Astrologi och horoskop

Astro / Horoskop / Artikel

Fullmånen i skorpionen alstrar polarisering och starka känslor

Fullmånen i skorpionen alstrar polarisering	och starka känslor

Fullmånen i skorpionen för några dagar sedan den 18 maj 2019 har varit ganska händelserik. Den har i viss mening handlat om kommunikation, starka känslor och om inre motsättningar.

Anledningen till att betoning varit på kommunikation har att göra med att Merkurius spelat en sådan stor roll men enligt gradteorin är den 27e graden associerad med tvillingarnas tecken och därmed med kommunikation och inlärning.

Skorpionen handlar däremot framför allt om vår psykologi och vår inre omvandling. Tecknet representerar sex, död, återfödelse liksom förnyelse eftersom när man väl nått botten finns det inga andra alternativ än att stiga uppåt. Skorpionen handlar om förnyad inre makt, om ljuset i slutet av tunneln. I egenskap av vattentecken handlar skorpionen om att hantera känslor. Men skorpionen handlar även om pengar man tjänar genom andra människor. I sitt högsta uttryck handlar skorpionen om att omvandla all mörker till ljus.

Mycket hände före och efter fullmånen. Bland annat har Sverige öppnat våldtäcksfallet mot Assange igen. Skorpionen handlar om sex och om hur man använder sexualitetens kraft. I USA har man i Alabama stiftat mycket strikta abortlagar där inga undantag görs för våldtäkt och incest. Sedan finns det handelskrig mellan USA och Kina medan spänningarna med Iran ökat. Man får inte glömma bort att Israel och Palestina också har attackerat varandra. Som vanligt dog fler människor i Palestina, bland annat barn.

Alla dessa områden – som handlar om sex, graviditet, handel och ekonomi, samt död – är skorpioniska områden. Arabiska Emiraten har hävdat att fyra kommersiella fartyg blev saboterade. Trump uppmanar andra länder att sluta köpa iransk olja. Och det är Pluto som styr över olja och över skorpionen. Vidare anser vissa astrologer att araber som folk också styrs av skorpionen och av Pluto.

Nymåne i väduren: I sökandet efter ljuset, mot alla odds

Bildkälla: www.astro-seek.com

Tittar man på aspekterna, ser man en konjunktur mellan solen och Merkurius i oxen och därför finns det massor att prata om runt denna fullmåne. Även om vissa människor har en bra övertalningsförmåga, tack vare Merkurius-Pluto trigonen, kan andra på grund av månens opposition till Merkurius hindras från att tala.

Finns det många meningsskiljaktigheter kommer man ingenstans med motparter. Man lyssnar inte riktigt på vad den andre har att säga.

Merkurius-Pluto trigonen ger dessutom upphov till inre omvandling. Man kan själv undra vad man bör förändra hos sig själv. Men vissa tecken, i synnerhet vattentecken, är rätt så bra på att övertala andra människor.

Venus-Uranus konjunkturen handlar om att hitta harmoni inom sin egen grupp. Den man resonerar mest med, blir den du söker dig till. Grupper formas och man söker kvalitet och stabilitet i livet. Mars-Uranus sextilen kan hjälpa dig att hitta din stam och försvara den.

Saturnus handlar om säkerhet rent allmänt. Ibland kan Saturnus representera ett lands säkerhet med eller ett säkerhetsföretag som jobbar med övervakning. Även om länder kan försöka öka deras säkerhet och stärka sina gränser, kan man på individnivå känna att man måste göra detsamma. Obehöriga får ej tillträde helt enkelt.

Nymåne i väduren: I sökandet efter ljuset, mot alla odds

Bildkälla: Aftonbladet

Och i och med Saturnus kommer allt närmare Pluto medan Saturnus bildar en sextil till Neptunus, kan vissa länder försöka minska invandringen. Vissa länder kommer att bli alltmer besatta av säkerhet, försvar och gränser. Konjunkturen mellan Saturnus och Pluto blir inte exakt förrän januari 2020 och därmed kommer vi att se sådana processer utspela sig över det närmaste året.

Därför finns det nog risk för internationell konflikt. Saturnus kan också skapa problem för de människor som vill avslöja sanningen.

Madonnas misslyckande på Eurovision, i och med autotune mikrofonen inte verkade fungera och hon sjöng falskt, uppmärksammades exempelvis mer än budskapet som hon försökte förmedla – bland annat krig, förstörelse, och brott mot mänskligheten av alla slag, inklusive sådana som har med kemiska och biologiska attacker att göra.

Hon utgör även ett exempel på en kraft som faktiskt skapat polarisering i olika grupper (även om intentionen varit det exakt motsatta) – fansen och de människor som tycker att den dåliga rösten egentligen inte spelar så stor roll utan att det är budskapet som är viktigast, och de som antigen ser henne som en mörk kraft som avger negativ energi eller en mycket dålig sångerska.

Grejen är dock att vi har både positivt och negativt inom oss alla. Att undvika det negativa gör allting värre. Det är endast genom att våga titta på det negativa som man kastar ljus på och förstör mörkret.


Vad är Feng Shui?

En gammal lära i ny tappning, kulturellt anpassad och dessutom väldigt intressant och rolig. Om man skall tänka i feng shui banor, skall man dock för en stund glömma bort sina egna tankebanor och se på världen med helt nya ögon.

Enkel Feng Shui

Självklart praktiserar vi alla Feng Shui utan att vi är medvetna om detta. Vi är lika intresserade av vår välmående som våra kinesiska vänner var och är. Genom att läsa det här avsnittet kan man ändå enkelt och snabbt ta en titt på sådant som vi ännu inte tänkt på och som vi förbisett.

Kompasskolan (Eight Maisons Feng Shui): Beräkna ditt kua nummer

Om du använder kompass och beräknar dessutom ditt personliga nummer, kan du prova att ta ut vädersträcken och se till att du arbetar, sover, äter, och studerar där du får mest gynnsam energi enligt ditt personliga kua-nummer.