Horoskop 2019 för lejonet

Astro / Horoskop / Horoskop 2019 / Lejonet 2019

Lejonet 2017 horoskop

Lejonet 2019: Mycket jobb och mer lycka

2019 blir ett år under vilket du kan förändra samhället. Mycket händer i arbetslivet men även det social livet är aktivt medan Jupiter skapar lycka i ditt liv.

Saturnus och Pluto i stenbocken

Pluto i stenbocken fortsätter att skapa en betoning på materialism. Jobb och yrkesliv fortsätter att vara viktiga områden i livet, men motion och hälsa är kanske lika viktiga. Pluto är också på sätt och vis en omedveten kraft som verkar i ditt liv men kan förse dig med drivkraft att fortsätta jobba. Husdjur av alla slag kan också tilltala dig och du kan hjälpa icke desto mindre de människor som är sjuka eller fattiga med.

Saturnus i stenbocken är en praktisk influens och ger dig mental energi, disciplin och fokus, eftersom du kan göra saker i tur och ordning. Det som är lämpligast och det som fungerar är viktigt och kanske börjar du exempelvis inse att du måste ta hand om dig själv och din hälsa. Saturnus kommer fram till slutet av 2020 att eventuellt förändra din diet, dina rutiner och arbetssätt. Du har nu redan ett års erfarenhet utav Saturnus i stenbocken. Ibland kan den verka som en bromsande kraft medan man andra gånger tar itu med rätt så komplicerade uppgifter. Saturnus i stenbocken hjälper dig att utvecklas så att du blir din egen mästare!

Uranus i väduren 1 jan-6 mars

Uranus i väduren kommer under årets första två månader att fortsätta att hjälpa dig komma på de mest geniala idéerna. Men eftersom Uranus befinner sig i kvadraturer till Pluto och Saturnus som dock inte är helt exakta, försöker du icke desto mindre transformera andras sätt att tycka och tänka och detta kan vara en del av ditt jobb, som exempelvis skribent, författare, regissör, konstnär, komiker, artist, etc. Men detta kan också ske på grund av dina intressen och politiska attityder. Trigonen till Jupiter är en trevlig influens i och med du gärna uttrycker dig själv på mycket humoristiska och/eller kreativa sätt. Även fester kan tilltala dig men tänk dock på att baksmällorna kan bli allvarligare med Uranus i väduren.

Jupiter i skytten

Jupiter i skytten fram till den 2 december 2019 kommer att göra dig gladare. Du känner dig rent allmänt gladare och du är optimistisk. Jupiter kan hjälpa dig att se sambanden mellan människor. Du är trevligare, snällare, modigare, intuitiv och smart. Du kan se människor och situationen på djupet. Du kan upptäcka och vidareutveckla din inre kreativitet. Du är också snyggare och för dig som är singel i synnerhet kan nya beundrare dyka upp. Du mår också bättre i fysisk mening och du har mer energi för friluftsaktiviteter, utflykter, resor, spel, uteliv, etc. Givetvis ökar Jupiter i skytten också den allmänna turen.

På grund av kvadraturen till Neptunus är du också en visionär och du är mycket kreativ. Oavsett situation håller du humöret uppe tack vare en förmåga att intala dig att allt är okej. Du kan ha svårt för att avsluta det påbörjade däremot. Glömska kan också bli ett problem, liksom alltför stor generositet och en benägenhet att slösa bort pengar på saker som du egentligen inte behöver.

Uranus i oxen efter 6 mars

Uranus anländer den 6 mars i oxens tecken, som är ditt tionde hus för auktoriteter, chefer, föräldrar, rykte och anseende. Karriär, målsättningar, och framgång styrs också av det tionde huset. Uranus i oxen kommer under cirka sju år att hjälpa dig att frigöra dig så att du kan leva ditt allra bästa liv. I vissa fall kommer Uranus i oxen att också innebära en omorientering när det gäller yrkeslivet och karriären. Inte heller är det omöjligt att en del av er blir under året engagerade i det som äger rum i världen och ni vill se förändringar i samhället. Ni kan börja påverka människor i stor eller liten skala. Även sociala rörelser av alla slag kan bli intressanta.

Sol- och månförmörkelserna i stenbocken

Av fem olika förmörkelser kommer tre att äga rum i stenbocken, i huset för jobb och hälsa: en solförmörkelse den 5 januari, en månförmörkelse den 16 juli och ytterligare en solförmörkelse den 26 december.  Detta innebär att du har ganska mycket att göra under hela året och yrkeslivet blir extra aktivt i den meningen att du har fler projekt på gång. All aktivitet kommer dessutom att alstra förändring. Du kan bli befordrad, starta eget, byta karriär, och uppleva mer framgång och kanske bättre anseende.   

Även hälsokost och regelbunden motion kan bli lite viktigare. En del av er kan anstränga sig däremot för att förbättra andra människors villkor.

Förändringarna som äger rum kommer att ske över tid; inget händer över en enda natt.

Förmörkelser i lejonet och kräftan

Den 21 januari äger en total månförmörkelse rum i lejonet. Redan under årets början känner du att det kan vara dags att initiera nya saker och ta en mera autentisk väg i livet. Denna förmörkelse verkar vara rätt så positiv i och med månen i lejonet får positiva vibbar utav Jupiter i skytten och Uranus i väduren. Även Mars och Venus påverkar förmörkelsen positivt. Det uppstår en stor kreativ potential med denna månförmörkelse och du kan uttrycka det du har att erbjuda världen på ett vackert, smart sätt. Du kommer även lite närmare ditt autentiska jag och ger allt du har utan tanke på att andra tar det på fel sätt, blir avundsjuka eller att du gör något fel. Det finns en hel del guru eller lärarenergi i denna månförmörkelse med. Å andra sidan kan utseende spela större roll. Det kan handla om att du verkligen börjar se resultaten från eventuell motion och bra kost. Du är vacker på utsidan och på insidan. Skönhet, mode, kan bli relevanta, liksom en ny romans.

Solförmörkelsen den 2 juli som äger rum i kräftan och som påverkar ditt tolfte hus för hemligheter och insikter, verkar indikera att det är ganska mycket som sker på omedveten nivå under 2019. Kanske har du under en lång tid eller på sistone i alla fall glömt bort något eller bortsett från något. Det kan vara dags att ”komma ihåg” eller se det obehagliga. Solförmörkelsen kan också hjälpa dig att hitta lösningar tack vare plötsliga insikter. Kräftans tecken har alltid ett samband med hemmet och familjen, liksom med det förflutna och relationen man har till sin mamma. Därför kan du flytta, renovera, jobba med hembaserade projekt, och försöka släppa taget samt acceptera det förflutna.

Jobb, ekonomi och karriär för lejonet 2019

Hela året handlar om jobb och uppgifter i och med Saturnus och Pluto befinner sig i stenbocken och för att tre förmörkelser äger rum i stenbocken, huset för jobb och hälsa. Därför är det möjligt att 2019 inte kommer att sluta såsom det började vad gäller sysselsättning, karriärsinriktning och ekonomisk situation. De flesta av er går genom större förändringar och ni kan göra viktigare framsteg.

Någon ny början kan äga rum redan under januari på grund av nymånen som är också en solförmörkelse i stenbocken i huset för jobb och hälsa den 5 januari liksom månförmörkelsen i lejonet den 21 januari som handlar om nya tag. Du kan starta eget, byta jobb, etc. Men du kan också satsa på ditt utseende, hälsa och skönhet i stället. Det är sådant som du kanske redan håller på med lite eftersom förmörkelser är processer som äger rum över tid. Även Merkurius besöker stenbocken under januari och detta innebär givetvis att du som jobbar med kommunikation har mer att göra och att du har en rad nya idéer.

Uranus i väduren i kvadratur till Pluto, Saturnus, Venus i stenbocken under januari och februari kan ibland ge upphov till mental stress men du är också genial i ditt sätt att tycka och tänka. När det uppstår problem kommer Uranus i trigon till Jupiter att hjälpa dig att hitta kreativa smarta lösningar. Du kan också omvandla dåliga erfarenheter till visdom.

Venus i stenbocken under februari kan däremot hjälpa dig att slappna av och göra ett bra jobb i och med du lyckas göra det du måste göra under den kyliga Saturnus-influensen och hög kvalitet blir ett krav du gärna lever upp till.

Mars i oxen mellan den 14 februari – 31 mars kommer däremot att verkligen öka din ambition och motivation. Du är också tävlingsinriktad och du kommer alltid att anstränga dig mer än alla andra så att ditt jobb blir uppmärksammat, och så att ditt jobb uppskattas mest. Du satsar också allt du har på att få saker gjorda.

Uranus i oxen efter den 6 mars kommer också att påverka karriär och målsättningar. Som det redan har nämnts, kan du försöka frigöra dig så att du blir herre över ditt liv i någon bemärkelse. Men du kan också engagera dig i politiska och sociala frågor för att påverka kultur och samhälle.

Personliga målsättningar kommer naturligtvis också att nås. Tack vare disciplin, intelligens, mental fokus, god planering och geniala insikter och idéer kommer du att göra framsteg i yrkeslivet. För en del av er blir dock teamarbete ganska viktig och det är skönt när man ser att man har andra med sig.

Normalt sett är mars månad den perfekta månaden för helt nya investeringar och till och med nya start med nymånen i fiskarna och solens ingång i väduren. Problemet är bara att Merkurius är retrograd under februari och därmed skall man helst vänta ett tag till.

Mitten av april till mitten av maj är mycket bättre för att börja jobba med nya projekt eftersom solen besöker oxens tecken och på grund av nymånen i oxen den 4 maj. Under maj månad kommer även Merkurius att besöka oxens tecken och du kan prata din väg till framgång. Men i det stora hela är din höga intelligens det som gör dig framgångsrik.

Venus i oxen mellan 15 maj – 9 juni är en god influens för dig som behöver hjälp från någon auktoritet eller chef. Du kan möta människor som har influens och makt i samhället eller höga positioner. Därmed är de i många fall villiga att stödja dig. Rent allmänt kan dock ditt anseende förbättras liksom din sociala image.

Juni, juli och största delen av augusti blir förmodligen lite lugnare och du kan kanske ta lite semester, även om jobbet helt klart fortsätter att vara relevant. I själva verket äger en månförmörkelse rum i stenbocken, huset för jobb och hälsa den 16 juli, men effekterna är lite mera diffusa så klart och de flesta av er kommer inte att uppleva någon stor förändring över en enda natt.

Mellan den 18 augusti och 4 oktober blir däremot pengar extra relevanta med Mars i jungfrun, huset för intäkter. Medan en del av er gör fler inköp eller jobbar mer för att tjäna mer, kan andra bli trötta på all stress som pengar ger upphov till och bestämmer sig för att skapa distans mellan självet och materiella tillgångar av alla slag. Du vill frigöra dig från den eventuella makt som pengar kan ha över dig. Att ge är att få. Därför kan du istället fokusera på att hjälpa andra och du kommer att se hur dina egna intäkter snabbt också förbättras. Du kan också fokusera på att helt enkelt göra ett mycket bättre jobb.

Merkurius i jungfrun mellan den 28 augusti – 14 september kan hjälpa dig att prata din väg till ekonomiska vinster, men rent allmänt blir augusti en bra månad för att öka intäkterna på grund av många andra astrologiska orsaker, bland annat Merkurius-Venus konjunkturen som kan hjälpa dig att komma på nya kreativa vackra idéer samt den stora trigonen i jordtecken som bildas med Uranus i oxen samt Saturnus och Pluto i stenbocken. Med nymånen i jungfrun den 30 augusti kan du skaffa dig nya inkomstkällor, skaffa nytt jobb, starta eget eller hitta nya sätt för att öka vinsterna eller lönsamheten.

Under augusti kan du också spendera rätt så mycket pengar med Venus i jungfrun, andra huset för intäkter. Ditt behov av bekvämlighet ökar och du vill dessutom belöna dig själv genom att köpa de saker som du önskar dig.
Under oktober och november kan du fokusera mer på dina relationer och partnerskap liksom på familjelivet. Merkurius kommer att gå genom en retro-fas och därmed kan allt sakta ner lite.

Den 2 december anländer däremot turens och expansionens planet Jupiter i stenbocken och under cirka ett år till kan du göra ytterligare framsteg på jobbet och i yrkeslivet. Fler möjligheter av alla slag kan dyka upp. En del av er kan under en sådan transit känna sig helt uppslukade av den materiella sidan av livet. I och med det sjätte huset också handlar om att hjälpa andra, kan du så småningom inse att det också finns något positivt i att ge och i att anstränga sig för andra människors skull. Jupiter i stenbocken kommer också att förbättra din hälsa. Att en ny utveckling håller på att äga rum i ditt liv som påverkar jobb och hälsa, indikeras även av solförmörkelsen i stenbocken den 26 december.

Relationer och socialt liv för lejonet 2019

2019 är ganska social och du kommer att må bättre i psykisk mening i och med Jupiter befinner sig i skytten, i huset för nöjen, barn, kreativitet och romantik. Du är därför äventyrlig och du vill resa. Du vill festa och ha roligt. Du kommer kanske även att börja dejta om du är singel. Du kommer också att upptäcka att du är kreativ och begåvad och utveckla någon ny talang. Om du har barn kommer de att lära sig många nya saker under året och du blir stolt och lycklig över deras framgångar och utveckling.

Under årets första två månader är Uranus kvar i väduren i trigon till Jupiter något som innebär att du också är extra intelligent och extra bra på att få människor att samlas under samma tak, oavsett bakgrund. Relationer till vänner kan bli viktiga med och du kan träffa folk i de mest skilda sammanhangen. Någon ny relation kan du också inleda i samband med nymånen i vattumannen den 4 februari.

Dina uppfattningar om världen vill du också ge uttryck för under årets första två månader och du kan göra det på modiga, rättframma, men ändå roliga och underhållande sätt eftersom Mars befinner sig i väduren fram till den 14 februari. Har du något att säga, backar du inte. Du står också för vad du tycker och tänker. I vissa fall är det du som ger tonen och andra följer. Du kan möta intressanta människor med i synnerhet online, i internationella organisationer, i skolan och andliga/spirituella nätverk och sällskap.

Kärleken mellan dig och andra ökar under mars månad och eventuellt kan du bli kär i någon som du redan har mött tidigare, men rent allmänt kommer andra människor att gilla dig med Venus i vattumannen. Mars är dock inte den bästa tiden för att möta helt nya människor i och med Merkurius är retrograd i fiskarna.

31 mars-16 maj är också en intressant tid med planeten Mars i tvillingarna i huset för socialt liv, grupper och vänner. Mars befinner sig nu i opposition till Jupiter och en kvadratur till Neptunus. Under en sådan transit kan man känna att man måste välja sida men kampen som äger rum kan vara illusorisk. Man tror helt enkelt på olika historier eller olika varianter. Gruppidentiteten kan också stärkas och idealismen är ganska stor. Falska historier kan så klart också spridas. Både maj och juni är dock sociala månader och du kan visserligen möta nya människor och stifta nya bekantskaper. Det sociala stödet kan öka under juni men man skall ändå hålla förväntningarna ganska låga med tanke på att man kan överdriva, tro på andras lögner och hålla fast vid illusioner. Det positiva är att man kanske inte är så krigisk ändå och att man försöker se den gemensamma nämnaren. Man försöker också ha förståelse.

Under juli och augusti är du mycket utgående och du har dessutom en stark vilja med Mars, Merkurius och solen i lejonet. Du låter inte något stå i din väg heller och juli kan bli en viktig månad för dig inte bara för att du vill vara ute och göra något spännande utan för att du kan fatta viktigare beslut som kan ha att göra med en omorientering i livet. Du kan besöka gamla platser, gamla tankar och minnen och du kan dessutom återfå kontakten med gamla vänner. Planerar du att resa är det bättre om planerar vad du vill göra i god tid, kanske under maj-juni eftersom Merkurius under juli är retrograd. Det bästa är kanske att du tar semester i augusti om det går att välja. Venus befinner sig i lejonet under augusti och du är extra snygg och avslappnad. I samband med fullmånen i vattumannen kan du kanske även ta en viktig romans till en ny nivå. Augusti är också en bra kärleksmånad.

September och oktober är också rätt så sociala med fler diskussioner men det är lätt hänt att det ibland uppstår konflikter på grund av manipulativa tendenser och maktkamp. Mellan den 4 oktober och 19 november kan det uppstå många verbala konflikter och det är bra om man är mycket försiktig i trafiken. Mars i vågen i kvadraturer till Saturnus och Pluto ökar risken för bilolyckor i synnerhet.

Oktober och november handlar mer om hemmet och familjen och Merkurius är retrograd i skorpionen under november. November kan trots allt bli en romantisk tid men helst skall man inte inleda helt nya romantiska relationer med Merkurius retro. Venus i skytten i huset för romantik kan däremot hjälpa dig att ta tillbaka eller komma över ett ex. Det förflutna är något som du gärna funderar över under oktober, november och december med planeter i skorpionens tecken och på grund av Merkurius retrograda fas. Förutom detta kommer planeten Mars att befinna sig i skorpionen efter den 19 november och fram till januari 2020. Därför händer det mycket hemma och du kan räkna med någon familjeåterförening.

Om du fortfarande är singel eller olycklig i kärlek vid årets slut kommer Venus i vattumannen efter den 20 december att ge dig sista chansen att träffa en ny man eller kvinna som du tycker om. Slutet av året är social och kärleksfull och det är alltid bra.

Gott nytt år!

Årshoroskop 2019

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Årshoroskop 2018

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens orakelkort

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.