Twice.se

Kändisar

George Clooney har hittat lösningen till Hollywoods jämställdhetsfråga

De kvinnliga stjärnorna i Hollywood har det fortfarande tufft. Även om de självklart tjänar bra, är skillnaden mellan de kvinnliga och manliga skå-despelarnas löner fortfarande löjligt stora. För att inte tala om att för de kvinnliga skådespelerskorna är rollerna knappa. George Clooney har däremot bestämt sig för att prata om Hollywood-jämställdhet.

I sitt tal vid Toronto Film Festival hävdade han att Sandra Bullock egent-ligen har hittat lösningen på Hollywood-jämställdhetsfrågan: att nämli-gen låta kvinnor spela roller i filmer som ursprungligen skrevs för män.

Producenten George Clooney blev nämligen uppringd av Sandra Bullock efter att ha läst manuset till ”Our Brand is Crisis”. Rollen som Sandra Bullock ville spela var skriven för en man. Att skriva om rollen var egent-ligen inte så himla svårt. Därmed tycker han att långt fler roller borde skrivas om till kvinnor.  

Att tala ut om jämställdhetsfrågan är en trend i Hollywood. Bland annat Meryl Streep och Patricia Arquette har haft något att säga om saken.

Meryl Streep ställde följande fråga vid Telluride Film Festival: ” "[kvinnliga filmskapare] existerar, de är bra och sedan får de inga jobb. Varför?”.

Patricia Arquett hade modet att ta upp frågan i samband med att hon fick en Oscar.

Video: Patricia Arquette levererar ett kraftfullt feministiskt budskap efter att ha vunnit en Oscar för bästa kvinnliga biroll för sin roll i Boyhood.

Datum: 2015-09-16