Twice.se

Vattumannen 2016

Årshoroskop Vattumannen

Kort horoskop för vattumannen 2016

Dina målsättningar är viktiga under året och du vill gärna nå ekonomisk och yrkesmässig framgång. Eftersom planeten Mars besöker skytten vid två olika tillfällen under perioden  6 mars och den 27 maj samt mellan den 2 augusti och den 27 september kommer du att nå framgången som du söker. Med Jupiter, turens planet i det åttonde huset för investeringar fram till den 9 september kan du också göra flera bra investeringar så dina tillgångar kan beroende på situation öka avsevärt. Solförmörkelsen den 8 mars i huset för intäkter påverkar din ekonomi på ett mycket positivt sätt: du kan få ett nytt jobb eller skaffa dig en ny inkomstkälla. September är däremot en komplicerad månad med en solförmörkelse den 1 september i huset för investeringar och en månförmörkelse i huset för intäkter som kan skapa en ekonomisk kris. Du kommer därefter att återhämta dig och resten av året blir mindre dramatiskt; eventuella ekonomiska problem kommer att lösas.

Den offentliga sfären och hur du blir sedd, hur väl du passar in i olika sociala sammanhang kan bli ett viktigt tema under året, med Saturnus i skytten, i huset för socialt liv. Även planeten Mars i skytten och skorpionen gör att du bryr dig om hur du blir uppfattad, men Mars skapar också mycket gruppaktivitet, liksom många möten men också konflikter. En rad roliga och intressanta tillfällen uppstår under året för att inleda nya relationer som blir ganska långvariga. Med en månförmörkelse i vågen den 23 mars samt med Jupiters ingång i vågen den 9 september, kommer många av er att lära er nya saker. Nya sätt att se på världen utvecklas, på grund av utbildning, internationellt samarbete, akademiskt intresse, politiskt intresse, resor eller av andra orsaker.

Saturnus och Mars i skytten: socialt ansvar och gruppaktivitet

Planeten Saturnus befinner sig i det elfte huset för socialt liv, grupper och vänner under hela året och under nästa år. Saturnus, den stora läraren, planeten som förknippas med ansvar, restriktioner, begränsningar men också stabilitet kan lära dig läxor om sociala normer och kan omstrukturera ditt sociala liv. Att passa in kan bli viktigare, vilka man umgås med och vad man får utav det, blir viktigare. Det är möjligt du börjar känna dig självmedveten eller alienerad av den ena eller andra anledningen men under den här transiten kan du också lära dig mycket om gruppsammanhållning. Gruppsamarbete kan också bli viktigt under året liksom medlemskap i den ena eller andra gruppen. Restriktioner och begränsningar av alla slag kan också uppstå, t ex så kan du inte umgås med alla människor.

På grund av en retrograd fas kommer planeten Mars, aktivitetens och motivationens planet, att tillbringa två längre tidsperioder i skytten, i huset för socialt liv. Mellan den 6 mars och den 27 maj samt mellan den 2 augusti och den 27 september, sker det mer än vanligt i det sociala livet. Det kan handla om gruppaktiviteter, lagarbete, samarbete och gemensamma målsättningar. Det kan också handla om fler möten och fester. Med planeten Mars i det här huset vill du gärna ha en ledarroll och du vill styra och ställa. Detta kan leda till konflikter med andra eftersom de kan känna sig dominerade. Icke desto mindre kan det sociala livet bli mycket aktivt under de här perioderna. I många fall kommer man också under perioder med Mars i huset för socialt liv att hamna i konflikter med utomstående såsom andra grupper eller andra individer som hotar gruppsammanhållningen.

Mars i skorpionen: uppfyllda målsättningar

Planeten Mars kommer också att tillbringa flera månader på grund av den retrograda fasen i det tionde huset för karriär, erkännande och framgång. Mellan den 3 januari och den 6 mars samt den 27 maj och den 2 augusti, kommer planeten Mars att befinna sig i skorpionens tecken. En sådan transit stimulerar din ambition och din önskan att bli erkänd för dina insatser och för det som du har uppnått. Ditt sanna värde behöver komma till uttryck och andra människor ser det. Du känner dig motiverad för att göra ditt allra bästa för att nå dina målsättningar och göra framsteg. Du lägger ner mer resurser och energi på att sälja dig själv eller på marknadsföring. Oavsett hinder, är du redo för att gå den extra milen eftersom du har tillräckligt med energi och du vet vad du vill.

Jobb, ekonomi, karriär

Merkurius, kommunikationens planet, är retrograd under januari, maj, september och efter den 20 december. När Merkurius är retrograd ska man helst inte börja nya relationer, nya projekt, nya saker, resa eller skriva under kontrakt.

Året inleds med planeten Mars i huset för karriär och erkännande. Därmed blir dina målsättningar och yrkeslivet ganska viktigt under årets första månader.

Ekonomin börjar bli viktigare efter den 19 februari och den 8 mars påverkas det andra huset för intäkter av en solförmörkelse som kommer att skapa en förändring som kan handla om att du får ett nytt jobb, skaffar dig en ny inkomstkälla, startar eget, skaffar dig ett nytt bankkonto eller liknande, beroende på situation och fas i livet.

Mars kommer att påverka skorpionens tecken igen 27 maj - 2 augusti, en period som kan bli extra framgångsrik i och med solen, Merkurius och Venus under perioden 17 juni – 22 juli besöker kräftans tecken, ditt 6e hus för jobb och hälsa och bildar en stor trigon med Mars i huset för framgång samt Neptunus i huset för intäkter. Ekonomiska målsättningar kan nås samtidigt som du också gör ett mycket bra jobb och får erkännande. Nymånen i kräftan kan för arbetslösa innebära ett nytt jobb; kräftor som jobbar upplever helt enkelt en positiv utveckling som kan handla om en befordran, eller nya spännande projekt.

Den 18 augusti äger en månförmörkelse i ditt eget tecken i sextil till Uranus i huset för kommunikation och interaktion. Den oväntad ny början kan äga rum för dig på grund av nytt folk som du möter, nya kontakter, ny kunskap, nyheter som når dig plötsligt eller till och med nya insikter.

September blir en av årets mest utmanande månader. Den 1 september äger en solförmörkelse rum i jungfrun som är det åttonde huset för investeringar och närhet. Den här solförmörkelsen kan skapa besvikelse på grund av pengar som försvinner eller som har blivit förskingrade. Den 16 september kommer en månförmörkelse rum i huset för intäkter som ser lika jobbig ut och därmed kan du räkna med krångliga ekonomiska situationer under september.

Oavsett vad som sker under september kommer allting att redas ut. Din karriär och dina målsättningar kommer däremot att bli viktiga igen mellan den 23 september – 21 november och du kommer förmodligen att lyckas nå dina ekonomiska målsättningar så att du kan täcka över förluster och förbättra din ekonomi igen. Nymånen i skorpionen den 30 oktober i huset för karriär och erkännande ser lovande ut och kan visa dig vägen mot ekonomisk och yrkesmässig framgång under årets sista månader.

Kärlek, relationer, socialt liv

Saturnus i skytten innebär att det sociala livet med dess normer skapar läxor, begränsningar, socialt ansvar men också stabilitet och samarbete. Planeten Mars går genom en retrograd fas under året och kommer att vistas i samma hus för socialt liv, grupper och vänner (skytten) under två perioder, mellan den 6 mars – 27 maj och mellan den 2 augusti och den 27 september. Dessa perioder är socialt sett mycket aktiva med många möten, fester, gruppaktiviteter. Saturnus kommer också fram till december 2017 att omstrukturera ditt sociala liv.

Merkurius är retrograd under januari, maj, september och december och under dessa perioder bör man helst inte inleda nya relationer, nya projekt, nya saker rent generellt. Lyckligtvis kommer däremot Merkurius-retrograd perioderna inte att ha en mycket stor inverkan över det sociala livet.

Under årets inledning är du inte mycket utgående. Du fokuserar däremot ganska mycket på din status och din sociala image. En månförmörkelse den 27 mars i vågen påverkar det nionde huset för långa resor, högre utbildning och distansrelationer. Den här månförmörkelsen kan innebära en förändring av ditt sätt att tänka, inledningen av en rättegång, början av nya studier, eller ett politiskt eller akademiskt engagemang. En del av er kan också emigrera, lansera en ny hemsida eller ger ut en bok eller publikation.

En rad debatter och diskussioner som är ganska stimulerande kan äga rum mellan den 20 mars – 19 april med solen, Merkurius och Venus i väduren. Antalet samtal kommer också att öka rent allmänt och du kan stifta nya bekantskaper samt utvidga ditt nätverk. Med nymånen i väduren den 7 april i trigon till Saturnus kan du etablera nya vänskaper eller skriva under nya kontrakt med t ex ett företag.

Perioden 20 maj – 20 juni kan bli viktig i social mening med planeter i det femte huset för romantik, nöjen, kreativitet och barn. Den här tidsperioden är också ganska jobbig med en rad missförstånd, konflikter och eventuella intriger.

Relationer blir däremot mycket bättre sedan eftersom Venus, kärlekens planet befinner sig i lejonet, i huset för relationer mellan den 12 juli – 5 augusti. Solen och Merkurius kommer också att besöka lejonet så relationer är betydelsefulla fram till den 22 augusti. En ny viktig varaktig relationer eller vänskap kan inledas med nymånen i lejonet, huset för relationer den 2 augusti.

Mellan den 2 augusti och den 27 september ökar den sociala aktiviteten igen med planeten Mars i skytten, huset för socialt liv. September kan bli en konfliktfylld månad och en komplicerad månad. Eventuella problem och konflikter kan ha att göra med maktkamp men också värderingar eller pengar.

Jupiter, turens och expansionens planet, går in i vågen, det nionde huset för långa resor, högre utbildning och distansrelationer den 9 september. Under cirka ett år kommer Jupiter att hjälpa dig att komma i kontakt med nya idéer och du kommer att lära dig helt nya saker. En del av er kommer att möta helt nya människor online eller på grund av många resor eller internationellt samarbete, medlemskap i en organisation eller politiska förbindelser. Andra kommer att studera i skolan eller på egen hand. Hur som helst kommer din sociala cirkel att expandera ytterligare och ditt sätt att tänka kommer att förändras. Jupiter kommer att tillbringa cirka ett år i vågen. Den här processen kan inledas med nymånen i vågen den 10 oktober.

Det sociala livet fortsätter under resterande månader att förbli aktivt och perioden 12 november fram till den 21 december blir socialt händelserikt. Det sociala livet är också alltmer harmoniskt också. Året avslutas på ett trevligt sätt med Venus, kärlekens och skönhetens planet, i ditt eget tecken. Med Venus i ditt tecken är du zodiakens charmigaste tecken och december kan bli en romantisk månad.

Läs årshoroskopet för ett annat tecken:

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Dagens horoskop uppdateras varje dag och skrivs för hand. Var dag är speciell.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Veckans horoskop uppdateras varje vecka och skrivs för hand.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.

Horoskop, zodiak, stjäntecken, årshoroskop, daghoroskop