Horoskop 2018 för lejonet

Astro / Horoskop / Horoskop 2018 / Lejonet 2018

Lejonet 2017 horoskop

Lejonet 2018: Frihet, ansvar och tillhörighet

Jobbframsteg görs samtidigt som ditt liv tar en ny spännande inriktning mot en känsla av oberoende och frihet. Samtidigt finner du trygghet och tillhörighet.

Saturnus och Pluto i stenbocken under hela året

Jobb och hälsa blir viktiga områden i och med Saturnus, den stora läraren, befinner sig i stenbocken tillsammans med intensiva Pluto. Eftersom Saturnus lär oss mer om konsekvensen av våra handlingar, gäller det under 2018 att göra ett bra jobb och arbeta mer än vanligt. Därför behöver du bra planering och disciplin.

Det är bra om du med Saturnus i stenbocken fram till mars 2020 inte sjukanmäler dig för ofta och alltid stället upp när du behövs eftersom Saturnus kommer att belöna dig så småningom.

På jobbet, kommer du med Saturnus i stenbocken också att hitta stabilitet och du kan göra framsteg, även om ansvarsbördan kan öka medan arbetsmiljön inte alltid är den allra bästa. Å andra sidan, kan Saturnus hjälpa dig att fokusera och du gör rätt från början.

Hälsan är också ett område som är viktigt. Du kan nu äntligen hålla dig till en bra diet och motionera regelbundet och eventuellt, om det behövs, gå ner i vikt.

Det är också möjligt att Saturnus omstrukturerar helt sättet som du brukar jobba på kanske för att du befinner sig plötsligt på en ny arbetsplats med nya normer och nya regler. Samtidigt kan det uppstå separation från gamla arbetskamrater. Även ny position i hierarkin kan uppnås, eller så kan du starta eget och du gör flera arbetspass själv. Och kanske är det till och med bra att Saturnus kommer med i bilden och minskar Plutos intensitet så att du får mer tid till andra aktiviteter.  Även hälsoproblem kan bli mindre allvarliga eller slutar skapa stress.

Mycket jobb kan ändå utföras i hemmet eller från hemmet på grund av sextilerna till Jupiter. Du kan under året också investera i bättre utrustning men du kan också investera i det som förbättrar hälsa, bekvämlighet och välbefinnande.

Fram till mitten av maj är energierna däremot fortfarande ganska spända och oväntade sista minuten åtgärder eller uppgifter kan vänta bakom nästa hörna och du kan ha svårt för att slappna av. Tar du dessa uppgifter på största allvar, har du ständigt saker att göra.

Icke desto mindre, känner du dig också redo att hjälpa andra under 2018 och du har nu tillräckligt med erfarenheter eller kunskap för att kunna göra det.  Även hygien, städning och ordning, blir viktigare för dig rent allmänt.

Uranus i oxen: 15 maj – 6 november

Mellan den 15 maj och den 6 november, befinner sig Uranus i oxen, i huset för karriär, auktoritet, fadersfigurer och kontroll. Uranus kommer att befinna sig i en trigon till både Pluto och Saturnus i stenbocken, något som är bra eftersom du under denna tidsperiod, kan göra plötsliga oväntade framsteg i karriären och på jobbet. Är du andra till stöd på något sätt, kan dina tjänster eller råd plötsligt efterfrågas av många andra. Även någon fadersfigur, en chef, eller en myndighet kan vilja ha din expertis.

Samtidigt kan du känna att du inte riktigt vill ha eller behöver själv, andras ständiga vägledning eller bekräftelse och du kan ta en ny väg i hur man gör saker eller rörande din karriär. Du frigör dig från inflytande och går din egen väg, som kan vara rätt så unik. En rebellisk attityd kan också hjälpa dig att söka en egen mer allmän frihet som gör att du lyckas ta kontrollen över ditt eget liv.

Efter den 6 november däremot, när Uranus har backat tillbaka in i väduren, kan du återigen känna att du behöver kämpa för din frihet men denna influens kommer att vara temporär eftersom nästa gång Uranus går in i oxen våren 2019, kan du fortsätta med den påbörjade revolutionen.

Många lejon kommer att imponera med deras smarta insikter, originalitet och nyskaparanda. Även oväntade och rätt så fantastiska möjligheter kan dyka upp för din del. Alla lejon gör framsteg under denna transit, men du som jobbar med teknik, rymd, astrologi och dylikt, gör dessa framsteg helt säkert. Alla innovatörer och uppfinnare gör också extra stora framsteg.

Mars i vattumannen: 15 maj – 15 november

Intressant är också att planeten Mars, en krigisk energi, spenderar cirka 6 månader i vattumannen, huset för relationer, äktenskap och partnerskap. Perioden 15 maj – 15 november kommer Mars nästan uteslutande att befinna sig i vattumannen. I och med Mars är en aggressiv planet kan det visserligen oftare uppstå konflikter med andra, konkurrens och irritation.

Men under samma period kan du göra som sagt karriärsframsteg och Mars-energin kan hjälpa dig att samarbeta med andra mot ett och samma mål. Dessutom kan du göra fler saker tillsammans med andra såsom utflykter, friluftsaktiviteter, tävlingar och idrott. Du kan känna dig dessutom mera utgående och du tar lättare kontakt med folk. Dessutom kan passionen i kärlekslivet ökar och du kan också sticka ut huvudet för att försvara vänner eller andra människor som du tycker kan behöva din hjälp.

Denna energi kan hjälpa dig att utöka din sociala krets av vänner och hitta nya människor att samarbeta med.

Förmörkelser i lejonet/vattumannen samt kräftan

Fem förmörkelser äger rum under året, två i lejonet, och två i vattumannen. Därför kommer relationer att utvecklas i nya inriktningar under årets gång men det hela kan handla om en process.

Förmörkelserna i lejonet – en månförmörkelse den 31 januari och en solförmörkelse den 11 augusti, får dig att ta en ny väg i livet i någon mening. Det kan handla om ett nytt jobb, en ny relation, nytt äktenskap, din första bil eller ett nytt hem, eller en kombination. Men förändringen kan handla om en omvärdering av ditt liv och av din livssituation som banar vägen för en ny start vad gäller din personliga utveckling. Man pratar däremot också om en process, om något som sker över tid och sällan över en enda natt.

Förmörkelserna i vattumannen – en solförmörkelse den 15 februari och en månförmörkelse den 27 juli – handlar däremot om relationer. Och kanske har förmörkelserna i vattumannen och lejonet om samma sak. Relationer kan inledas och avslutas, men hur du ser på vissa relationer, eller hur du relaterar till andra, vem du relaterar till, kan också förändras. En del av er kan starta nya varaktiga förhållanden eller partnerskap. Andra kan också skilja sig.

En femte förmörkelse är en solförmörkelse i kräftan, den 12 juli, ditt tolfte hus för enskildhet, insikter, och fjärran länder. Nya insikter kan förändra ditt liv. Genom att släppa invanda mönster, kan du se fram emot en ny början.

Jupiter i skorpionen: fram till 8 november

Hemmet och familjen blir också ett stort tema under året. Jupiter kommer att spendera 10 månader i skorpionen, som motsvarar ditt fjärde hus för hem och familj. Därför gäller det under året att också hitta harmoni och glädje i hemmet. Du kan ommöblera, du kan byta gardiner, renovera, eller kanske flytta till ett större bättre hem.

Familjerelationer kan också förbättras och många problem kan försvinna. Du kan däremot också spendera mer tid hemma och tillsammans med andra familjemedlemmar. Familjen kan utvidgas på grund av bröllop eller födelser.

Ordning och reda, hygien, renhet, blir viktigare. Ändå kan du få fler människor på besök. Rent allmänt trivs du också bättre i ditt eget hem.

Venus retrograd i skorpionen/vågen: oktober och november

Venus, kärlekens och skönhetens planet, kommer också att gå retrograd under oktober/november och på grund av denna retrograda fas kommer Venus att spendera cirka 3,5 månader i skorpionen. Från och med september och fram till årets slut befinner sig Venus nästan uteslutande i huset för hem och familj. Under två veckor kommer däremot Venus att backa in i vågens tecken. Detta innebär att hösten kommer att handla om familjerelationer mer än någonting annat. Grannar, syskon, den omedelbara miljön i någon bemärkning kan också påverkas av denna transit. Från början till slutet av året kommer Jupiter och Venus att skapa positiva förändringar i relationer till signifikanta andra och en större känsla av inre trygghet.

Detta sker inte utan att någon utmaning uppstår. Eftersom Venus styr både över relationer och materiella saker, kan båda omvärderas under Venus-retrogradfasen. Det är inte helt omöjligt att man återser gamla familjemedlemmar eller nära vänner under denna tid, men man kan också behöva hantera de relationer som man har till de människor som bor under samma tak eller med folk i den närmaste omgivningen.

Det är inte ovanligt med små intriger och skvaller under Venus-retrogradfaser. I vissa fall kan vissa relationer försämras rejält. Kan du hålla en lägre profil och inte vänta dig för mycket av andra under denna tidsperiod är det lika bra. Undvik helst stora förbättringar och kostsamma inköp när Venus är retrograd. Undvik också skvaller om andra familjemedlemmar, syskon och grannar, även om någon försöker dra dig in i sådana saker. Problem kan uppstå med kvinnor, såsom kusiner, systrar, modersfigurer, grannkvinnor.

Så länge som Venus är direkt i skorpionen, kan hemmet bli mysigare medan relationer till signifikanta andra blir harmoniska.

Eftersom Venus i skorpionen bildar bra och harmoniska aspekter till Neptunus, Saturnus och Pluto, bör denna Venus-transit ändå ge bra resultat under retro-fasen med.

Slutligen kan denna inverkan på familjeförhållanden och själva bostaden att eventuellt alstra känslor av trygghet och tillhörighet. Kanske håller du på att bygga upp en egen familj.

Jupiter i skytten efter den 8 november

Samtidigt som det uppstår mer harmoni i hemmet under årets sista månader känner du dig också mycket gladare, positivare eftersom Jupiter, turens planet, går in i skytten den 8 november. Under cirka ett år kommer du att ha roligt oftare, och kanske resa mer, testa nya saker, möta nya människor. Om du är singel, kan du börja dejta någon. Du upptäcker däremot även din skaparkraft på nytt, din kreativitet.

Om du har ett fast förhållande, vill du kanske ha barn. Om du har barn, kommer positiva saker att äga rum i deras liv. Relationer till dina eventuella barn förbättras. Du skaffar dig också fler vänner och har mycket roligare. Denna Jupiter transit kommer att gälla under nästan hela 2019!

God fortsättning!

Årshoroskop 2018

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Årshoroskop 2017

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens orakelkort

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.