Horoskop 2018 för stenbocken

Astro / Horoskop / Horoskop 2018 / Stenbocken 2018

Stenbocken 2017 horoskop

Stenbocken 2018: Ekonomiska framsteg

Saturnus hjälper dig att mogna, medan Mars och årets förmörkelser skapar ekonomisk tur och lycka.

Saturnus och Pluto i stenbocken under hela året

Din intensiva personlighet kan dämpas ner under 2018 eftersom din styrande planet Saturnus, som styr över ansvar, disciplin och karma, befinner sig i stenbocken fram till mars 2020. Saturnus, den stora läraren, kommer under 2018 att börja förändra din personlighet. Det som vanligtvis händer under en sådan transit är att man mognar. Ju snabbare du inser att du bara har dig själv att skylla när saker går fel, desto bättre. Det är bra att du har rent mjöl i påsen under denna transit i och med Saturnus normalt sett straffar de som gör fel och som handlar på omoraliska oansvariga sätt. Har du känt dig vilsen under en tid, kommer du nu att känna att du har båda fötterna på jorden.

Fram till mitten av maj kommer Saturnus att bilda en kvadratur till Uranus i huset för hem och familj och därför kan nära och kära, signifikanta andra, ibland behöva din hjälp och det känns som om du behöver ta större ansvar. Du kan icke desto mindre plötsligt flytta, i synnerhet om familjerelationer inte är vad de brukade vara.

Men Saturnus bildar också, under nästan hela året, en sextil till Jupiter, turens och expansionens planet, i huset för grupper och vänner och därför får du oftast vännernas stöd. Du kan själv ställa upp för dem och du bör så klart göra det. Tur kan också komma genom vänner och medlemskap i olika grupper. Regler och normer av alla slag blir viktigare för dig. Du tar ansvar för hur du relaterar till andra människor.

Uranus i oxen: 15 maj – 6 november

Livet kan bli spännande mellan den 15 maj och den 6 november, med Uranus, överraskningarnas, teknikens, geniets planet i det femte huset för kreativitet, nöjen, romantik och barn. Under denna period kan du gå ut mer, dejta nya människor, eller jobba med kreativa projekt och metodiskt testa eventuella nya idéer.

Lösningar hittar du också på problem och de är minst sagt kreativa: de är helt enkelt lysande. Kreativiteten kan icke desto mindre komma till uttryck av praktiska skäl.
Men oväntade sociala tillfällen kan uppstå. Du kan också möta och umgås med människor som är annorlunda. Går du ut, vill du gärna göra något nytt, även om det kanske inte sker så ofta eller även om det sker när du minst väntar dig.
Vidare kan din kreativitet också komma till uttryck i dina försök att förmedla ett budskap.

Även dina barn kan överraska dig på ett sätt som gör dig stolt över dem och du känner att du vill stödja deras nästa steg i livet och gör allt som du kan för att de skall lyckas med sina projekt.

Uranus handlar också om frigörelse och därför kan du hitta sätt under denna transit för att ta dig över de begränsningar som Saturnus kan skapa.

Jupiter i skorpionen: fram till 8 november 

Jupiter befinner sig i skorpionen fram till den 8 november och därmed kommer det sociala livet att expandera under året och du möter nya människor eller deltar i fler gruppaktiviteter.

Möten och umgänge kan däremot också äga rum av allvarliga skäl, av praktiska skäl, och samtalen kan bli rätt så seriösa och handlar om praktiska saker.

Du kan så klart också organisera möten, fester eller andra gruppaktiviteter. Du möter däremot fler människor än vanligt och kommer bättre överens med folk. Du kan expandera ett företag till flera kundsegment. Du känner dig också mycket utgående och de eventuella blockeringarna som ibland existerar i dina relationer eller i ditt sätt att relatera till andra kan försvinna, och du känner dig avslappnad.

Moral, etik, rätt sätt att leva, kan bli viktiga diskussionsämnen. Du väljer också att ha tillit och tolerans för andra och en del av er börjar intressera sig för andlighet och metoder för personlig utveckling på grund av trigonen till Neptunus i fiskarna samt sextilen till Saturnus.

Mars i vattumannen: 15 maj – 15 november 

Men ekonomiska framsteg kan också göras under årets gång i synnerhet under perioden 15 maj – 15 november, när planeten Mars, motivationens och ambitionens planet, påverkar ditt andra hus för intäkter, under 6 månader, något som är ovanligt.

Detta händer på grund av att Mars går genom en retrograd rörelse. Du har mer energi, mer ambition under denna tidsperiod och du kan jobba mer och förbättra dina intäkter. Du kan jobba extra eller hitta en extra inkomstkälla.

Icke desto mindre kommer Mars under denna tidsperiod också att bilda en kvadratur till Uranus. Därför bör du ta ekonomiska risker med försiktighet. Men även ekonomiska bakslag kan motivera dig på ett positivt sätt och i rätt inriktning och du antar nya utmaningar på ett modigt och självsäkert sätt. Med Saturnus i ditt tecken kommer du också att orka med mer ansvar och fler plikter än vanligt.

Förmörkelser i lejonet/vattumannen i ekonomiska hus

Mars’ långa vistelse i vattumannen är däremot inte den enda influensen som påverkar din ekonomi i en positiv inriktning. Fyra förmörkelser äger rum i ekonomiska hus.

Två förmörkelser äger rum i lejonet, den 31 februari och den 11 augusti, för att påverka ditt åttonde hus av skulder, skatter, investeringar, gemensamma resurser, graviditet och inre transformering. Därför kan du under året så klart växa som människa, men du kan också göra viktigare investeringar, såsom köpa hus, båt eller bil. Även mindre investeringar kan göras som verkligen betyder mycket för dig. Du kan också starta eget eller få ett nytt jobb och därmed börjar du betala skatt samt lyckas köpa fler saker rent allmänt och dina utgifter ökar.

Två andra förmörkelser äger rum i vattumannen, där Mars kommer att vistas under 6 månader. Normalt sett tillbringar Mars cirka 2 månader i varje tecken och astrologiskt hus och därför är en lång Mars-vistelse i ett hus normalt sett viktigt. Dina intäkter kommer att förbättras långsiktigt. Förmörkelserna i vattumannen indikerar därmed att du upplever förändringar och tar nya tag vad gäller inkomster och de äger rum den 14 februari (en solförmörkelse) och den 27 juli (en månförmörkelse).

Redan under februari kommer du därmed att se en ny utveckling äga rum, genom att du t ex får nytt jobb, startar eget, hittar en ny inkomstkälla, når ut till nya marknader, etc.

Rent allmänt handlar förmörkelser om processer, men de hus de äger rum i, berättar för oss vad dessa processer handlar om.

Solförmörkelse i kräftan: 12 juli

En solförmörkelse äger rum den 12 juli i huset för relationer och äktenskap som kan förändra dina relationer. Du kan starta eller avsluta en viktig relation, men du kan också relatera på ett nytt sätt till någon med. Därmed kan förmörkelser i relationshus ibland även handlar om frigörelse; du kan känna att det är dags att till exempel sätta gränser eller att lära dig att hantera en jobbig relation på ett bra sätt. Du kan också separera eller skilja dig. Nya partnerskap och vänskap kan också inledas.

Venus retrograd i skorpionen/vågen: oktober och november

Jupiter kommer att befinna sig i skorpionen fram till den 8 november för att expandera ditt sociala liv. Under hösten kommer Venus att spendera en lång tid i skorpionen (september, oktober och december) för att förbättra dina relationer och öka det sociala stödet. Detta sker däremot inte utan utmaningar.

Anledningen till att Venus tillbringar flera månader i skorpionen är att Venus går retrograd den 5 oktober i skorpionen och backar in i vågen den 31 oktober. Den 15 november går Venus direkt igen och anländer igen i skorpionen den 2 december. Under december går däremot Merkurius retrograd.

Därför kommer september att bli en bra månad när det gäller relationer, medan oktober, november och december, kan bli lite jobbigare. Venus retrograd kan skapa intriger och skvaller, som har sina konsekvenser. I och med Venus retro kommer att påverka ditt tionde hus för anseende kan någon till och med försöka förstöra ditt rykte eller ditt anseende.

Oktober till december är inte bra månader för att inleda helt nya relationer. Och kanske kan man se ett samband mellan solförmörkelsen i kräftan, huset för relationer och äktenskap, samt Venus retrograd i huset för vänner och social image.

Håll en låg profil, ha lägre förväntningar av andra, och gör helst inte några extraordinära investeringar och inköp. Venus styr också över den materiella sidan av livet i och med Venus också är förhärskande i oxen. Du kan på grund av mer pengar köpa nya saker, och folk blir svartsjuka och fientliga och kan skapa problem för dig.

Icke desto mindre anses det positivt att Venus också är retrograd i Vågen där Venus, kärlekens och skönhetens planet är förhärskande (förutom i oxen). Venus kommer att befinna sig fram till den 8 november i en konjunktur till turens planet Jupiter, och du har turen med dig och får kanske mer stöd än du tror.

Venus i skorpionen kommer dessutom att bilda en trigon till Neptunus i fiskarna, och din sociala kompetens är hög, du är snäll, förstående och tolerant.

Ändå kan problem uppstå så se denna transit som en utmaning som behöver klaras av. Undvik ändå stora inköp och nya relationer, håll dig borta från intriger och skvaller.

Under årets sista månader kan dessutom gamla vänner (och fiender) återigen dyka upp i dit liv.

Jupiter i skytten efter den 8 november

Jupiter anländer i skytten den 8 november och kommer att spendera cirka ett år och en månad i ditt tolfte hus för hemligheter, det omedvetna, fjärran länder. Under resten av 2018 och nästan hela 2019 kommer Jupiter att hjälpa dig att hitta inre balans, liksom inre frid, inre jämvikt och inre harmoni. Den andliga sidan av livet kan bli lite viktigare, men du är nöjdare med dig själv och med livet. Du gör dig av med inre blockeringar och mönster något som underlättar Saturnus-transiten under nästa år! Du kan också resa eller inleda relationer med folk från andra länder och kulturer.

Även om Uranus befinner sig återigen i väduren efter den 15 november och bildar återigen kvadraturer till Saturnus och Pluto något som gör slutet av året extra utmanande, kan du ändå räkna med ett framgångsrikt år med ekonomiska vinster och personlig mognad.

God fortsättning!

Årshoroskop 2018

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Årshoroskop 2017

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens orakelkort

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.