Horoskop 2018 för vågen

Astro / Horoskop / Horoskop 2018 / Vågen 2018

Vågen 2017 horoskop

Vågen 2018: En blomstrande ekonomi

Även om familjeansvaret ökar kommer du att tjäna mer under 2018 medan du också på många sätt frigör dig själv psykisk från hur saker BÖR vara och får mer kontroll över ditt eget liv.

Saturnus och Pluto i stenbocken under hela året

Familjen och bostadsförhållandena är viktiga även under detta året. Pluto är så klart kvar i stenbocken. Skillnaden är däremot att Saturnus nu också befinner sig i stenbocken, som motsvarar just ditt fjärde hus för hem och familj. Därför kommer ansvaret för familjelivet och för själva bostaden att öka under 2018 och fram till mars 2020.

Saturnus som är den stora läraren, skapar läxor i våra liv och utmaningar. I stenbocken kommer Saturnus att ge upphov till läxor som handlar om familj, tillhörighet och trygghet. Familjemedlemmar kan bli jobbigare och kräver mer utav dig. Det är också möjligt att någon familjemedlem också behöver stöd och hjälp och blir således beroende av dig. När det gäller själva bostaden, kan allting snabbt slitas ner och därför behöver du kanske försöka hålla ordning och reda i lägenheten.

Även gäster kan bli extra jobbiga och det är till och med möjligt att folk inte besöker dig så ofta. Även grannrelationer kan bli jobbiga och ansträngda. Att hitta tillhörighet kan bli svårt. Men oavsett vilken utmaningen är, det viktigt att du handlar på ett sätt som gör att det blir moraliskt rätt, eftersom Saturnus oftast straffar misstag, felaktiga handlingar eller oetiska handlingsmönster.

Fram till mitten av maj kommer Saturnus och Pluto att bilda kvadraturer till Uranus i väduren, huset för relationer. Detta kan innebära att du ibland behöver oväntat lämna allting för att stödja en annan familjemedlem som behöver dig. Du kan också ta reda på besvärande saker om din livspartner eller någon familjemedlem. Du kan också oftare få problem med nära vänner eller folk som besöker dig. Detta gäller även under vintern under november och december.

Det som däremot är bra är att Jupiter i skorpionen, i andra huset för intäkter bildar sextiler till Saturnus och Pluto. Jupiter kommer att förbättra Saturnus fram till den 8 november. Du kommer att kunna tjäna genom köp/försäljning av fastigheter. Familjeekonomin är trygg och ni har ekonomisk tur. Du kan också jobba från hemmet eller extrajobba från hemmet och tjäna extra pengar. Sextilen till Neptunus i huset för jobb och hälsa, kan indikera samma sak, att det råder rent allmänt harmoni i hemmet och att du kan göra jobb i hemmet eller från hemmet och eventuella renoveringsprojekt är framgångsrika.

Uranus i oxen: 15 maj – 6 november

Mellan den 15 maj och den 6 november befinner sig Uranus i oxen och bildar harmoniska aspekter till Pluto och Saturnus i stenbocken.
Uranus är överraskningarnas planet, och den har med geniala insikter, teknik och rymd att göra. Den styr även över det nya, det som sker snabbt och utan förvaring. Uranus revolutionerar och frigör.  

I en harmonisk aspekt blir Uranus därför en spännande influens. Därför kommer perioden 15 maj – 6 november att bli en trevlig tid för personlig utveckling och en bra utveckling vad gäller familjelivet. Det som kan hända under denna perioden är dels att du i ditt inre frigör dig själv från hur familjen bör se ut. Du kan därför trivas i det mest unika och främmande miljöerna, där du finner trygghet i din frihet att vara den du är.

Dessutom kan du som spekulerar när det gäller fastigheter göra en massa bra inköp. Pengar kan plötsligt också dyka upp från försäljningar av fastigheter till ett bra pris eller på grund av arv, bidrag, pengar tillbaka etc.  En trevlig överraskande händelser kan också komma i form av en oväntad graviditet i familjen. Du eller någon annan kan plötsligt bli med barn även om man inte trodde att detta var möjligt.

En annan familjemedlem kan dessutom börja tjäna mer, till exempel livspartnern, något som visserligen förbättrar familjeekonomin och den ekonomiska tryggheten.

Jupiter i skorpionen: fram till 8 november

Den ekonomiska turen finns också för att Jupiter befinner sig i skorpionen fram till den 8 november. Du kan därför själv börja tjäna mer eller hitta nya källor till inkomster. Med Jupiter i skorpionen kan du däremot också spendera rätt så mycket pengar, men du spenderar förmodligen mest på saker som du vill ha i bostaden såsom möbler etc. 2018 blir också året då du kan öka dina intäkter, starta eget, eller hitta ett bra jobb eller ett bättre jobb med högre lön.

Mars i vattumannen: 15 maj – 15 november

Mars är viktig under 2018 eftersom denna planet, som styr över passion, energi och mod, befinner sig på grund av en retrograd rörelse i vattumannen under flera månader, cirka sex månader.

Mellan den 15 maj och den 15 november befinner sig Mars nästan uteslutande i vattumannen, ditt femte hus för nöjen, kreativitet, romantik och barn. Under denna period kan kärlekslivet bli extra passionerat och detta kan sluta i en graviditet. Men du kan också gå ut mer, festa mer och jobba mer med dina kreativa projekt. Om du redan har barn, kan du göra fler saker tillsammans med dem. Du kan också vistas ute mera, i naturen eller på stan.

Icke desto mindre kan denna energi också bli aggressiv och ge upphov till konflikter. Under samma period kommer Mars att bilda en kvadratur till Uranus i oxen, i det åttonde huset och kan därmed också ge upphov till svartsjuka i romantiska relationer och ekonomiska problem. Därför är det bra, när du ser en ekonomisk möjlighet, att du först försäkrar dig om att det är rätt möjlighet som du har hittat, annars kan du göra förluster. Det är viktigt att du har tålamod och undviker impulsivitet. Var också rädd om dig själv och ta inga alltför stora risker, som sätter ditt liv eller hälsa i fara.

Förmörkelser i lejonet/vattumannen

Förmörkelserna i lejonet och vattumannen indikerar att du under året går genom förändringar vad gäller sociala relationer.

Förmörkelserna i lejonet som äger rum den 31 januari och den 11 augusti (månförmörkelse respektive solförmörkelse), påverkar det elfte huset för socialt liv, grupper och vänner. Under årets gång kan du därmed byta social miljö och skaffa dig nya vänner, lämna och bli medlem i olika grupper. Du kan flytta, byta jobb, etc. något som innebär att du kommer i kontakt med nya miljöer eller att du bor i nya städer.

Förmörkelserna i vattumannen som äger rum den 15 februari (solförmörkelse) och den 27 juli (månförmörkelse) påverkar huset för barn, romantik, kreativitet och nöjen, som Mars påverkar under en längre tid. Därför kan det uppstå förändringar i det sociala livet, i det romantiska livet, i barnens liv. Du kan visserligen skaffa barn, du kan kämpa för att vinna någons hjärta. Men rent allmänt går du kanske ut mer, festar mer, har oftare roligt, och blir kreativare.

Solförmörkelse i kräftan

På det ekonomiska området kommer du att ha turen med dig tack vare Uranus i oxen och Jupiter i skorpionen. Solförmörkelsen i kräftan, som påverkar huset för auktoritet, myndigheter, karriär och anseende, kan indikera en höjning i din status under året, en bättre position, ett bättre jobb eller en ledarroll i något sammanhang.
Med denna solförmörkelse kan du däremot också börja få kontrollen över ditt liv och börja hantera den spänning som existerar mellan familjeplikterna eller familjebördan och din egen självständighet så att du kan göra vad du vill och leva ditt eget liv.

Venus retrograd i skorpionen/vågen: oktober och november

En annan viktig planet år 2018 är Venus, din styrande planet, och planeten som styr över kärlek, harmoni, kvinnor, välvilja och relationer. Eftersom Venus också styr över oxens tecken, förknippas dessutom planeten med lyx, bekvämlighet, och pengar.
Under hösten kommer Venus att spendera cirka tre månader i skorpionen, ditt andra hus för intäkter: under september, oktober och december. Under augusti och november kommer Venus att befinna sig i vågen. Att det blir så, beror på att även Venus går retrograd i skorpionen och sedan vågen.

Därför kommer denna transit att vara bra på ena sättet, utmanande på det andra sättet. Dels har du nu mer pengar att spendera och du kan ha turen med dig under hela hösten när det gäller pengar. Å andra sidan kan det också uppstå problem med andra, inte minst på grund av svartsjuka som kan komma från vänner eller till och med andra familjemedlemmar.

Under perioden 5 oktober – 15 november när Venus är retrograd är det inte heller så bra att göra stora inköp eftersom du kan bli lurad, eller i längden förlora pengar. Skönhetsbehandlingar bör också undvikas eftersom de kan göra mer skada än nytta. Relationer kan också omvärderas under denna tidsperiod. Denna retrograda fas i sig kan däremot vara rätt så lugn men du bör helt undvika att dras in i skvaller och intriger. När Venus är retrograd bör du kanske inte riktigt inleda helt nya relationer heller. Detta gäller även under årets sista månad, eftersom Merkurius går retro under december i skorpionen. Under årets sista två månader bör du vara extra försiktig med vad du säger och till vem och med din ekonomi. Spara hellre i stället för att spendera under hösten och håll en lägre profil. När Venus är retro i det första huset kan den skapa olyckligare kärlekshistorier och en tendens till depression.

Jupiter i skytten efter den 8 november

Ändå finns det goda nyheter också! Efter den 8 november kommer Jupiter, turens och expansionens planet, Jupiter, att befinna sig i ett socialt hus, i skytten, i huset för kommunikation och interaktion. Därför kommer du under resten av året ändå att känna att din sociala kompetens är högre, medan antalet möten och samtal ökar.

Detta gäller under 2019 också, som blir förmodligen ett år som för dig handlar i mångt och mycket om kommunikation och om förmågan att göra sig av med eventuella verbala inhibitioner. Alla språk lärs in snabbare med Jupiter i det tredje huset. Dessutom brukar man göra många korta resor, prata mycket i telefonen, samt köpa bilar, mobiltelefoner, datorer etc.

God fortsättning!

Årshoroskop 2018

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Årshoroskop 2017

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens orakelkort

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.