Månadshoroskop

Astro / Horoskop / Månadshoroskop / FiskarnaFiskarna

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Horoskop för augusti 2022: Fiskarna

Solen i lejonet gör jobbet viktigare under en stor del av augusti. Du fokuserar mer på dina arbetsuppgifter och du har mer att göra. Du mår även bättre rent fysiskt. Å andra sidan finns det nog också risker för problem i trafiken. Det gäller att fortsätta att köra försiktigt. Man kan bli irriterad på andra. Risken för konflikter ökar. Negativa tankar kan också vara en trend nu men det astrologiska korset som bildas i fasta tecken (planeter i lejonet, oxen, vattumannen).

Ändå ser jobbsituationen bra ut mest för att solen i lejonet bildar en trigon till planeten Jupiter, turens planet, i huset för intäkter.

Du trivs bäst på jobbet efter den 11 augusti eftersom Venus går in i huset för jobb och hälsa. Du börjar även känna att du äntligen slappnar av, både eftersom Venus söker harmoni och för att korset i kardinala tecken löses upp och du slipper drama. Även fasta tecken bildar dock ett kors men energin dämpas ner av Saturnus i vattumannen liksom att Jupiters gynnsamma inverkan.Fullmånen i vattumannen handlar den 11 augusti om inre oro. Man kan känna sig rädd, uppjagad. Tankarna är lite negativare. Men sextilen till Jupiter handlar om att försöka fokusera på det mest väsentliga och komma ihåg vad det är som verkligen spelar någon roll. Du kan också se en bra möjlighet helt plötsligt avslöja sig själv. Det kan även finnas dolda pengar någonstans. Kanske ett bidrag du har rätt till eller extra pengar på ett kreditkort.

En stor förändring händer den 20 augusti eftersom planeten Mars går in i tvillingarna i huset för hem och familj. I normala fall påverkar planeten Mars ett hus under 1,5–2 månader högst. Men eftersom Mars går genom en retrograd rörelse som inleds spöklikt den 31 oktober kommer Mars att befinna sig i tvillingarna och i ditt hus för hem och familj under cirka 7 månader fram till 25 mars nästa år 2023.

Mars kommer att bilda en trigon till Saturnus i vattumannen. Privatlivet håller man koll på. Man vill känna sig tryggare hemma i det egna hemmet. Man kan försvara hemmet, sina husdjur, eller andra familjemedlemmar. Man kan öka säkerheten genom extra lås och kameror. Mars kan dock även alstra konflikter med andra familjemedlemmar och med grannar i vissa fall i synnerhet om de bor under samma tak. Renoveringsprojekt kan man också hålla på. Men Mars och Saturnus får efter den 25 augusti sällskap av Merkurius i vågen samtidigt som en stor trigon bildas i lufttecken. Därför ökar även den inre säkerheten och tryggheten.

Relationer är ett annat viktigt tema under augusti, och ett område som gynnas under månadens gång. Redan efter den 4 augusti börjar Merkurius i jungfrun, i huset för relationer bilda en stor trigon med Pluto och Mars och Uranus i andra jordtecken. Visst är det sociala livet intensivt men man är smart, intressant, rolig, utgående, och har förmågan att påverka andra. Man ser saker snabbt, som ingen annan ser.

Solen går också in i jungfrun den 22 augusti och den stora jordtrigonen fortsätter att gynna dina relationer, en trend som fortsätter in i nästa månad i september.

Mot månadens slut kommer däremot huset för relationer att påverkas av en jobbig nymåne som kan alstra kaos i någon av dina relationer. I synnerhet är det relationer till familjen, nära och kära påverkas. En annan möjlighet är gamla fiender eller ett ex.