Horoskop 2020 för väduren

Astro / Horoskop / Horoskop 2020

Väduren 2017 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Väduren 2020: Framgång och inlärning

Kort horoskop för väduren 2020

Jupiter kommer att hjälpa dig under 2020 att utveckla din karriär i nya spännande inriktningar och dessutom förbättras anseende och status. Du kan också under årets gång fortsätta att hitta mer frihet och större kontroll över ditt liv. Målsättningarna kan också förändras. Under första halvåret kommer även förändringar som har med hemmet och familjen att göra att äga rum så en del av er kan flytta eller köpa bostad, men föräldrarna kan också bli äldre och sjukare.

Ett annat område som är föränderlig under framför allt andra halvåret är det område som har att göra med kommunikation och spridning av idéer, inlärning och undervisning att göra, på grund av förmörkelserna i skytten och tvillingarna. Du kommer dessutom att möta så många nya människor av alla slag med. Du kan även göra avtal och överenskommelser och du kan organisera dig tillsammans med andra i rättvisans namn.


Relationer och det sociala livet kan däremot gå genom utmaningar från april till augusti på ett ungefär, på grund av Venus retrograd i tvillingarna och Saturnus' korta transit i vattumannen under samma tidsperiod. Problem uppstå på grund av allmän negativitet, skvaller och intriger, inre kaos och osäkerhet, liksom ditt eget eller andras ifrågasättande av din kunskap och visdom. Även andras stöd och uppskattning kan tillfälligt minska.

Andra halvåret har du däremot massor med energi, ambition och motivation och du ger dig inte förrän du är i topp igen.

Låt oss nu titta närmare på varje transit.

2 förmörkelser i kräftan

Två av årets förmörkelser äger rum i kräftans tecken den 10 januari och den 21 juni 2020 något som för många av er innebär att ni flyttar till en ny bostad eller att förändringar påverkar familjen och själva bostaden. Förändringarna kan vara subtila med och de kan ha att göra med dina känslor samt om att hantera det som skett i det förflutna. Att man hittar känslomässig balans, inre harmoni och tillfredsställelse blir viktigare. Modersfigurer kan också gå genom olika förändringar. Även småbarn och bebisar kan födas i familjen. De här förändringarna är redan påbörjade och sker över tid.

1 förmörkelse i stenbocken

En annan förmörkelse i det motsatta tecknet stenbocken den 15 juli verkar däremot indikera en helt ny förmåga att få kontroll över livet. Du kan även göra förändringar när det gäller målsättningar, yrkesliv och karriär. Du kan dessutom initiera någonting som är helt nytt för dig själv eller för din bransch. Förändringarna som avser förmörkelser kommer dock att påverka dig långsamt över tid så det är frågan om en process som äger rum och som började förra året. I stenbocken finns det också många energier och därför är 2020 ett viktigt år för din karriär och din framgång.

Jupiter i stenbocken

Jupiter påverkar däremot också din karriär och ditt yrkesliv under hela 2020 och du bör se nya möjligheter för att göra framsteg. Relationer med myndigheter och chefer kan förbättras, och dina föräldrar kan också ha mer tur och lycka i livet, i synnerhet pappan. Å andra sidan kan du själv utveckla ledarskapspotentialen vidare om inte för allra första gången. Du kan också få en bättre position och nå en högre social status. Både Pluto och Saturnus kommer att förändra och omstrukturera yrkeslivet för dig medan Jupiter vidareutvecklar det.

Saturnus i stenbocken

Under det mesta av året 2020 kommer Saturnus att vara kvar i stenbockens tecken. Undantaget är 22 mars – 2 juli när Saturnus besöker vattumannens tecken. Saturnus i det tionde huset skapar oberoende och bra näsa för affärer. Men ansvar är viktigt och har ni gjort misstag i det förflutna kan nu tvingade att ta konsekvenserna. Detta har nu gällt under de senaste två åren på ett ungefär. Accepterar man inte ansvar, och jobbar man inte hårt, väntar förmodligen bakslag. Ändå kan påtryckningarna öka men alla problem gör dig bara starkare. Medkänsla och integritet är också viktiga för dig som vill ha en karriär, liksom ödmjukhet och det är sådant som Saturnus lär dig också under denna transit. Saturnus i stenbocken kan skapa problem i faderns liv med men Jupiter i samma tecken kan neutralisera de värsta effekterna.

Pluto/Saturnus/Jupiter konjunkturerna

Pluto fortsätter att öka din drivkraft att vara bäst och ha förmågan att både leda om omvandla andra, men psykologiska knep och manipulation kan också användas.

Pluto, Jupiter och Saturnus kommer att bilda konjunkturer till varandra något som skapar välförtjänt tur och lycka för er som länge kämpat för att uppnå viktiga mål.

En del av er kommer dock under 2020 att ändra era planer och målsättningar. Ni förstår också att ni själva måste förändras i och med en anpassning till nya villkor och sammanhang är nödvändig.

Uranus i oxen

Uranus i oxen fortsätter att utmana dig att göra saker på nya sätt och att kanske ändra ditt förhållande till pengar. Upp och ner kan det gå med din ekonomi. Det finns en rädsla därmed, att det inte finns tillräckligt för alla, något som kan ge upphov till konkurrens eller till försök att underminera andras möjligheter på exempelvis marknaden. Det gäller att försöka ändra tänkesätt. Tänk på all överflöd som kan existera. Det finns tillräckligt mycket för alla. Det är dags att se möjligheterna i stället för att ständigt se begränsningarna och försöka utkonkurrera andra. Oväntade förändringar kan dock äga rum när det gäller behov och önskningar med samt hur du går tillväga för att tillfredsställa dem. Du uppskattar pengar just för att de skapar frihet. Du hittar ovanliga lösningar på materiella problem. I egenskap av vädur kommer du också på helt nya futuristiska idéer innan alla andra gör det och du kan överraska andra med dina framgångar.

Saturnus i vattumannen

Saturnus besöker vattumannens tecken 22 mars – 2 juli något som kan skapa förändringar i det sociala livet. En del av er kan gå genom problem och kanske förstörs vänskapsgrupperna som ni tillhör. Det är mycket svårt i sådana fall att släppa taget. Å andra sidan kan du söka dig till grupper som har ett seriöst syfte. Du får däremot inte det personliga erkännandet som du förtjänar och gruppen blir viktigare. Det är bra om du rent allmänt är försiktig och tar ditt ansvar för hur du behandlar andra i och med det kan uppstå konsekvenser. Man får dessutom inte lika stort stöd av andra och det kan ta lång tid innan relationer stabiliseras. Men du kan träffa människor som blir dina kompisar under en lång tid med i synnerhet mot transitens slut.

Saturnus kommer så småningom att gå tillbaka in i stenbocken 2 juli men återvänder till vattumannen den 17 december 2020 där den stora läraren och ansvarets planet spenderar cirka två år till fram till cirka 2022. Saturnus kommer att omstrukturera ditt sociala liv. Det är möjligt de riktiga vännerna blir färre och att även en del av dina följeslagare och beundrare försvinner.

Venus i tvillingarna

En andra anledning till att det sociala livet är viktigt och föränderlig är att Venus spenderar en lång tid i tvillingarna, mellan den 3 april och 7 augusti, dvs. cirka fyra månader. Tvillingarna är huset för kommunikation och interaktion för dig och huset för styr över kortare sträckor. Det inre snacket styrs också av tvillingarna. Venus förbättrar den sociala kompetensen i detta hus, och skapar mer harmoni i relationer liksom skönhet i grannskapet. Du kommer bra överens med de flesta människor och du verkar åtminstone initialt hitta den inre balansen och harmonin, som du kan ta för given. Med Venus i det tredje huset för kommunikation och interaktion uttrycker du dig dessutom väl i tal och skrift och du tycker inte riktigt om konflikter.

2020 är inte det bästa året för kärlek och romantik. September kan däremot bli en romantisk månad.

Intressanta utvecklingar i kärlek och relationer kan däremot äga rum under slutet av oktober och under november med i och med passionen ökar i kärlekslivet. Riksen är däremot att denna passion blir destruktiv om det finns för mycket drama.

Venus retrograd i tvillingarna

Venus är retrograd mellan den 13 maj – 25 juni i tvillingarna något som innebär att du också tänker mycket på det förflutna och du kan prata om det som hänt dig i det förflutna. Inte alltid är det bra att vara öppen i och med folk kan skylla allting på dig om du berättar om negativa saker. De kan tro att du ljuger. Folk kan också bli manipulativare och de verkar snälla men vill veta allt om dig.  Den här transiten kan få dig att omvärdera dina relationer och de människor som du pratar med. Problem kan uppstå i relationer till grannar och syskon. På grund av trigonen till Saturnus i vattumannen är det bra om du följer protokoll samt bryr dig om normer och regler. Det är bättre om du är reserverad.

Förmörkelser i tvillingarna och skytten

En tredje anledning till förändringar i det sociala livet är två förmörkelser i skytten den 5 juni och 14 december samt en i tvillingarna den 30 november. De här förmörkelserna kommer att alstra förändringar i grannskapet och i ditt sätt att kommunicera med andra människor under andra halvåret och under nästa år. Du kan också engagera dig i viktigare frågor som du tycker är relevanta. Det som är moralistisk fel och rätt blir ett tema för en del av er.

Otroligt mycket lär du också dig och lusten för att lära sig nya saker ökar. När förmörkelserna i skytten-tvillingarna tar slut år 2021 kommer du också att vara så mycket klokare och smartare.

Du kan också så klart resa eller till och med emigrera. Du kan möta nya människor och lära känna människor från många olika bakgrunder och som talar olika språk. Du kan själv kommunicera mer på ett annat språk som du lär dig bättre. Du kan också börja pendla till skolan eller till jobbet och ta körkort.

Mars i väduren

På grund av en retrograd rörelse kommer planeten Mars att spendera en lång tid i ditt tecken, från 28 juni fram till årets slut.

Under andra halvåret har du tillgång till massor med energi och du är dessutom ambitiös. Det negativa är så klart risk för impulsivitet och aggression. Man kan vara lite för krigisk. Om du däremot inser vikten av att sluta vara överdramatisk kan du använda Mars-energin på ett konstruktivt sätt: för att bygga upp en ny framtid för dig själv och för din familj eller varför inte för ditt samhälle. Du kan också kämpa för det som är viktigt för dig beroende på dina övertygelser. Du kan också bygga eller uppfinna något nytt. I någon mening kan du också ta nya tag. Du är extra orädd och självsäker men bör se upp med en risk för olyckor. Du kan kämpa för ditt oberoende och din frihet med men du kan bli utmattad på grund av för mycket tävlingsanda och ett starkt behov av att vinna.

Mars är retrograd mellan den 9 september – 14 november. Det är inte riktigt så att alla människor känner någon skillnad mellan Mars retrograd och direkt, men en ackumulation av Mars-energi i ett enda tecken kan ändå bli en intensiv erfarenhet till slut.

Merkurius Retrograd

Som vanligt är Merkurius retrograd tre gånger under året. De retrograda faserna är tider då det mesta stannar upp eftersom det uppstår förseningar och hinder. Saker går sönder. Man kan inte få tag på folk. Man skall helst inte flytta till ny bostad, resa, inleda helt nya relationer med främlingar och börja spontant med nya projekt och jobb eftersom man inte har tur. Man blir bara sviken och besviken. Merkurius retrograd-perioder är däremot bra tider för att återuppta saker och för att höra av sig till gamla vänner. Vill du planera resor och nya början, här har du datumen för de retrograda Merkurius-faserna:

17 februari – 10 mars 2020: Merkurius retro i fiskarna – vattumannen
18 juni – 12 juli 2020 Merkurius retro i kräftan
14 oktober – 3 november: Merkurius retro i skorpionen-vågen

Gott nytt år!