Twice.se

Skytten 2016

Årshoroskop Skytten

Kort horoskop Skytten 2016

Med Saturnus i skytten, i det första huset för personlighet, är det dags att växa upp och bli självständigare. Under vissa perioder får du hjälp av planeten Mars, som förser din personlighet med ambition, energi och uthållighet, så du kommer att nå dina yrkesmässiga och ekonomiska målsättningar under året. Eftersom planeten Merkurius kommer att slå till mot de områden i livet som har med ekonomi och jobb att göra, blir det ganska svårt att ändra kurs eller inriktning under året så man bör helst jobba vidare med redan påbörjade projekt. September kan bli den enda månaden du kan känna att du har kört fast, men lita på att planeten Mars under oktober och november hjälper dig resa dig igen.

Det sociala livet blir ganska intressant med många förändringar. Under mars månad kan en solförmörkelse i fiskarna innebära att du flyttar medan månförmörkelsen i vågen att du byter grupptillhörighet. Slutet av maj och hela juni månad, kan bli besvärlig och relationer kan gå genom diverse utmaningar och konflikter men juli och augusti är härliga positiva tider för glädje, romantik och äventyr. Mellan mars månad och september månad behöver du kanske klara av ett problem som rör hemmet och familjen, äktenskapet eller samboförhållandet. De utmaningar som uppstår under september verkar bli ganska jobbiga men när september är över har Jupiter, turens och expansionens planet redan anlänt i vågen, huset för socialt liv. Under cirka ett år får du tillfället att möta många nya människor och du utvecklar större kontaktnät.

Saturnus och Mars i skytten: mognad och energi

Saturnus spenderar hela året och hela nästa år i ditt första hus för personlighet. Den här transiten lär dig personlig mognad och förmågan att förlita dig på dig själv samt utveckla din inre styrka. Du lär dig att du inte alltid behöver andra människor för att du skall lyckas klara dig i livet och du lär dig klara dig på egen hand. Saturnus i det första huset handlar om att ta bort det ytliga och alla illusioner om självet, kroppen, ens förmågor kan inte längre tolereras. Din identitet och personlighet förändras, och en mera realistisk personlighet eller syn på dig själv utvecklas. Jobbet som du gör under den här transiten kommer att utgöra grunden för framtidens framgång. Det är dags att verkligen inse vad man går för och vilka gränserna är. Du är den enda som bestämmer hur du mår, vad du kan och inte kan klara av. Saturnus handlar också om att hitta meningen med livet.  Om du är född med Saturnus i det första huset, är du runt 30 eller 60 år gammal och upplever en Saturnus-återvändning. Detta är din chans att växa upp. Lita på dig själv och på egna förmågor; satsa på det som du verkligen gillar att göra; ta ansvar och var ödmjuk.  Se vad du kan göra för att förändra dig själv i stället för att försöka förändra människor och förhållanden runt dig.

En annan planet som besöker det första huset för personlighet och som kommer att ha en stor inverkan på din personlighet och vad du gör av din energi är planeten Mars. Mars är retrograd i skorpionen mellan den 27 maj – 29 juni och kommer att spendera flera månader i skytten under två olika tidsperioder, mellan den 6 mars – 27 maj samt den 2 augusti – 27 september. Under dessa perioder har du mycket energi och du satsar gärna på dina projekt och du kan verkligen få mycket gjort. Du är modig, energisk och Saturnus kan ha en dämpande effekt och kräver att du gör vad du kan men det du har. Icke desto mindre kan du göra dig av med viktiga problem i livet eftersom du är målmedveten och du har en stark vilja. Framsteg på alla plan kan göras under dessa tidsperioder.

Mars i skorpionen: omedveten motivation och drivkraft

Planeten Mars kommer på grund av sin retrograda rörelse att spendera flera månader i skorpionen. Mellan den 3 januari – 6 mars samt den 27 maj – 2 augusti kommer planeten Mars att hjälpa dig att reflektera över dina målsättningar. Under de här tidsperioderna är privatlivet viktigast och du jobbar bäst själv. Du  kommer också att känna att du kan uppnå det mesta utan större ansträngning eftersom du på omedveten nivå vet precis vad du behöver göra. Därför kan den här transiten bli en spännande energi som stöder Mars transiter i skytten som kommer strax efter.

Jobb, ekonomi, karriär

Jupiter, turens och expansionens planet, i huset för framgång, erkännande, status, karriär, kan hjälpa dig att nå dina yrkesmässiga och ekonomiska målsättningar fram till den 9 september. Jupiter kan skapa de möjligheter som du behöver se för att du skall lyckas. Trigonen till Pluto ger upphov till ekonomisk framgång.

Med Saturnus i ditt tecken under hela året är du beredd att ta ansvar och gå den extra milen. Planeten Mars kommer också att hjälpa dig att finna din inre kraft och den fysiska energin som du behöver för att jobba vidare mot dina målsättningar.

Merkurius kommer att slå mot de områden i ditt liv som har med jobb, karriär och ekonomi att göra eftersom planeten är retrograd fyra gånger i januari, maj, september och december i jordtecken. Det blir inte alltid lätt att starta helt nya projekt eller jobb under de här perioderna som också är ganska relevanta för jobb och ekonomi. Under januari och maj kommer du ändå att göra framsteg och du kan avsluta redan påbörjade projekt i lugn och ro.  

Risken att du spenderar ganska mycket eller för mycket samt att du gör dåliga investeringar ökar framför allt under slutet av juni och inledningen av juli, samt under augusti.

September är nog jobbigast om man tittar på utvecklingen i yrkeslivet. Merkurius är retrograd och detta betyder att allt saktar ner och livet blir komplicerat. September inleds med en solförmörkelse i jungfrun, i huset för karriär, status och erkännande som bildar kvadraturer till Saturnus och Mars i ditt tecken, samt en opposition till Neptunus. Du måste lägga ner större energi och ansträngning än vanligt för att fixa de problem som har uppstått eller klara av utmaningarna. Trigonen till Pluto hjälper dig att finna den kraft som du behöver genom att du är bra på att fokusera på slutmålet. Under samma period kan en del av er genomgå en rad problem som påverkar äktenskapet och/eller familjelivet.

Jupiter, turens och expansionens planet, lämnar huset för framgång och karriär den 9 september och du kan inte längre räkna med gratis tur. Den kommer du att skapa själv i framtiden. Jupiter kommer däremot under cirka ett år att hjälpa dig att expandera socialt.

Mellan den 27 september – 9 november hjälper dig däremot planeten Mars i stenbocken att nå ekonomiska målsättningar på egen hand tack vare extra ambition. Mot mitten av november har du nått dina ekonomiska målsättningar och du kan nu njuta av frukten av ditt arbete.

Kärlek, relationer, socialt liv

Under årets gång kommer du att känna dig allt bekvämare med Saturnus i ditt tecken och en mera ansvarsfull individ som analyserar och tänker på nyttan av all ansträngning, som planerar och organiserar växer fram. Du är inte lika beroende av andra längre och självkänslan förbättras. Det sociala livet blir händelserikt och även om man kan räkna med jobbigare perioder och en rad viktiga förändringar som kan bli jobbiga, blir det sociala livet allt bättre och fortsätter spela en stor roll för dig och i ditt liv.

Merkurius retrograd slår inte till mot sociala områden i någon större utsträckning. Ändå är januari, maj, september och december inte de bästa tiderna för att inleda helt nya relationer.

Under årets första och andra månad är sociala kontakter och kommunikation viktig med planeter i vattumannen, huset för kommunikation och interaktion och en del av er skriver under avtal eller gör långsiktiga överenskommelser runt den 8 februari på grund av nymånen i vattumannen.

Mars månad är en tid för viktiga förändringar som påverkar flera aspekter i det sociala livet. Solförmörkelsen i huset för hem och familj den 8 mars kan innebära att du flyttar medan månförmörkelsen i vågen den 23 mars i huset för socialt liv, grupper och vänner, innebär att du byter social miljö, att du blir medlem i en grupp eller säger upp ditt medlemskap i en grupp. De två kan hänga samman, i och med du flyttar och byter samtidigt social miljö. En annan möjlighet är att du byter politiskt parti eller jobb, det som tidigare gav dig en känsla av tillhörighet kommer att ersättas av något annat. En ny känsla av gemenskap börjar byggas upp.

April blir däremot en trevlig månad med Venus i huset för romantik och med nymånen i väduren den 7 april kan en ny romans inledas.

Perioden 20 maj – slutet av juli kan däremot bli ganska jobbig för din del i och med planeter i tvillingarna, i huset för relationer samt i kräftan, huset för närhet bildar spänningsfyllda aspekter till Saturnus, Mars, Pluto, Neptunus och Uranus. Den här perioden kan bli en tid under vilken relationer inte riktigt fungerar och en del av er har också hamnat i dispyter på grund av ekonomiska problem.

Livet blir bättre, roligare och trevligare under perioden juli – augusti med Venus, Merkurius och solen i lejonet i stora trigoner till Saturnus i ditt tecken samt Uranus i huset för romantik. Ta gärna semester under den här perioden eller satsa på ditt romantiska liv eller kreativa projekt.

Det tredje huset för kommunikation och interaktion påverkas den 18 augusti av en månförmörkelse i vattumannen och den här perioden kan innebära att du skriver under avtal, gör viktiga överenskommelser eller att kommunikation, korta resor eller skriftlig färdighet börjar bli en viktigare del i livet (börja skriva en bok kanske, bli heltidsbloggare, som exempel).

Även september kommer med flera olika förändringar. Solförmörkelsen i jungfrun, huset för karriär, auktoritet, föräldraskap och äktenskap den 1 september följs av en månförmörkelse i fiskarna i huset för hem och familj den 16 september. Båda förmörkelserna är utmanande. Detta innebär att en del av er flytta isär, separerar eller försöker lösa era familje- eller äktenskapsproblem.

En annan viktig förändring är att Jupiter, turens planet, den 9 september, anländer i vågen, huset för socialt liv och expanderar din grupp av vänner eller antalet fans, beroende på situation, eller antalet grupper som du kommer i kontakt med eller varför inte, antalet organisationsmedlemmar. Du kommer att träffa många nya människor under cirka ett år.

Kommunikation blir en viktig del av livet under perioden 9 oktober – 19 december med Mars i vattumannen, huset för kommunikation och interaktion. Har du ett budskap är det rätt tid att våga göra sig hörd.

Läs årshoroskopet för ett annat tecken:

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Dagens horoskop uppdateras varje dag och skrivs för hand. Var dag är speciell.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Veckans horoskop uppdateras varje vecka och skrivs för hand.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.

Horoskop, zodiak, stjäntecken, årshoroskop, daghoroskop