Horoskop 2019 för stenbocken

Astro / Horoskop / Horoskop 2019 / Stenbocken 2019

Stenbocken 2017 horoskop

Stenbocken 2019: Omorientering

Med tre förmörkelser i stenbocken kommer 2019 som kommer att skapa en omorientering. Du tar steg i nya inriktningar och en del av er kommer att stadga sig och skaffa barn. Året blir mycket socialt.

Saturnus och Pluto i stenbocken hela året

Saturnus i ditt eget tecken kan hjälpa dig att hitta mening i livet och ett syfte med ditt liv, något som kan vara jobbigt, och detta gäller även för dig vars ascendent är stenbocken.
Saturnus kommer icke desto mindre att göra ditt förstånd så mycket klarare något som har en gynnsam effekt på din intelligens. Det blir så mycket lättare att fokusera. Du har plötsligt nya idéer som du är villig att testa och genom test och misslyckande kommer du så småningom att hitta din väg i livet i och med i själva verket du faktiskt blir mera flexibel eftersom du är mera pragmatisk. ”Om detta inte funkar är det bara att testa ett nytt sätt.” säger du till dig själv. Du kommer därför att ständigt göra något, ständigt skapa något nytt. Den här trenden har redan börjat eftersom Saturnus redan har påverkat ditt första hus under 2017.

Ansvar är viktigt och att lita på sig själv och på sina egna ansträngningar. Det kan vara så att du exempelvis är alltför ivrig för att lyckas och ger bort din makt eller skriver kontrakt som tar bort din personliga frihet, lite beroende på situation. Oavsett vad som händer, kommer du att växa som person under den här transiten som tar slut mars 2020. All din vilja och all din personliga makt kan användas på rätt så sätt och kommer i längden att ger bra resultat.

Vissa behov, önskningar, drifter kan däremot blockeras och detta kan skapa frustration eftersom du kanske vill hålla fast vid ditt gamla jag men du kommer att uppleva en förändring eftersom behoven som det lägre jaget och outvecklade delen av dig själv transcenderas.  

Pluto befinner sig i stenbocken sedan 2008 och fortsätter att stärka din vilja och din motivation. Pluto omvandlar och fortsätter att förstöra gamla idéer så att nya sätt att tänka kan ta form.

Uranus i väduren 1 januari – 6 mars 2019

Uranus är kvar i väduren fram till den 6 mars men detta är sista av Uranus i huset för hem och familj. Uranus kan ha hjälpt dig att se annorlunda på ditt förflutna. Du förstår ditt förflutna på ett helt nytt sätt. Viss instabilitet uppstår med Uranus i huset för hem och familj, ett hus som har med våra rötter att göra med, modersfigurer, identifikationen med vår familj, samhälle, etnicitet och nation. Har du blivit rotlös? Finns det något sätt du kan hantera sådant på? Det är möjligt att du känner att du är familjens missförstådda geni. Ovanlig familjestruktur kan också vara ett problem för många av er. Och du kan också ha känt dig så känslig under de senaste sju åren eller så. Folk har ständigt trampat dig på tårna och kanske till och med triggat dig.

Uranus i trigon till Jupiter i skytten kommer att hjälpa dig fram till den 6 mars att hantera sådant. Och kanske kan du visa andra vägen till psykisk hälsa även om man lever ett ganska ovanligt liv.

Kanske finns det också en chans du nu kan hantera eventuella problem som kan ha haft med modersfigurer att göra. Kanske har du till och med blivit någon sorts modersfigur med under den senaste tiden även om det inte var något som du såg komma. Det kan vara så att du fick ta hand om en unge, ett barnbarn, ett fosterbarn, en hund som blev som ett litet barn för dig, etc.

Jupiter i skytten

Jupiter befinner sig i skytten under nästan hela året, fram till den 2 december 2019. Jupiter är turens och expansionens planet, men förknippas även med kunskap, visdom, gurus och visa lärare av alla slag med. Jupiter i ditt tolfte hus kan hjälpa dig att utvecklas tack vare nya insikter. Med Jupiter i det tolfte huset blir man också mycket kärleksfullare mot andra och alla barriärer som står i kärlekens väg bryts ned. Du öppnar helt enkelt ditt hjärta av den ena eller andra anledningen. Med Jupiter i skytten kan du också komma i kontakt med din andlighet eller spiritualitet. Du kan meditera lite oftare, sömnen blir bättre, dina insikter fler, liksom dina andliga erfarenheter.

Uranus i oxen efter 6 mars 2019

Efter den 6 mars kommer Uranus att befinna sig i oxens tecken under hela sju år. Oxen är ditt femte hus för nöjen, kreativitet, barn och romantik.

Uranus kommer att hjälpa dig att hitta ett sätt att uttrycka dig på som är din egen. Du är kreativare än vanligt och genial i ditt sätt att underhålla andra.

Nya romantiska relationer kan snabbt börja men frågan är om de kommer att hålla. Det är också en möjlighet att du känner dig dragen till udda personer i synnerhet om du tycker att de är mycket smarta.

Uranus i trigon till Saturnus fram till den 20 mars 2020 kan hjälpa dig att göra små och stora uppfinningar av alla slag. Det geniala som du skapar har för det mesta ett praktiskt syfte. Trigonen till Pluto kan hjälpa dig att ge allt du har i varje situation i livet och en utmärkt förmåga att fokusera på det som du gör.

Sol- och månförmörkelserna i stenbocken

Tre av årets fem förmörkelser äger rum i stenbocken något som betyder att ditt liv kan ta en ny start. Den första är en solförmörkelse den 5 januari, den andra är en månförmörkelse den 16 juli och den tredje en solförmörkelse den 26 december.

När dessa förmörkelser äger rum är inte så viktigt, men de är jämt fördelade över året. En förmörkelse till kommer att äga rum i stenbocken juli 2020. Vanligtvis påverkar varje förmörkelse oss cirka tre månader före/efter själva händelsen. Vi talar oftast om någon process som äger rum och det är lättare att förstå hur en förmörkelse har påverkat oss genom att titta tillbaka.

Förmörkelserna i ditt tecken kan hjälpa dig att göra en omstart i livet. Det kan handla om byte av jobb, start av nytt företag, eller en ny seriös relation.

Om ascendenten är stenbocken för dig och om du är singel kan 2019 och 2020 bli en viktig tid för dig när det gäller start av en ny romantisk relation som kan leda till äktenskap.

Förmörkelser i lejonet och kräftan

En förmörkelse i lejonet som äger rum den 21 januari skapar för din del inte förändring eller inre transformering. Viktigare investeringar kan göras. En graviditet eller förlossning kan bli relevant. Denna förmörkelse är viktig eftersom den kan hjälpa dig att hantera de andra tre förmörkelserna som äger i ditt liv. Nödvändig inre förändring äger rum så att du kan ta en ny inriktning i livet.

Förmörkelsen i kräftan äger rum den 2 juli och påverkar huset för relationer, äktenskap och partnerskap. Förmörkelsen sker i stenbockens motsatta tecken. År 2020 kommer ytterligare två förmörkelser att äga rum i stenbocken och därför kommer du som har ascendenten i stenbocken i synnerhet att ha ett mycket rikare socialt liv rent allmänt men du kan som sagt också stadga dig om du är singel och dejtar.

Ekonomi och jobb 2019 för stenbocken

Personlig utveckling och relationer är rätt så viktiga i ditt liv under 2019 men detta gäller i synnerhet för er som har ascendenten i stenbocken. Om du vet vilken ascendent du har, läs alltid även det horoskopet.

I ditt fall sammanfaller det nya året mycket med inledningen av ditt personliga år då solen befinner sig i stenbocken och runt en nymåne i stenbocken som det här året är en solförmörkelse den 5 januari. Därmed har du förmodligen redan då nya aspirationer och nya målsättningar.

Ekonomin blir rätt så viktig för dig mellan den 20 jan-18 februari med solen och Merkurius i huset för intäkter och runt den 4 februari kan en ny inkomstkälla dyka upp. Någon förändring vad gäller bankkonton kan också uppstå.

Mars månad blir dock en månad under vilken du gärna spenderar mycket pengar med Venus i huset för intäkter. Kvalitet för viktig för dig och du kan göra av med rätt så mycket pengar. Att du ser värdet av saker och ting och sätter allt i perspektiv är däremot lika viktigt. Det är lätt hänt man missar det som verkligen gör livet värt att leva. Under mars månad är Merkurius retro och du bör planera tidigt vad du vill göra under mars för att undvika stagnation. Helt nya impulsiva början bör undvikas, såsom nya relationer, kontrakt, mycket viktiga inköp, starta eget, att plötsligt flytta, etc.

Mars i tvillingarna mellan den 31 mars-16 maj ger dig mer att göra. Du är aktivare och du känner dig motiverad. Att börja lägga ner energi på dina projekt blir viktigare och du kan få mycket gjort under den här tidsperioden. Nya projekt kan startas med nymånen i tvillingarna den 3 juni. Det som du gör under juni är också av hög kvalitet med Venus i tvillingarna och det råder en positiv atmosfär på jobbet.

Mellan den 7 – 31 juli är Merkurius retrograd och återigen gäller det att undvika helt nya impulsiva början av alla slag, såsom nytt jobb, nya projekt, nya partnerskap, såvida de inte redan är planerade sedan maj-juni. Därför gäller det att avsluta det som redan påbörjades. Augusti är också rätt så lugn.

Du kan prata din väg till framgång mellan den 14 sept – 30 oktober med Merkurius i vågen. Under ungefär samma period kommer Venus i vågen att ge dig möjligheten att möta människor som kan hjälpa dig att göra framsteg i yrkeslivet.

Mars i vågen 4 oktober – 19 november gör dig tävlingsinriktad men du är också modig och kan göra stora framsteg på jobbet. November är inte en bra månad för att starta nya saker igen för att Merkurius är retrograd.

Samtidigt kan höstperioden då Merkurius, solen, Mars, Venus besöker vågens tecken mellan den 14 september – 26 november markeras av konflikter och problem i synnerhet om man försöker tvinga sin vilja på andra människor.  

Relationer och socialt liv 2019 för stenbocken

Relationer blir ett viktigare områden för dig än jobb under 2019. Först och främst kommer förmörkelserna i stenbocken och solförmörkelsen i kräftan att ge upphov till ett aktivt socialt liv men detta gäller i synnerhet för dig vars ascendent är stenbocken. Du kan möta många nya människor, gå på många fester, gå på konserter, bli medlem i organisationer och nya grupper, hitta kärleken eller bestämma dig för att stadga dig. Även för dig som är född i stenbockens tecken, dvs. har solen i stenbocken kan i viss utsträckning känna av de här energierna även om du inte gör det fullt ut. Den här trenden fortsätter under nästa år med och det är frågan också om en process som äger rum över tid.

Om man tittar på olika transiter under året ser man att du redan under årets inledning, under januari, är ganska utgående med solen och Merkurius i stenbocken och en solförmörkelse i stenbocken. Folk ser dig och lägger märke till dig. Du har också mycket att berätta för andra människor och folk lyssnar på dig. Under februari är du också mycket charmig och snygg med Venus i stenbocken och du är nöjd med dig själv med. Du kan luta dig tillbaka och njuta av livet helt enkelt.

Perioden 10 februari – 28 mars är en komplicerad tid. Mars i ditt femte hus ökar din passion men risken är att du också lätt känner dig hotad av andra och att du går till extremer för att visa vad du går för. Merkurius retrograd under mars månad kan också ge upphov till missuppfattningar, missförstånd, förseningar och en hel del frustration för dig och dina interaktioner med andra. Att man har tålamod är därför viktigt under den här tidsperioden. Kärlekslivet kan bli kaotiskt i vissa fall. Ändå kan dina kreativa projekt må bra av de här aspekterna eftersom du blir tvungen att avsluta det som du redan har börjat i stället för att söka efter något nytt som är spännande och strunta i saker som du tycker blivit lite för jobbiga och tråkiga.

Uranus i oxen efter den 6 mars kommer att ge upphov till en känsla av att kanske under 2019 vilja experimentera lite mer när det gäller dejting och sociala relationer. Och kanske kommer du efter den 6 mars också att möta någon stor kärlek och kanske blir du kär vid första ögonkastet. Uranus i oxen kan hjälpa dig att hitta en kärlekspartner vars intellekt du gillar. Risken är att förhållandet slutar alltför snabbt men du har nästa år på dig också för att hitta någon som verkligen stimulerar dig om du är singel.

Venus i fiskarna mellan den 26 mars – 20 april är en härlig influens som faktiskt förbättrar din sociala kompetens men se upp med tendensen att vara alltför vänlig och att lova mer än du kan hålla.

Maj kan bli en romantisk och social tid med solen, Merkurius och Venus i huset för nöjen och romantik. Om du är singel kan du börja dejta en ny person kanske runt tiden för nymånen den 4 maj.

Mitten av maj fram till första juli har du Mars i kräftan i huset för relationer, äktenskap och partnerskap. Mars kommer att opponera både Saturnus och Pluto i kräftan något som inte alls är så fel eftersom du kan ta avstånd från sådana personer som exempelvis försöker kontrollera dig i någon mening. Nu vet du att du inte riktigt vill gå med på deras krav. Å andra sidan kan du också råka ut för andras motstånd när de försöker utöva kontroll över dig. Icke desto mindre kan det också splittringar i relationer på grund av manipulativa tendenser och på grund av kontrollerande faktorer. Juni är också en social månad med mycket kommunikation och du kan försvara dina närmaste, din livspartner eller bästa vänner om det behövs.

Juli och augusti är lite lugnare däremot och i och med Merkurius är retrograd under juli är det bra om man inte inleder helt nya relationer. I stället kan du lära känna människor som du redan har en relation till. Venus i kräftan under juli kan minska negativa effekter från Merkurius retrograd och ökar kärleken och harmonin i relationer. Juli kan bli en lugnare men mycket romantisk månad. Juli och augusti är också månader under vilka chansen att man blir med barn ökar.

18 augusti – 4 oktober befinner dig Mars i jungfrun och du vill gärna ge uttryck för dina åsikter. Den här transiten är positiv eftersom Mars – Uranus – Saturnus/Pluto bildar en stor trigon i jordtecken och ökar turen i kärlek, studier och affärer. Även någon dröm kan komma i uppfyllelse. Mellan den 21 augusti – 23 september är dina tankar mycket positiva men du kan också hitta ett nytt kärleksintresse online. Den stora trigon i jordtecken kan också öka känslan för äventyr och du kan resa och ge dig på något nytt äventyr.

Oktober och november är mycket sociala med planeter i skorpionen, som är huset för vänner. Det sociala stödet är mycket stort under oktober då du också kan omvandla en vänskapsrelation till en kärleksrelation.

Efter den 19 november fram till årets slut kommer Mars att befinna sig i huset för grupper och vänner, och därmed händer det massor i det sociala livet. Mars har en tendens att stärka gruppidentiteten och därmed kan du vänta dig att söka och hitta tillhörighet i de grupper som verkligen är viktiga för att ni tillhör samma familj, klubb eller stad, eller för att ni har annat gemensamt, t ex samma livsåskådning.

God fortsättning!

Årshoroskop 2019

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Årshoroskop 2018

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens orakelkort

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Dagens Horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.