Horoskop 2019 för skytten

Astro / Horoskop / Horoskop 2019 / Skytten 2019

Skytten 2017 horoskop

Skytten 2019: Futurism

Det mest aktiva och intressanta området i livet har att göra med pengar och värderingar som du kan förändra hos både dig själv och andra. Icke desto mindre är det sociala livet också rätt så aktivt under hela året.

Saturnus och Pluto i stenbocken hela året

Saturnus och Pluto befinner sig precis som det var fallet förra året, i huset för intäkter och pengar som man tjänar på egen hand.

Pluto befinner sig i stenbocken sedan år 2008 och du bör vid det här laget vara van vid Plutos energi. Pluto associeras med rikedomar men det är sådana rikedomar som man behöver upptäcka på egen hand. Det viktigaste i processen är att man i själva verket upptäcker den inre rikedomen, såsom sina intressen, talanger, sin gåva eller hur man är begåvad i ett fält och resten följer. Man kan med andra ord tjäna en massa pengar om man känner sig själv och gör det man tycker om och det som man är bra på.

Saturnus har du nu haft i stenbocken i ett år och du har ett år kvar med ansvarets planet i huset för intäkter. Saturnus kan hjälpa dig att strukturera de idéer som kan hjälpa dig att skapa materiellt överflöd. En viss distans till pengar och materiella tillgångar kan behövas. Bra värderingar är vad Saturnus också vill lära dig mer om och lägger du inte alltför stor vikt vid just pengar kommer allting att gå väl.

Uranus i väduren 1 januari – 6 mars 2019

Uranus är kvar i väduren i huset för romantik, kreativitet, barn och nöjen fram till den 6 mars i trigon till Jupiter i skytten. Först och främst är Uranus en alltför opersonlig energi för att man skall hitta den stora kärleken något som kan ha varit ett problem för skyttar under de senaste sju åren. Uranus är däremot en smart energi. Allt du gör är bra gjort i och med du tillämpar kunskap och erfarenhet. Du är också kreativ men söker ständigt nya uttryckssätt och kanske är dina idéer och projekt annorlunda och något futuristiska. Beroende på sysselsättning kan ovanliga möjligheter också dyka upp något som kan vara spännande. När det gäller samarbete med andra människor kan det ibland uppstå problem i synnerhet om det uppstår en strid mellan den nya generationen och mer konservativa värderingar. Tack vare trigonen till Jupiter vill du däremot lära dig mer.

Jupiter i skytten

Jupiter spenderar nästan hela året i skytten i ditt första hus för personlighet och utseende. Jupiter har också kommit hem eftersom Jupiter är förhärskade i skytten. Denna transit är därmed mycket bra för dig eftersom du lär dig många nya saker men du påverkar även andra på ett positivt sätt i och med du kan inspirera kärlek och visdom. Du har ett stort behov av att lära ut det som du vet till andra och du kan göra det genom att blogga och skriva böcker eller på jobbet. Du har också en bra förmåga att se sambanden mellan många olika händelser som du kan binda ihop för att kunna omvandla olika observationer till teorier. Rent allmänt kommer du att ha turen med dig. Dessutom kommer du att utvecklas som person.

Jupiter kommer däremot att befinna sig i en kvadratur till Neptunus i fiskarna i huset för hem och familj, något som kan ge upphov till alltför stora aspirationer. Man kan också se upp till fel sorts människor. Man kan också komplicera saker och ting när sanningen egentligen är mycket enklare. I vissa fall har man också svårt för att tillämpa sina filosofier. För mycket altruism kan leda till problem inte minst med sina närmaste. Kanske inser man att mamma, pappa, storebror, etc. ljuger, lever ett dubbelt liv, inte håller sina löften etc. Detta kan utvidgas till samhället man bor i.

Uranus i oxen efter 6 mars 2019

Uranus i oxen efter den 6 mars kommer att påverka ditt sjätte hus för jobb och hälsa under cirka 7 år. Uranus kommer därmed att försöka förstå hur allt fungera och på någon nivå vill man höja standarden för hur folk jobbar och tänker. Uranus kan stimulera ditt intellekt under den här transiten och du kan ge dig på rätt så komplicerade saker såsom fysik, kemi, datateknik, vetenskap, men detta kan ske i vilket fält som helst. Du vill helt enkelt uppgradera hur folk tänker även om detta innebär att man måste ta en titt på den fula sidan av vad man gör. Visserligen finns det ett högre syfte med allt du gör men inte alla kommer nödvändigtvis att inse detta. Därför kan skyttar vara de människor som utvecklar olika slags utvecklingsprogram. Visserligen kommer att uppstå spänning mellan det gamla och det nya men du söker inte konflikt och konkurrens utan du vill att nytänkare och mera konservativa slags idéer hittar en lösning tillsammans. Praktisk tillämpning är viktig helt klart när det gäller nya sätt att tycka och tänka, att se saker och att göra saker. Det är trigonen till Pluto i stenbocken som kommer att åstadkomma förändringen. Kom ihåg dock att sådant tar tid och det är varför Uranus i oxen har sju år på sig.

Sol- och månförmörkelserna i stenbocken

Pengar och värderingar blir viktiga under årets gång på grund av tre förmörkelser i stenbocken, huset för intäkter: en solförmörkelse den 5 januari, en månförmörkelse den 16 juli och ytterligare en solförmörkelse den 26 december.

Ekonomin blir viktigare än vanligt och Saturnus tillsammans med Pluto i stenbocken har också en stor påverkan som diskuteras ovan. Ansvar, distans, en bra grund och struktur, liksom förmåga att på ett autentiskt sätt ”ge allt du har” så att du inte håller tillbaks vad gäller begåvning, talanger, intressen, allt du kan vara, kan ge upphov till ekonomiskt överflöd.

De tre förmörkelserna i stenbocken indikerar helt enkelt att mycket sker på området och att du kan byta jobb, skaffa dig nya inkomstkällor, liksom göra nya investeringar. Du kan också spendera mycket mer pengar än vanligt. Pengar och jobb kommer nog att uppta en stor del av ditt liv med andra ord.

Förmörkelser i lejonet och kräftan

En förmörkelse i lejonet, i ditt nionde hus för långa resor, högra utbildning och distansrelationer äger rum den 21 januari. Denna månförmörkelse påverkar dig så klart över tid men kan för en del av er sammanfalla med flytt utomlands eller studier på universitetsnivå. Du kan gå en kurs eller lära dig något på egen hand. Även någon distansrelation kan inledas och en del av er kan satsa på internationell handel. På grund av denna förmörkelse kan även din uppfattning om världen förändras. Du kan bli medlem i någon internationell organisation också. Under första halvåret i synnerhet, kan du börja lära dig alltfler saker men den här trenden kan ha börjat redan under förra året på grund av en rad förmörkelser som redan har ägt rum i lejonet. Många av er behöver däremot inte vara helt medvetna om de här processerna eftersom de kan vara subtila förändringar i sättet man tänker.

Solförmörkelsen den 2 juli som äger rum i kräftan påverkar däremot ditt åttonde hus och det åttonde huset har med din egen psykologi att göra samt hur du reagerar på det som sker samt hur du hanterar det som händer i ditt liv. Du kan gå genom en medveten eller omedveten personlig utvecklingsarbete och du kan förändras på djupet. Det är däremot inte helt omöjligt att du även hjälper andra förändras. Det åttonde huset har att göra med inre kraft men denna inre kraft kan användas för att påverka andra människor i någon inriktning.

Ekonomi och jobb 2019 för skytten

Ekonomi och jobb blir det mest relevanta området för dig under året med Saturnus och Pluto i stenbocken, huset för intäkter och tre förmörkelser som påverkar samma hus, jämt fördelade över hela året. Efter den 6 mars befinner sig dessutom Uranus i oxen, i huset för jobb och hälsa och allt detta diskuteras ovan eftersom de är årets viktigaste transiter. Därför kommer du under året dels att ifrågasätta din relation till pengar dels satsa i de lyckligaste fallen på sådant som kan vara lite nytt och som du dessutom gillar att göra. Om du inte hittat ditt kall redan gäller det att fortsätta hålla på sådant som verkligen skapar lycka och glädje i livet och snart nog kommer även de materiella belöningarna att strömma in. Yngre skyttar kommer att lära sig läxor om livets materiella sida.

Du kan prata din väg till pengar redan under januari men under februari är det lätt hänt att du gör fler inköp och fler investeringar. Det gäller dock att försöka köpa sådana saker som du verkligen behöver, liksom att göra lämpliga inköp i livets olika sammanhang. Nytta och bekvämlighet kan dock bli lika viktiga. Nymånen den 5 januari i huset för intäkter är också en nymåne och kanske håller du på att skaffa nya inkomstkällor eller på att ändra attityd till pengar. Även större inköp kan göras.

Du har mycket att göra mellan den 14 februari och den 31 mars med Mars i oxen men du har så klart också mer energi och motivationsnivåerna är också höga. Sedan har du också Uranus i oxen efter den 5 mars under hela sju år som kan inspirera dig att testa sådant som de flesta inte vågar ge sig på och innovation blir viktigare eftersom du tror att detta är framtiden och i och med du är ett av de mest nyfikna och äventyrliga av alla tecken ger du dig inte förrän du kanske även övertalat andra. Uranus tar fram geniet i dig själv och hitta praktiska tillämpningar för nya kanske lite futuristiska idéer.  

Mars månad är inte en bra tid för helt nya start eftersom Merkurius är retro i fiskarna.

Jobbet är också viktigt under april och maj och med nymånen i oxen den 4 maj kan du starta nya projekt, nya jobb, ny verksamhet. Venus i oxen mellan den 15 maj – 9 juni är en skön tidsperiod för dig eftersom du kan finslipa allt du gör. Kvaliteten på det du gör ökar och du mår också bra och trivs med alla arbetsuppgifter. Du kan också träffa trevligt folk genom ditt jobb.

Även om juni-juli är lite lugnare kommer Uranus, Saturnus och Pluto att fortsätta att se till att jobb och ekonomi är viktiga områden och att rätt så mycket händer kontinuerligt på dessa områden.
Juli är inte en bra månad för nya start med Merkurius retrograd.

Perioden 18 augusti – 4 oktober är den mest gynnsamma tidsperioden. Anledningen är att motivationens och ambitionens planet Mars befinner sig i Jungfrun i en stor trigon till Saturnus och Pluto i stenbocken och Uranus i oxen. Du kan därför under den här tidsperioden se hur dina vinster ökar eller hur mycket uppskattning du får på ditt jobb. Men du är också tävlingsinriktad och du klarar av nästan vilken utmaning som helst. Merkurius, Venus och solen kommer under samma tidsperiod också att besöka jungfruns tecken och ditt tionde hus för framgång och du kan också prata din väg till framgång liksom möta riktigt betydelsefulla människor som du vill ha på din sida och som kan hjälpa dig i yrkeslivet. Nymånen i jungfrun den 30 augusti kan innebära att du har nya målsättningar i sikte och du kan också börja med helt nya projekt.

Under november är Merkurius retrograd för sista gången och därför är helt nya start inte bra.

Venus befinner sig i stenbocken i huset för intäkter mellan den 26 nov – 20 dec och du kan spendera mer pengar men precis som det var fallet under januari har du Saturnus i stenbocken under ett år till fram till december 2020. Därför gäller att göra lämpliga inköp; handla sådant som kanske inte sticker ut för mycket, undvik alltför extravaganta inköp, gör lämpliga investeringar. Använd gärna också dina pengar för att hjälpa andra; socialt ansvar är också något som energierna under året står för.

Viktigt är det också att Jupiter, turens och expansionens planet, den 2 december går in i stenbocken, som är huset för intäkter och under cirka ett år kommer du att bli rikare.

Relationer och socialt liv 2019 för skytten

Även om jobbet, din ekonomi och yrkeslivet, uppslukar en hel del av året, kommer även relationer att vara ganska viktiga.

Jupiter befinner sig i skytten under nästan hela året fram till 2 december något som betyder att du är utgående och att du är extra äventyrlig. Därför kommer du att ge dig ut i världen och träffa folk och skaffa dig nya erfarenheter av alla slag så att du kan utvecklas och lära. Du har också turen med dig i det mesta som du företar dig och även om Jupiter är förhärskande i skytten något som betyder att Jupiter ständigt styr över dig och påverkar dig kommer du under denna transit att verkligen uppgradera dina filosofiska och andliga idéer. Många skyttar kommer också att bli inblandade i spridning av nya idéer genom att hålla tal, skriva böcker och genom sociala medier. Jupiter i skytten kommer dessutom att söka att neutralisera mera fanatiska föreställningar men att blint följa någon som verkar säga rätt saker är inte heller rätt på grund av kvadraturen till Neptunus.

Passionen är stor fram mellan den 1 januari och 14 februari med planeten Mars i väduren och din kreativa potential blir så pass intensiv att du faktiskt kommer på en rad upplysande idéer. Spännande är dock även kärlekslivet eftersom Venus, kärlekens och skönhetens planet, befinner sig i skytten mellan den 7 jan – 3 februari och därmed är du mycket attraktiv och kan falla för en av dina beundrare. Månförmörkelsen i lejonet den 21 januari kan hjälpa dig att ta en romantisk relation till en ny nivå på grund av de härliga aspekterna men du kan också äntligen resa eller emigrera.

Februari och mars är också sociala månader och med nymånen i vattumannen den 4 februari kan du stifta helt nya bekantskaper och du kan dessutom skriva under avtal och kontrakt. Under mars månad är din sociala kompetens rätt så hög med Venus i vattumannen men du får försöka hålla dig till existerande relationer och undvika helt nya i och med Merkurius är retrograd. Icke desto mindre är mars för många av er en viktig månad i social mening i och med en hel del sker i det romantiska livet för en del av er men rent allmänt behöver du kanske även hantera grupprocesser och du är också under hela året i stor också orienterad på grupper i allmänhet och på samhället med som du kanske till och med på medveten eller omedveten nivå försöker påverka och förändra i de flesta fall mot mer tolerans och empati.

April och maj är också mycket trevliga månader eftersom du är rolig och underhållande, du kan gå ut rätt så mycket och umgås med vänner, men du kan också känna att du verkligen sysselsätter dig med meningsfulla kreativa projekt. Har du barn kan de bli viktigare i ditt liv, och har du skaffat ny flick- eller pojkvän finns det chans man blir med barn.

31 mars till 16 maj befinner sig planeten Mars i tvillingarna som är huset för relationer, äktenskap och partnerskap. För en del av er kan denna transit upplevas som ganska jobbig dels för att man kan ha alltför stora förhoppningar som går i kras, dels för att man lätt blir medveten om ens mera aggressiva sida när det gäller relationer. Mars bildar en kvadratur till Neptunus i fiskarna och en opposition till Jupiter och utmaningen blir att kanske låta bli att hoppa till slutsatser och i stället för att delta i konflikterna som olika debatter skapar luta dig tillbaks istället och hitta det ställ som verkar som en enande kraft. Du kan exempelvis peka ut felaktigheter hos alla inblandade och ingen har därmed helt rätt och ingen är perfekt och det är något som man får leva med.

April och maj kan också bli en bra tid för att skaffa ny bil eller för att börja lära sig att köra. Nya relationer kan inledas under början av juni annars och börjar du dejta en ny man eller kvinna kommer kärlekslivet att vara så bra under juni med Venus i tvillingarna eftersom man är både kärleksfull och diplomatisk och rätt relationsbalans kan utvecklas. Det finns så klart alltid en risk för överidealisering av någon relation och får du onda aningar är det inte helt fel att vara försiktig.

Juli är inte den bästa månaden för helt nya start av alla slag i och med Merkurius är retrograd i kräftan och lejonet, men icke desto mindre kan du göra sådant som planerats tidigt kanske redan under april och maj. Juli är även en tidsperiod då du reflekterar över det som du lärt dig under årets gång och du kan revidera information och om du pluggar kan du skriva omprov.

Mars i lejonet under juli kan hjälpa dig att uttrycka din åsikter men eftersom Merkurius är retro är det lätt hänt att du hamnar i trubbel på grund av felsägningar och för att folk missuppfattar det som du försöker säga. Men inte ens så kommer du bra att försöka gå vidare och nå dina filosofiska målsättningar. Tror du på fred och rättvisa till exempel kommer du att visa andra vad mod är för något.

När det gäller resor och kanske lite nya spontana start av alla slag är däremot augusti mycket bättre. Merkurius är direkt igen medan Venus befinner sig i lejonet. Visst är dina tankar positiva men du kan också komma överens med alla slags människor oavsett bakgrund och du trivs därför på nya semesterort eller i andra länder. Merkurius i lejonet under augusti kommer att dessutom hjälpa dig att uttrycka dina tankar och idéer på ett smart sätt.

Mitten av september till runt den 10 oktober eller så kommer dina vänskapsrelationer att förbättras och det sociala stödet ökar, Merkurius och Venus i vågen. Men i stort sett är resten av året rätt så social med något undantag här och där. Planeterna i vågen kommer att bilda kvadraturer till Saturnus och Pluto i stenbocken och i vissa fall kan de här kvadraturerna att ge upphov till någon ekonomisk spänning här och där som är störst för de skyttar som lever under ständigt rädsla för förlust. Då försöker kanske Saturnus lära dig en läxa. Försök ha tillit och ha lite pengar undan så klart för en grå och regnig dag men försök ha en avslappnad relation till pengar och lita på att du alltid kommer att ha allt du behöver. Kvadraturerna kan också skapa relationsproblem på grund av behov av att vinna alla kamp, behov av att ha rätt, och så vidare. Man kan också ta genvägar i livet och man kan till och med ha att göra med folk som använder sig av smutsiga knep för att nå personliga målsättningar på andras bekostnad.

4 oktober – 19 november befinner sig Mars i vågen och Mars är så klart en krigisk energi och man kan till och med känna att man måste välja sida. Mars kan dock också hjälpa dig i att försvara andra människor som du allierar dig med eller på vars sida du står politiskt eller i egenskap av medmänniska.

November är också en sådan månad då man inte skall göra något helt nytt i och med Merkurius är retrograd, men du är mycket charmig under november icke desto mindre och du ser rätt så bra ut med Venus i skytten och kanske kan exet komma tillbaks. November är också din tid på året med solen i skytten och en nymåne i skytten den 26 november som faktiskt skapar helt nya ideal och framtidsplaner för dig.

Under december kommer Venus i vattumannen efter den 20 december att hjälpa dig att trivas i alla sällskap under vinterhelgerna, såsom jul och nyår.

God fortsättning!

 

Årshoroskop 2018

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Årshoroskop 2017

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens orakelkort

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.