Twice.se

Väduren 2016

Årshoroskop Väduren

Kort horoskop 2016 Väduren

Rent allmänt kan man se en allmän positivare utveckling under 2016. 2015 har varit ett jobbigt år, 2016 har sina jobbiga moment, men livet blir bättre på många olika sätt. Trots att Merkurius är retrograd i jordtecken, kan man göra framsteg i yrkeslivet. Jupiter forsätter att skapa tur och möjligheter fram till den 9 september och du kan därmed göra viktiga framsteg. En viktig tid för förändringar är september månad med en solförmörkelse i huset för jobb och hälsa, då en del av er byter jobb eller kollegor. En del av er kan också göra en rad betydelsefulla inköp eller investeringar under året i och med planeten Mars spenderar flera månader vid två olika tillfällen i skorpionen.

Trots en jobbig period för relationer under framför allt juni och september, har man turens planet i huset för relationer efter den 9 september (under ett år) och därmed kommer det sociala livet att blomstra med många nya sociala kontakter, nya allianser, partnerskap och nya samarbetsmöjligheter. Saturnus kan också hjälpa dig att etablera nya internationella samarbeten, men med Saturnus i det nionde huset kan många erfarenheter hjälpa dig att bli av med gamla sätt att tänka. Att resor, internationism, den politiska sfären, den akademiska sfären samt bloggosfären blir viktiga indikeras även av Mars bana som på grund av en retrograd rörelse kommer att uppehålla sig extra mycket i skyttens tecken.

Saturnus och Mars i skytten: förändrade sätt att tänka

Saturnus fortsätter med sin transit i skyttens tecken, det nionde huset för långa resor, högre utbildning och distansrelationer för att förändra ditt sätt att tänka, som omstruktureras delvis eller helt. Journalister, politiker, jurister, och andra typer av skribenter, tänkare och filosofer, får en chans att etablera sig och göra en skillnad. Medlemskap i internationella organisationer, resor, kontakt med nya idéer och negativare erfarenheter för att du ”vaknar upp” och nya sätt att tänka etableras.

På grund av en retrograd rörelse mellan den 27 maj – 29 juni, kommer motivationens, modets, aktivitetens och ambitionens planet Mars, att tillbringa flera månader dels i skytten, dels i skorpionen.

Mellan den 6 mars – 27 maj samt mellan den 2 augusti – 27 september befinner sig planeten Mars i skytten (tillsammans med Saturnus). Under de här perioderna r du dels redo för nya faktiska eller imaginära äventyr, dels redo för att lära dig mer. Du är också modigare och du är inte rädd för att uttrycka dina mer alternativa eller excentriska idéer. En del av er kan däremot kämpa med en rad juridiska frågor eller rättvisefrågor som blir särskilt betydelsefulla. En del av er blir också medlemmar i nya organisationer som syftar till att hjälpa andra a finna frihet, rättvisa eller erkännande. Å andra sidan kan en del av er också hamnar lättare i konflikter på grund av åsiktsskillnader.

Mars i skorpionen: många investeringar och inre förändringar

Mellan den 3 januari – 6 mars, samt mellan den 27 maj och 2 augusti, befinner sig planeten Mars i skorpionen i huset för inre transformeringar, närhet, gemensamma resurser samt investeringar.

För en del av er kan den sexuella aktiviteten öka och en relation som har blivit allvarlig kan sluta i graviditet.

Andra kommer att ha tillräckligt med pengar för att göra mycket bra och betydelsefulla investeringar. 2016 är året för att köpa bilen du som vill ha, eller varför inte drömhuset. Banken kommer att hjälpa dig med lån om det behövs. Vissa investeringar kan däremot äga rum eftersom du driver eget och vill expandera.

Med planeten Mars i det åttonde huset under så pass många månader kan konfrontationer och konflikter uppstå på grund av pengar eller på grund av att du tar åt dig vad andra säger och du kan därmed överreagera. Beroende på situation kan du också möta människor som har en djup påverkan på dig eller gå genom saker som skapar inre förändring.

Jobb, ekonomi, karriär

Jupiter befinner sig i huset för jobb och hälsa fram till den 9 september. Därmed har många av er många bollar i luften och gör viktiga framsteg på jobbet under den här perioden. Jupiter handlar om att både veta man är ute efter och vad man vill uppnå, som gör det möjligt för dig att se möjligheter, som du sedan genom handling tar fördel av.

Merkurius är retrograd hela fyra gånger, alltid i jordtecken (stenbocken, oxen, jungfrun) och påverkar områdena i ditt liv som har att göra med jobb, karriär och intäkter. Januari, maj, september och december är inga bra perioder för att starta helt nya projekt eller för att byta jobb. De är bra tider för att jobba vidare med redan påbörjade projekt och för finslipning.

En bra tid för din ekonomi är perioden 19 april – 20 maj. Insatserna under den här perioden ökar dina intäkter långsiktigt. Merkurius retrograd i maj kan däremot innebära att du bör helst satsa på redan påbörjade projekt eftersom de kommer att bli framgångsrika.

Under hela året kommer däremot framsteg att äga rum som påverkar jobbet, ekonomin, karriären positivt, men september kan bli en jobbigare månad med Merkurius retrograd i huset för jobb och hälsa (jungfrun) samt en ganska intensiv solförmörkelse i jungfrun, som kan innebära att det uppstår konflikter med kollegor eller med de människor som man samarbetar med. Det hela kan bero på en rad missförstånd som inte grundar sig i sanning men som icke desto mindre kan skapa bestående förändringar som gör att man måste jobba vidare själv eller till obehagliga förändringar i arbetsorganisationen.

Mellan den 27 september och den 9 november kommer däremot planeten Mars att besöka stenbockens tecken. Under den här transiten satsar du helhjärtat på dina målsättningar och du gör stora framsteg på jobbet. De här framstegen fortsätter därefter fram till årets slut.

Kärlek, relationer, socialt liv

Med både Saturnus och Mars i det nionde huset blir många internationella relationer eller internetrelationer viktiga för dig. Andra relationer uppstår på grund av kontakt med den politiska, den akademiska, den juridiska världen. Debatter och diskussioner av alla slag kommer att uppstå ständigt, liksom oenigheter.

Merkurius retrograd behöver inte slå till mot dina relationer i någon speciell mening eftersom planeten inte är retrograd i lufttecken och därmed är relationer inte särskilt relevanta under Merkurius-retrograd perioderna. Ändå ska man som regel helst inte inleda nya relationer eller resa när Merkurius är retrograd. Missförstånd uppstår också lättare när Merkurius är retrograd under januari, maj, september och de sista 10 dagarna i december.

För relationer är sista veckan i maj, hela juni och september jobbigast.

Att viktiga förändringar äger rum i dina relationer, partnerskap och i det sociala livet indikeras av en månförmörkelse i vågen den 23 mars samt av en månförmörkelse i vattumannen den 18 augusti. Den första påverkar en relation eller ett partnerskap medan den andra påverkar det sociala livet i en bredare mening.

Under vårens månader ser man en förbättring vad gäller relationer men månförmörkelsen i huset för partnerskap och relationer den 23 mars kan innebära att en relation eller ett partnerskap närmar sig sitt slut om man inte kan leva med oenigheterna eller om man vägrar välja sida.

Konflikterna som uppstår under slutet av maj samt juni beror på en rad oppositioner och kvadraturer mellan planeterna i tvillingarna och kräftan samt Pluto, Saturnus, Mars, Neptunus och Uranus. Det är dina relationer med folk i den närmaste omgivningen som påverkas - vänskaper, vardagliga interaktioner samt familjerelationer. Din goda sociala kompetens med Venus i tvillingarna under en del av den här perioden kan bli din räddning.

Perioden 22 juli – 22 augusti är också ganska relevant för kärlekslivet och nöjeslivet. Under den här perioden har man roligast och mest tur i kärlekslivet eftersom planeterna i eldtecken bildar stora trigoner till varandra. Med nymånen i lejonet den 2 augusti kan en mycket spännande romans inledas.

Positiva förändringar äger rum i det sociala livet på grund av en månförmörkelse i vattumannen den 18 augusti som gör livet mycket roligare och mera spännande. För en del av er är förändringarna i det sociala livet förknippade med förändringar i yrkeslivet, något som kan innebära organisationsförändringar på jobbet eller byte av jobbkamrater. Andra byter social cirkel eftersom de håller på att flytta.

September är en ganska jobbig månad under vilken man försöker anpassa sig till förändringarna som ägt rum. Merkurius är retrograd, Neptunus bildar en rad aspekter som skapar förvirring. Det kan hända att du inser obehagliga sanningar om dig och andra som du inte har sett förut.

Den 9 september anländer Jupiter, turens och expansionens planet i vågen och under ett helt år träffar du väldigt mycket folk och du kan också inleda massor med nya vänskaper, partnerskap och andra typer av relationer. Du kommer att expandera din cirkel av vänner.

Mellan den 9 oktober och den 9 december befinner sig dessutom planeten Mars i vattumannen – i huset för socialt liv, grupper och vänner – och du kan räkna med en händelserik höst vad gäller umgängesliv och socialt liv i största allmänhet. November och december blir också mycket sociala och trevliga månader och det råder en allmän brist på konflikter och problem med andra.

Läs årshoroskopet för ett annat tecken:

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Dagens horoskop uppdateras varje dag och skrivs för hand. Var dag är speciell.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Veckans horoskop uppdateras varje vecka och skrivs för hand.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.

Horoskop, zodiak, stjäntecken, årshoroskop, daghoroskop