Månadshoroskop

Astro / Horoskop / MånadshoroskopVattumannen

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Horoskop för augusti 2022: Vattumannen

Solen i lejonet gör relationer viktigast under augusti. Du kommer däremot att känna en förbättring av relationer främst efter den 11 augusti. Mer värme och kärlek riktas mot dig. Relationer förbättras. Ändå är relationer tuffa på grund av ett kors som påverkar fasta tecken. Solen och Venus i lejonet opponerar Saturnus i vattumannen samt bildar kvadraturer till Mars och Uranus i oxen. Familjerelationer är jobbiga och vissa vattumän är missnöjda i äktenskapet.

Men månaden inleds med förändringar hemma som äger rum ganska snabbt och utan förvaring. Det kan vara frågan om plötsliga förbättringar och reparationer liksom ny inredning och liknande.

Merkurius i jungfrun efter den 4 augusti är en bra energi mest för att en stor trigon bildas i jordtecken som skapar en känsla av trygghet i livet. Det kan vara frågan om större ekonomisk trygghet liksom om andra saker såsom ett säkrare hem. Inre trygghet är också viktig liksom att ha stöd från andra.

Fullmånen i vattumannen den 11 augusti är din personliga fullmåne. En fas i din personliga utveckling är slut. Bra saker kan hända. Du kan exempelvis få någonting positiv utav ett samtal. Kontrakt skrivs under. Du kan klara av en utbildning. Och liknande. Jupiter är kvar i huset för kommunikation och interaktion, grannar och syskon. Bra nyheter kan du äntligen få.Rent allmänt kan du räkna med bra relationer eftersom Venus och solen i lejonet bildar härliga trigoner till Jupiter i väduren. Samtalen med andra är trevliga och varma. Man trivs i andras sällskap.

Tack å lov lämnar planeten Mars oxens tecken och går in i tvillingarna den 20 augusti. I tvillingarna är du utåtriktad, energisk och passionerad. Problemet är dock att Mars kommer att spendera en lång tid i tvillingarna – cirka 7 månader – fram till den 25 mars 2023 nästa år. Denna energi blir då för mycket. Det femte huset där Mars befinner sig handlar om nöjen, fester, kreativitet, barn, och romantik. Du kan visserligen slåss för och med dina barn. Du kan komma på helt nya intressen. Du vill testa det nya. Mars kommer att befinna sig i en trigon till Saturnus, något som kan innebära att denna energi dämpas ner. Du kan använda din kreativa kraft och uppfinningsförmåga i praktiskt syfte. Om du går genom något slags träning, kan denna energi också vara välkommen. Det är också alltid bra när man inte tar stora risker.

Efter den 25 juli kommer Merkurius i vågen att bilda en stor trigon i lufttecken med Saturnus i vattumannen och Mars i tvillingarna och stora trigoner är nog bra välkomna influenser. Du kommer att kunna se objektivt på tillvaron och hitta en förklaring till allt det som sker i ditt liv. Vissa vattumän gynnas också när det gäller affärer och karriär men det beror på vilken sysselsättning man har. Utlandsaffärer, affärer med massmedian och inom underhållningsbranschen finns mer framgång men man måste också ta allt på stort allvar. Influensen kommer att tillta under nästa månad.

Augusti avslutas på ett intensivt sätt med en nymåne i jungfrun. Du bör se upp med opålitliga affärspartners som lovar mycket men som bara vill utnyttja andra.