Horoskop 2018 för skorpionen

Astro / Horoskop / Horoskop 2018 / Skorpionen 2018

Skorpionen 2017 horoskop

Skorpionen 2018: Din närmaste omgivning

2018 handlar om din närmaste omgivning och den relation du har till den. Året blir däremot mångfacetterat.

Saturnus och Pluto i stenbocken under hela året

Saturnus och Pluto befinner sig i stenbocken under året och detta gör kommunikation med andra ett rätt så viktigt område i ditt liv. Under de senaste åren sedan hösten 2008, har Pluto hjälpt dig att kommunicera på ett djupt och meningsfullt sätt, även om det inte alltid har varit så lätt. Saturnus kommer under 2018 att dämpa ner denna energi. Den stora läraren och karmans planet, kommer att lära dig att kommunicera på ett ansvarigt sätt. Saturnus kommer förmodligen fram till mars 2020 att omstrukturera sättet du pratar på.

Med Saturnus i detta hus, brukar det vara svårare att kommunicera med folk. Det är möjligt att folk inte längre vill lyssna på dig såvida du inte har något väldigt viktigt att säga. Du kan också känna dig ganska fåordig. Problem kan också uppstå med folk i grannskapet och med de människor som du brukar prata med varje dag. Det är också möjligt att du skaffar dig nya vänner och börjar interagera med nya människor. Syskonrelationer kan också bli kyligare och en distansering kan äga rum med långa tystnader. Även kritik lär du dig att ta.

Å andra sidan kan du verkligen lära dig många nya saker under denna transit. Du är också bra på att strukturera det som du vill ha sagt i tal eller skrift. Om ditt jobb handlar om kommunikation kan du mycket väl blir bättre på det du gör i och med du kan lära dig en rad praktiska strategier. Eftersom folk är kritiska, bör du försöka prata på ett ansvarsfullt sätt. Under denna transit kan däremot även grannskapet förändras, på grund av t ex byggnadsarbete och det finns kanske fler spärrar och hinder.

Den jobbigaste delen av denna transit är fram till mitten av maj, men årets sista två månader blir också rätt så jobbiga. Anledningen är kvadraturen till Uranus i väduren, huset för jobb och hälsa. Du blir lättare arg på andra, och på jobbet kan du känna dig ständigt kritiserad av jobbkamrater, kunder eller klienter. Under dessa perioder skadar det inte att vara försiktig i trafiken i och med det finns en större risk för olyckor och missöden.

Ändå kommer sextilen till Jupiter i ditt tecken och sextilen till Neptunus i fiskarna, att ge dig hopp, tur och inspiration att fortsätta prata på och göra ditt bästa för att komma överens med folk i vilket fall som helst.

Uranus i oxen: 15 maj – 6 november

Den positiva perioden är däremot mycket längre, och varar mellan den 15 maj och 6 november, då Uranus befinner sig i oxen, ditt sjunde hus för relationer.

Uranus kommer under denna transit att befinna sig i en trigon till Saturnus (och Pluto) något som definitivt förbättrar Saturnus-energierna. Du kan hitta under denna tidsperiod ett sätt att frigöra dig själv från de begränsningar och restriktioner som Saturnus skapar. Dessutom kan du helt plötsligt förstå vad det är människor tycker och tänker och kan sympatisera med och ha respekt för deras synvinkel.  

Helt nya människor kan också dyka upp i ditt liv och du kan också ha att göra med olika leverantörer kanske på grund av jobbet som du har eller för att du köper varor på internet. Gamla relationer kan också förnyas. Du kan också umgås äldre personer eller personer som är visa. Etik och moral kan du också diskutera med folk oftare än vanligt.

Du blir också mycket smartare i ditt sätt att kommunicera med andra, och rätt så intressanta möten, samtal, avtal äger rum. Teknik kan också användas oftare, när du pratar med människor som du känner, med syskon, grannar eller vänner.

Du inser också var någonstans du kan ha och vill ha stabilitet i dina relationer och vilka människor som du helst vill säga hej då till. Dessutom är du bättre och klokare och du hittar smarta lösningar för alla. När det gäller nya relationer, har du större tålamod med dem och dömer dessa människor inte efter ett enda samtal eller möte. Icke desto mindre kan vissa relationer under denna tiden vara kortvariga. Men du kan också sakta och med tålamod inleda nya relationer som utvecklas långsamt och försiktigt.  Nytt folk kan också träffas av praktiska skäl, för att man samarbetar med varandra eller på grund av jobbet.

Jupiter i skorpionen: fram till 8 november

Jupiter befinner sig i ditt tecken fram till den 8 november och därmed bör dessa nya energier inte skrämma dig eftersom du har turen med dig. Du kan utvecklas som person, det uppstår inre lugn och harmoni i ditt liv. Viktiga drömmar kan också uppfyllas. Du kan dessutom bli en bättre kommunikatör, och du kan skriva böcker, bloggar eller utvecklas till en professionell försäljare, skribent eller talare. Dessutom har du förmågan att inspirera andra, du ger aldrig upp hoppet och tilliten till att allt kommer att ordna sig till slut. Du är också kreativ på grund av trigonen till Neptunus i fiskarna, huset för kreativitet.

Mars i vattumannen: 15 maj – 15 november

Planeten Mars kommer att spendera en lång tid i vattumannen. Detta är viktigt eftersom planeten Mars, motivationens och ambitionens planet, vanligtvis tillbringar två månader i varje tecken och astrologiskt hus. År 2018 tillbringar Mars 6 månader nästan uteslutande i vattumannen, som är ditt fjärde hus för hem och familj.  Därför händer det massor hemma. Du kan räkna med mycket aktivitet och rörelse i hemmet.

Det är möjligt att du under denna transit hamnar i konflikter med andra familjemedlemmar och folk som bor under samma tak som du. Energin kan däremot kanaliseras på ett konstruktivt sätt genom att reparera, hembaserade projekt, reparationer, samarbete med andra familjemedlemmar, och jobb från hemmet.

Visserligen kommer du ibland på kant med anhöriga och signifikanta andra i och med Mars bildar en kvadratur till Uranus under denna tidsperiod, men samtidigt bildar Uranus trigoner till både Saturnus och Pluto, något som gör att du är klok, har tålamod och utvecklar nya geniala sätt att hantera sådana problem. En del av er kan också med framgång försvara deras bostad eller andra familjemedlemmar och anstränger sig för deras skull.

Förmörkelser i lejonet/vattumannen

Förmörkelserna under året är totalt fem. Två i lejonet, två i vattumannen, och den sista i kräftan.

Förmörkelserna i lejonet, en månförmörkelse den 31 januari och en solförmörkelse den 11 augusti, påverkar huset för auktoritet, myndigheter, fadersfigurer, karriär och status.

Förmörkelserna i vattumannen, en solförmörkelse den 15 februari och en månförmörkelse den 27 juli, påverkar huset för hem och familj.

Under året kommer det därför att uppstå förändringar i din relation till dina föräldrar och du hittar din egen inre trygghet som gör att du kan ta kontrollen över ditt eget liv, en process som redan började förra året. Det är möjligt att din relation till din egen far också förändras, att ni spenderar mer tid tillsammans och försöker reda ut eventuella problem.

Men du kan också göra en karriär från ditt eget hem, där du känner dig trygg och säker.  Mars i vattumannen kommer i sådana fall att hjälpa dig eftersom planeten skapar mod, ambition och motivation.

Andra saker som kan hända är så klart att du flyttar till en annan bostad, eller att du helt själv planerar renovering av ett hus eller av en lägenhet. Skulle Saturnus skapa för stora problem för dig, kan du också så klart flytta för att du tycker att situationen där du har bott på sistone är ohållbar. Du kan också utveckla en förmåga att själv bli överhuvudet för din egen familj och får kontroll över hemsituationen allt mer på ett bra sätt.

Solförmörkelse i kräftan: 12 juli

Solförmörkelsen i kräftan den 12 juli påverkar huset för långa resor, högre utbildning, och distansrelationer.  Denna solförmörkelsen kan innebära början på en ny fas i ditt liv som har med resor, internationella relationer och utbildning att göra och därför kan det hända nya saker på dessa områden. Du kan inleda en ny distansrelation eller en relation med en person från ett annat land. Samtidigt kan du knyta internationella band av andra anledningar, t ex för att du expanderar ett företag internationellt eller lanserar en ny hemsida. Vidare kan du till exempel ge dig ut i politiken, starta eller bli medlem i en organisation eller till och med publicera en bok. Nya studier, ny utbildning kan du också känna för.

Venus retrograd i skorpionen/vågen: oktober och november

Från september till december är det Venus-tid och Venus kommer på grund av en retrograd rörelse att tillbringa tre månader i skorpionen. Venus går retrograd i ditt tecken den 5 oktober och backar in i vågen, ditt tolfte hus för hemligheter och insikter den 31 oktober. Den 15 november går Venus direkt igen i vågen. Denna tid är en bra tid eftersom du är charmig, du är lugn, och attraktiv.

Å andra sidan brukar Venus retrograd alltid skapa någon form av besvikelse eller problem, antigen på grund av svartsjuka eller på grund av skvaller och intriger som plötsligt uppstår. Folk kan falla för dig för att sedan omvärdera dig eller manipulera dig. Du kan också själv hamna i någon sorts triangeldrama. Väninnor kan också skapa problem och det kan uppstå triangeldrama. Du kan tvingas att välja mellan två partners eller så blir din bästa väns pojk- eller flickvän kär i dig.

Venus återvänder i skorpionen den 2 december, men Merkurius går retrograd och därför är det bra om du under årets sista två månader försöker vara så försiktig som möjligt och inte ha för stora förväntningar eller ge dig in i något utan fallskärm. När Venus går retro i det första huset ökar dessutom tendensen till depression och därför är det bra om man undviker de situationer som man vet kan orsaka smärta. Starta helst inte några nya relationer under Venus-retro fasen och om du nyligen startat en, försök hålla den hemlig fram till nyåret!

Venus kommer däremot att bilda bra aspekter: sextiler till Saturnus och Pluto, som hjälper dig att kommunicera på bra sätt och sätta gränser när det behövs, en konjunktur till Jupiter ditt tecken som ger dig tur och anpassningsförmåga, samt en trigon till Neptunus, som faktiskt kan hjälpa dig att slinga ut dig när det uppstår trubbel.

Jupiter i skytten efter den 8 november

Detta år handlar väldigt mycket om relationer, bland annat familjerelationer och det finns få indikationer att något särskilt händer på jobbet eller i karriären, även om i ditt fall, relationer också kan bli viktigare för dig när det gäller yrkeslivet.

Den 8 november kommer saker och ting däremot att börja vända i och med Jupiter, turens och expansionens planet, lämnar ditt tecken och går in i skytten, huset för intäkter.

Under resten av 2018 och nästan hela 2019 kommer Jupiter att förbättra dina intäkter. Du kan räkna med extra vinster och intäkter, bättre lön, och kanske en extra inkomstkälla.

God fortsättning!

Årshoroskop 2018

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Årshoroskop 2017

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens orakelkort

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.