Twice.se

Vågen 2016

Årshoroskop Vågen

Kort horoskop för vågen 2016

Ekonomisk framgång blir viktig under året och mycket energi läggs ner på jobb som alstrar extra vinster och inkomster.  Detta gäller under flera perioder under hela året. Vad gäller jobb eller yrke äger förändringar rum. Under mars månad påverkas huset för jobb och hälsa av  en solförmörkelse den 8 mars. En större viktigare förändring kan däremot äga rum som innebär en slut på en fas i ditt liv i och med ditt första hus av personlighet påverkas av en månförmörkelse den 23 mars. Förmörkelsen äger rum i vågen. Problem kan däremot uppstå på jobbet under september, och ett samarbete tar eventuellt slut. Med Saturnus i det tredje huset för kommunikation och interaktion och eftersom Merkurius oftast är inblandad i de flesta jobbsammanhang när förändringar äger rum, kan en del av er satsa på ett jobb som alltmer har med kommunikation att göra.

Under 2016 kommer kommunikation att bli allt viktigare och du kommer att möta många nya människor. Många samtal är allvarliga och många förhandlingar och avtal kan äga rum. Kanske är det svårt att inleda romanser under året men nya lyckliga förändringar som påverkar det sociala livet på ett positivt sätt uppstår flera gånger under året. Icke-romantiska relationer som blir varaktiga, inleds dock, t ex i början av april och början av augusti. Det är däremot inte uteslutet av månförmörkelsen i vattumannen den 18 augusti skapar en positiv förändring i kärlekslivet för en del av er; för andra kan den här månförmörkelsen skapa en positiv förändring i det sociala livet, umgängeslivet, eller uppmuntrar dig att jobba med ett nytt kreativt projekt. December kan bli en mycket romantisk månad, men om du fortfarande är singel, kan Merkurius retrograd göra början av en ny romans närmast omöjlig, såvida det inte handlar om något tillfälligt.  

Saturnus och Mars i skytten: förhandlingar och överenskommelser

Saturnus i skytten påverkar huset för kommunikation och interaktion fram till december 2017 och befinner sig i skytten hela 2016. Under den här transiten kommer Saturnus att lära dig läxor som handlar om kommunikation och interaktion. Å andra sidan kan Saturnus hjälpa dig i din strävan efter att blir en publicerad författare eller framgångsrik bloggare eller journalist. I en eller annan mening kan Saturnus i det tredje huset också begränsa kommunikationen som du har med folk; möjligtvis minskar antalet samtal som du har med andra. Det är möjligt att du är trött på diskussioner utan mål eller mening och folk i din närmaste omgivning kan också bli lite jobbigare. Hur du kommunicerar med andra eller interaktionen med andra människor i sig kan skapa känslor av oro och osäkerhet. Med tiden blir du däremot självsäkrare. En rad avtal och överenskommelser kan också komma till stånd. Formella kommunikationsformer eller strukturerad kommunikation kan bli vanligare.

På grund av en retrograd rörelse kommer planeten Mars att tillbringa de första 9 månaderna i skytten, huset för kommunikation och interaktion samt i skorpionen, det andra huset för intäkter. Planeten Mars kan däremot påverka din interaktion med den omedelbara miljön på ett djupare sätt. Under perioden 6 mars och 27 maj samt 2 augusti – 27 september kommer planeten Mars att besöka skyttens tecken, där Saturnus befinner sig. Planeten Mars är motivationens, ambitionens och irritationens planet. Under den här transiten har du svårt för att hålla tyst och du vill gärna uttrycka dig verbalt eller skriftligt. Du vågar också säga vad du säger och du pratar gärna om saker som står dig varmt om hjärtat. Du är duktig på att sälja dina idéer till andra eller på att sprida ditt budskap. Det är kanske dags att tala ut men frågan är hur bra Mars och Saturnus kan fungera ihop. Det är möjligt att Saturnus kan hjälpa dig att strukturera ditt tal. Annars har du självförtroendet som  behövs men du har lätt för att provocera andra genom att ta upp känsliga ämnen till diskussion eller genom att låta befallande och irriterad. En del av er kan känna att telefonen aldrig slutar ringa eller att du måste ta dig hit och dit, och du springer en massa ärenden. Med planeten Mars i det tredje huset kan du däremot lyckas väl med akademiska och intellektuella projekt av alla slag.

Mars i skorpionen: ekonomisk framgång

Planeten Mars påverkar det andra huset för intäkter mellan den 3 januari och 6 mars samt mellan den 27 maj och den 2 augusti. Under de här perioderna har du mer tid och energi för att tjäna pengar och öka dina vinster. Men du kan också använda den här energin för att försvara dina tillgångar eller dina värderingar. Under den här tidsperioden är du också ganska uppfinningsrik och du kan göra det mesta av det som du har och av dina resurser. Även om du verkligen kan lägga ner mycket energi på aktiviteter som kan öka lönsamheten, vinsterna eller intäkterna kan du också göra många impulsköp.

Jobb, ekonomi, karriär

Merkurius är retrograd i jordtecken under januari, maj, september och efter den 20 december. Under dessa perioder är det inte så himla bra att starta nya projekt, nya jobb, eller helt nya saker såsom nya relationer.

Eftersom planeten Mars tillbringar en betydande del av året i huset för intäkter och värderingar, kan man anta att ekonomin och den ekonomiska framgången, den ekonomiska identiteten såväl, spelar en större roll i ditt liv.

Betoningen på ekonomin finns där redan under årets inledning i och med Mars befinner sig i skorpionen mellan den 3 januari och 6 mars, men betoningen på jobb och aktiviteter som har samband med jobbet finns där också mellan den 19 februari och 20 mars.

Mars är en månad för förändring. En av förändringarna kan ha att göra med ett nytt jobb, på grund av en solförmörkelse i fiskarna, i huset för jobb och hälsa den 8 mars.

Kommunikation och verbal förmåga är förknippad med den här solförmörkelsen. En månförmörkelse äger rum i ditt tecken, i vågen, den 23 mars, som kan innebära att en fas i ditt liv är över och en ny inleds och man pratar i stort om en process, alltså inte om något om äger rum över en natt. Förändringen kan ha att göra med flytt så klart, nytt jobb eller andra saker.

Flera viktiga inköp kan göras under april och maj i synnerhet i samband med nymånen i oxen, i huset för investeringar den 6 maj.

Dina ekonomiska målsättningar blir viktiga mellan den 27 maj och den 2 augusti med Mars i skytten, i andra huset för intäkter. Mellan den 17 juni och den 22 juli, kommer solen, Merkurius och Venus i huset för framgång att bilda trigoner till Mars och Neptunus och du gör framsteg i yrkeslivet samt ökar dina intäkter eller vinster.

Merkurius är retrograd i jungfrun under september och du bör helst undvika skvaller och hemliga allianser, eftersom det kan slå tillbaks.

En månförmörkelse äger rum i huset för jobb och hälsa den 16 september. Den här månförmörkelsen kan skapa massor med stress och osäkerhet, eventuellt på grund av konflikter med arbetskamrater eller konflikter med folk i din omedelbara omgivning.  Det är inte helt omöjligt att intriger har uppstått på jobbet som påverkar dig på ett negativt sätt. En del av er kan byta jobb eller måste avsluta ett samarbete som inte längre fungerar.

Ekonomin och ekonomiska målsättningar blir viktiga igen mellan den 23 september och den 12 november och en nymåne i skorpionen, i huset för intäkter äger rum den 30 oktober som kan innebära att du får ett nytt jobb, skaffar dig en ny inkomstkälla eller får löneförhöjning. Jobbsituationen ser sedan lite lugnare ut fram till den 20 december varefter Mars i huset för jobb och hälsa ökar arbetstakten och antalet uppgifter.

Kärlek, relationer, socialt liv

Saturnus spenderar hela året i huset för kommunikation och interaktion. Alla samtal och kommunikation rent allmänt är alltmer strukturerad. Hur du kommunicerar är också viktigt och ditt sätt att kommunicera förändras. Läxor om kommunikation lärs. En del av er kan också etablera er som professionella kommunikatörer eller skribenter.

Kommunikation blir ännu viktigare för att planeten Mars uppehåller sig under två längre perioder i skytten, i huset för kommunikation och interaktion. I ditt sätt att kommunicera är du mycket modigare och du försvarar gärna dina åsikter.

Merkurius är retrograd under januari, maj, september och efter den 20 december och du bör helst inte inleda nya relationer, nytt samarbete, nya projekt, resa eller skriva under kontrakt när Merkurius är retrograd. Merkurius är dock retrograd i jordtecken som framför allt uppmuntrar reflektion, och kommer inte nödvändigtvis att ha en mycket stor inverkan på relationer.

En rolig utveckling kan däremot äga rum redan den 8 februari i kärlekslivet eller det sociala livet som kommer lite oväntat med nymånen i vattumannen.

Det sociala livet och kommunikation i synnerhet blir viktigt under perioden 6 mars – 27 maj med Mars i skytten, huset för kommunikation och interaktion och om det finns ett samband mellan jobb och kommunikation kan Mars hjälpa dig att byta jobb under mars när sol- och månförmörkelsen i fiskarna respektive vågen äger rum.

Perioden 20 mars – 19 april kan bli viktig för dina relationer, en period under vilken de verkligen förbättras. Med nymånen i väduren den 7 april kan nya avtal göras; en relation som inleds kan leda till långsiktigt samarbete eller långvarig kontakt.

Perioden 20 maj 29 juni är en tid under vilken åsiktsskillnader och debatter skapar både förvirring och oenighet. Det är möjligt att alla försöker förstå situationerna som uppstår men var och en ser saker och ting på det egna förvrängda sättet.

Sommartiden blir rolig och social. Venus, Merkurius och solen i lejonet, i huset för socialt liv skapar många sociala aktiviteter, popularitet och socialt stöd. Med nymånen i lejonet den 2 augusti som bildar trigoner till både Mars och Saturnus i huset för interaktion, kan ny stabilitet uppnås i relationer och det sociala livet. Om du uppträder, publicerar böcker, håller tal etc. skaffar du dig snabbt nya fans som verkligen ser upp till dig.

Turens planet, Jupiter går in i ditt tecken den 9 september och du har turen med dig rent allmänt i det mesta som du företar dig under cirka ett år.

September kan däremot bli en intrigfylld månad men Venus i ditt tecken kan hjälpa dig eftersom du utstrålar charm och tillit. Det sociala livet fortsätter sedan att förbli viktig fram till slutet av året. Perioden 27 september – 9 november kan bli en tid under vilken väldigt mycket sker hemma och i privatlivet, men perioden mellan 9 november och den 19 december är tidsperiod under vilken du gärna vill ha roligt, festa, träffa folk och mingla.

Det är inte så säkert att en ny romans som verkligen håller inleds under året, men definitivt kommer du att ha att göra med många olika människor och du kommer att ha mycket att säga under 2016. Ditt budskap om du har ett kommer helt säkert ut.

Läs årshoroskopet för ett annat tecken:

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Dagens horoskop uppdateras varje dag och skrivs för hand. Var dag är speciell.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Veckans horoskop uppdateras varje vecka och skrivs för hand.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.

Horoskop, zodiak, stjäntecken, årshoroskop, daghoroskop