Horoskop

Personliga horoskop som tar i beräkning hur himlen såg ut när du föddes, kan bland annat beställas på astrologisidan.se.

Pluto - Uranus kvadraturen, 2012-2015

Pluto-Uranus kvadraturen

Pluto och Uranus befinner sig i en kvadratur till varandra sedan 2012. Kvadraturen är inte alltid exakt, men eftersom båda planeterna går via retrograda rörelser kommer sju exakta kvadraturer att äga rum. Den sista kvadraturen äger rum den 17 mars 2015.  

Både Uranus och Pluto är långsamma planeter. Mycket sällan bildar de aspekter till varandra: endast 1-2 gånger varje århundrade. Dessa tidsperioder markeras av stora förändringar.

Pluto i stenbocken förknippas med etablerad makt medan Uranus i väduren med individens frihet.

Astrologer tittar oftast tillbaka i historien för att se hur planeter och aspekter påverkar världen. Sist vi hade kvadraturer mellan Uranus och Pluto kom Hitler till makten. Den stora depressionen skapade en känsla av kris. Allt detta ledde till politisk extremism och till uppkomsten av diktaturer. Följden blev det andra världskriget, utrotningen av judarna samt uppdelningen av världen i öst- och västblocken.

I grekisk mytologi var Pluto dödsrikets gud. Pluto upptäcktes den 18 februari 1930. Endast tre år senare fick Hitler makten i Tyskland. Därmed kom Plutos association med död och förintelse att växa. Den svenska tvångssteriliseringslagen mellan 1930-1975 minskade också antalet födda.  När Pluto upptäcktes befann sig Pluto i kräftan, som associeras med hemmet, folket, folkhemmet, tillhörigheten och starka nationalistiska rörelser bidrog nazismen.

Pluto och Uranus möttes igen på 60-talen när båda befann sig i jungfrun och bildade tre konjunkturer. Det som var kännetecknande för den här perioden var att tekniken gick genom en snabb utveckling.  I Sverige började man titta på TV och en konflikt uppstod mellan kyrkan och televisionen. 1961 var Berlinmuren byggd och den blev en symbol för separation och det kalla kriget.  Mikrochippet utvecklades också på 60-talet men fick sitt första genombrott under 80-talet.

På 60-talet började även medborgarrättsrörelsen, antikrigsrörelsen, den sexuella frigörelserörelsen och Flower Power rörelsen. Robert Kennedy och Martin Luther King blev båda mördade på 60-talet.

Uranus styr över teknik och innovation. Samma dag som Pluto-Uranus konjunkturen var exakt den 9 november 1965 uppstod också en allvarlig störning i elnätet i nordöstra provinserna i Kanada och USA. Ett jättestort område som inkluderade Ontario i Kanada, samt Connecticut, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island, Vermont, New York, och New Jersey i USA, försattes i mörker under hela 12 timmar. 25 miljoner människor blev påverkade. Ytterligare två exakta konjunkturer mellan Uranus och Pluto i jungfrun ägde rum, den 4 april 1966 och den 30 juni 1966.

Vad gäller oppositioner mellan Pluto och Uranus, så är det Uranus i Lejonet i opposition med Pluto i vattumannen, som skapade den Franska Revolutionens radiakala period 1792-1794, då de mest radikala revolutionära makthavarna störtades. Revolutionen fick stor inverkan även på övriga Europa och världen. I många länder infördes liberal demokrati, samhällena blev sekulariserade och en rad monarkier ersattes av republiker.

Uranus i väduren och Pluto i stenbocken och kvadraturerna mellan Pluto och Uranus 2012-2015 har skapat unika händelser i världen, såsom:

- Revolutionerna i arabvärlden

- Snowden avslöjandena om övervakning

- Ukraina-Ryssland-Krimea-konflikterna

- ISIS

Våren 2014 var extra jobbig på grund av ett stort kors i kardinala tecken med fem exakta aspekter under april 2014. En av dem var en Pluto-Uranus kvadratur.

Förhoppningsvis kommer läget i världen att lugna ner sig efter den sista kvadraturen den 17 mars 2015. Hur de här tisperioden kommer att betraktas i historien samt vad den kommer att betyda för utveckling av medvetande och samhälle kommer vi att se om tio eller 50 år.

Kvadraturerna 2012-2015:

- 24 Juni 2012
- 19 September 2012
- 20 Maj 2013
- 1 November 2013
- 21 April 2014
- 15 December 2014.
- 17 Mar 2015

Även om dessa kvadraturer framgång allt är viktiga på samhällsnivå påverkas även enskilda människors liv på avgörande sätt. Den tekniska utvecklinge som har skett under den här perioden är ganska förbluffande. Samtidigt försvinner vårt rätt till privatliv.

Rebeller såsom Wikileaks Julian Assange, Manning och Snowden är vår tids hjältar och utmanar makten genom att avslöja spelet bakom kulisserna, liksom brott mot mänskliga rättigheter. Ny teknik utvecklar allt bättre och mindre övervakningssystem såsom sensorer och miniatyrkameror. Samtidigt gör många länder övervakning laglig (senast Nya Zeeland).

Den nya tekniska utvecklingen är inte endast begränsad till internetrevolutionen utan även till så kallade obemannade "drones", stora framsteg inom hjärnforskning och mikrochiprevolutionen.

Pluto och Uranus i kvadratur har en förmåga att separera i stället för att ena. Å andra sidan är det upp till oss att se till att vi gör rätt ifrån oss under de allra jobbigaste tiderna.

Hur vi hanterar de här utmaningarna och förändringarna avgör hur vår framtid kommer att se ut. Uranus-Pluto kvadraturen är inte endast en utmaning utan människornas chans att vara med och skapa framtiden.

Dagens Horoskop

Dagens horoskop uppdateras varje dag och skrivs för hand. Var dag är speciell.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Veckans horoskop

Veckans horoskop uppdateras varje vecka och skrivs för hand.

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Månadshoroskop

Månadens horoskop uppdateras i början av varje månad.

Horoskop, zodiak, stjäntecken, årshoroskop, daghoroskop