd perioderna i jordtecken sammanfaller med perioder under vilka sociala aspekter av livet blir betydelsefulla och nymånar i sociala hus äger rum. Icke desto mindre fortsätter din sociala tur i allmänhet att öka fram till september med Jupiter i jungfrun, huset för grupper och vänner. Och kanske erbjuder solförmörkelsen i fiskarna den 8 mars ett tillfälle för att inleda en ny romans som kan utvecklas vidare i någon inriktning. Ta inte dina vänner för givet eftersom september kan göra att du förlorar en del av dem. Resten av året handlar däremot om massor av kommunikation så du skaffar dig antigen nya sådana eller lyckas behålla de flesta av dem.

Saturnus och Mars i skytten: ekonomiskt ansvar och framgång

Saturnus påverkar ditt andra hus för intäkter fram till december 2017. Saturnus i skytten skapar läxor om pengar så att man förstår deras sanna värde. Det är möjligt att en del skorpioner upplever att vinsterna inte är så himla stora under den här transiten eller att man inte får mycket glädje av sina pengar. Man har däremot tillräckligt och all eventuell ansträngning som man lägger ner på att tjäna pengar kommer i slutändan att löna sig. Mot slutet av den här transiten kommer du att tycka att din ekonomiska situation har förbättrats långsiktigt eller blivit stabilare.

Planeten Mars kommer på grund av en retrograd rörelse att tillbringa flera månader i skorpionen, ditt första hus för personlighet samt skytten, det andra huset för intäkter där Saturnus också befinner sig. Mars befinner sig i skytten mellan den 6 mars – 27 maj samt mellan den 2 augusti – 27 september, perioder under vilka du har tid, motivation och energi som du kan lägga ner på aktiviteter som ökar dina vinster och intäkter. Tänk dock också på att impulsköpen också ökar i antal under sådana perioder.

Mars i skorpionen: energi och motivation

Planeten Mars kommer på grund av den retrograda rörelsen också att tillbringa flera månader under två olika perioder i skorpionen i ditt första hus för personlighet. Mellan 3 januari – 6 mars samt 27 maj – 2 augusti har du mer energi, motivation, mod och ambition och du är bestämdare än vanligt. Vet du också precis vad du vill ha, kan du nå dina målsättningar och ta dig över hinder. Under en sådan transit kan man lyckas mot alla odds. Man kan också lättare ta kontroll över situationer och över sitt liv.

Jobb, ekonomi, karriär

Årets första 9 månader är mycket aktiva och du har mycket att göra. Planeten Mars kommer att växla mellan ditt tecken, det första huset för personlighet och skyttens tecken, det andra huset för intäkter. Du kommer att fokusera på dina målsättningar och uppgifter, på ditt jobb och de aktiviteter som kan öka dina intäkter. Planeten Mars är aktivitetens, motivationens, ambitionens planet och inget är omöjligt, inga hinder för stora. I din kamp för att lyckas, kommer du helt säkert att segra.

Merkurius kommer att gå retrograd i jordtecken och kommer att inte att slå till mot din ekonomi eller jobb. Ändå ska man helst inte inleda nya samarbeten, nya projekt eller jobb under januari, maj, september och december.

Mars befinner sig i skorpionen mellan den 3 januari – 6 mars, en tidsperiod under vilken du är energisk och har mycket att göra. Kreativa skorpioner kan börja jobba med ett framgångsrikt kreativt projekt med solförmörkelsen i fiskarna den 8 mars.

Mellan den 6 mars och den  27 maj befinner sig planeten Mars i skytten, i det andra huset för ekonomi och detta kan innebära att du jobbar mer för att du vill tjäna mer pengar. I det andra huset för intäkter befinner sig också Saturnus, den stora läraren och ansvarets planet. Därmed är du dubbelt så motiverad och även om det är svårt, ska du inte ge upp eftersom du kommer så småningom att lyckas nå ekonomiska målsättningar och mot slutet av december 2017 har du nått ekonomisk stabilitet och detta gäller i synnerhet om du är en yngre skorpion.

Mars i skytten sammanfaller med solens, Merkurius’ och Venus’ transit i väduren (huset för jobb och hälsa) som äger rum mellan den 20 mars och den 30 april och med nymånen i väduren kan du få ett nytt jobb eller nytt projekt, eller så upplever du att du börjar gå med vinst eller göra framsteg, i många fall tack vare geniala idéer och innovation.

Maj och juni är inte de bästa månaderna för att göra viktiga investeringar eller fatta mycket viktiga ekonomiska förluster och en del av er upplever att ni möter motgångar. Mellan den 27 maj och den 2 augusti kommer du däremot att ha styrkan för att ta dig genom alla problem eftersom Mars befinner sig i ditt tecken.

Den mest framgångsrika tiden för jobb och karriär är förmodligen 12 juli – 22 augusti, när solen, Merkurius och Venus besöker det tionde huset för framgång eftersom de kommer att bilda en stor trigon med Saturnus i skytten, det andra huset  för intäkter och Uranus i väduren, i huset för jobb och hälsa. Under det här skedet får du erkännande för dina insatser och känner att du är på rätt väg. Allt faller dessutom på plats. Nymånen i lejonet den 2 augusti bildar trigoner till både Mars och Saturnus i andra huset för intäkter. Du kan börja jobba med nya projekt, du blir befordrad, får löneförhöjning eller ser hur dina projekt eller ditt jobb har tagit dig på en ny säkrare framgångsrika väg.

Mars kommer mellan den 2 augusti och den 27 september att hjälpa dig i sin transit i skytten, huset för intäkter att fortsätta tjäna pengar.

Under dessa första nio månader har du därmed lagt grunden till långsiktig ekonomisk stabilitet, eller de flesta av er kommer att göra det. Det gäller därmed att jobba med Saturnus’ och Mars’ energier i stället för att bekämpa dem. Ge inte upp, kämpa på.

Ekonomin blir viktig igen under perioden 12 november – 21 december när solen, Merkurius och Venus har börjat påverka skyttens tecken. En massa energi kommer däremot att samlas i det här huset, och därmed kan för mycket materialism skapa för mycket stress. Hemligheten till verkligt överflöd är att uppskatta det man har, så unna dig saker, och var generös.

Kärlek, relationer, socialt liv

Jupiter fortsätter att påverka det elfte huset för socialt liv fram till den 9 september och expanderar din cirkel av vänner och bekanta. Merkurius kommer dock att vara retrograd i jordtecken något som innebär
att dess retrograda rörelser under januari, maj, september och de sista dagarna i december kommer att slå till mot dina relationer, mest i den meningen att det blir svårt att börja helt nya relationer och partnerskap.

Med Mars i ditt tecken under perioden 3 januari – 6 mars är du utgående och tar initiativ i sociala sammanhang. Under samma tidsperiod sker mest social interaktion med folk i den omedelbara miljön, vänner, grannar, andra familjemedlemmar.

En solförmörkelse påverkar huset för nöjen, romantik och barn den 8 mars och med den här solförmörkelsen kan en positiv förändring äga rum i det sociala livet som kan innebära att du börjar gå ut mer med dina vänner eller att du får nya roligare vänner att umgås med. En del av er kan också inleda en ny romans som så småningom tas till en helt ny nivå till exempel i samband med nymånen i oxen, i huset för relationer den 6 maj som ser mycket lovande ut. Merkurius är retrograd under maj – helt nya relationer rekommenderas ej. April och maj är annars i allmänhet positiva tider för relationer.

Mellan den 27 maj och den 2 augusti befinner sig planeten Mars i ditt tecken igen så du är ganska energisk, vet vad du vill ha och du är också utgående och tar lätt initiativ i sociala situationer. Därmed kan du lyckas i allmänhet klara dig genom junis jobbigare stunder. Juli kan bli en rolig, romantisk, äventyrlig månad under vilken du absolut bör resa om det går eftersom Venus, Merkurius och solen i kräftan bildar trigoner till Mars i ditt tecken och Neptunus i fiskarna så allt som sker känns bra och du är på ett mycket gott humör. Din optimism är högre än vanligt och därmed kommer viktiga önskningar i uppfyllelse.

Den 18 augusti kommer det fjärde huset för hem och familj att påverkas av en månförmörkelse (i vattumannen) som kan innebära att en del av er flyttar, köper hus eller lägenhet. Någon annan typ av förändring i familjen som är oväntad kan äga rum. Hela augusti är en bra månad under vilken du känner dig omtyckt och populär, under vilken det sociala stödet ökar med Venus i huset för socialt liv.

September kommer med förändringar i det sociala livet och med en akut känsla av kris. Merkurius är retrograd i huset för socialt liv och kan förvärra sociala situationer.  Både solförmörkelsen i jungfrun den 1 september och månförmörkelsen i fiskarna den 16 september påverkar det sociala livet på ett negativt sätt. Konflikterna som uppstår kan ha sin grund i pengar eller konkurrens över resurser, liksom oenigheter på grund av värderingar. En del av er kan bli av med vänner under september och kan tänka sig att lämna en grupp.

Jupiter, turens och expansionens planet, lämnar huset för socialt liv, jungfruns tecken, den 9 september och går in i det tolfte huset för hemligheter och enskildhet i vågens tecken. Där kommer Jupiter att gömma sig i ett helt år. Jupiter i det tolfte huset kommer att gynna aktiviteter som sker ”bakom kulisserna” i det privata livet. Under transiten blir du mer medkännande, empatisk och känslig. Jupiter i det tolfte huset anses erbjuda andligt skydd, men man anses också bli av med självdestruktiva tendenser, rädslor och skuldkänslor. Man kommer dessutom kontakt med det undermedvetna och transiten gynnar självreflektion och meditation. Din tro och tillit byggs upp på nytt; detta är en tid för andlig förnyelse.

När september är slut kan dina relationer till andra ha förändrats och vissa relationer har kanske försämrats. En tid av reflektion inträder mer eller mindre, under vilken du återhämtar dig. Mars i stenbocken, i huset för kommunikation och interaktion, mellan den 27 september och den 9 november, kan hjälpa dig att kommunicera på effektiva och modiga sätt för att kunna förvara eller återigen bygga upp relationer till andra. Du kan vara rättfram och utgående och du tar gärna initiativ till kontakt.

Den här trenden fortsätter därefter. Resten av året handlar i stort om mycket kommunikation och interaktion med andra, ända fram till slutet av december.

Läs årshoroskopet för ett annat tecken:

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Dagens horoskop uppdateras varje dag och skrivs för hand. Var dag är speciell.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Veckans horoskop uppdateras varje vecka och skrivs för hand.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.

Horoskop, zodiak, stjäntecken, årshoroskop, daghoroskop