Kändisar

12 kändisar som ständigt skänker pengar till välgörenhet

Vi vill oftast veta vad kändisarna har på sig, vem de dejtar och hur de har det på rehab. Vi glömmer bort att många celebriteter också är mycket generösa människor som engagerar sig i mycket viktiga frågor och skänker sina pengar till olika stiftelser och organisationer. En del har också grundat sina egna. Lär dig mer om hur 12 av dessa kändisar bidrar för att göra världen en bättre och rättvisare plats. Listan är egentligen längre än så....

1. Taylor Swift

Taylor Swift grundade en kampanj för att skydda barn från online predatorer. Hon är också aktiv i Unicef, Röda Korset, Barn i nöd och Wounded Warrior Project. Under 2012 och 2013, utsågs hon till den mest generösa kändisen av Today.com.

2. Gisele Bundchen

Gisele Bundchen donerade 1,5 miljoner dollar till Haiti jordbävningen 2010. Hon har också donerat 150.000 dollar till Brasiliens Zero Hunger programmet, och hon är aktiv i I Am African hiv / aids informationskampanjen och i St. Judes barnsjukhus.

3. Mel Gibson

Mel Gibson har gett bort mer pengar än någon annan: bland annat 10 miljoner dollar till sjukhus för svårt sjuka barn, 7 miljoner dollar till Malibukyrkan ”Den heliga familjen” och stödjer regelbundet Cedars-Sinai Medical Center, Declare Yourself, och Healing the Children.

4. Scarlett Johansson

Scarlett Johansson har varit en Oxfam ambassadör sedan 2004. Hon stödde också USA Harvest genom att dela ut mat till offren för orkanen Katrina, och under 2008, erbjöd hon sin hjälp i AIDS klinikerna i Rwanda.

5. Miley Cyrus

Miley Cyrus har gjort volontärsarbete och donerat till olika välgörenhetsorganisationer, inklusive Röda korset, City of Hope, Blessings in a Backpack, och Starkey Hearing Foundation.

6. Charlize Theron

Sydafrikanska skådespelerskan Charlize Theron grundade Charlize Theron Afrika Outreach Project. Hon är också aktiv med Oxfam och Röda Korset. 

7. Justin Timberlake

Justin Timberlake arbetar regelbundet med och skänker pengar till Habitat for Humanity, Shriners Hospitals for Children, och Kids Wish Network. Han skapade också en singel med REM sångaren Michael Stipe som samlade in pengar för Katrinaorkanens offer. 

8. Kristen Stewart

Kristen Stewart har ett nära samarbete med Shoe Revolt som arbetar mot sexhandel i USA.Hon arbetar också med Oxfam och Röda Korset. 

9. Sandra Bullock

Sandra Bullock stöder Warren Easton Charter Foundation och hon arbetar med den amerikanska stiftelsen for AIDS forskning, Röda Korset, och Partners in Health. 

10. Alicia Keys

Alicia Keys är ambassadör för Keep A Child Alive och hon reser till Afrika för att hjälpa barn som har förlorat sina föräldrar i aids. Hon stöder också UNICEF, Shriners Hospitals for Children, och Oxfam. 

11. Matthew McConaughey

Matthew McConaughey grundade Just Keep Livin Foundation för att hjälpa till att utbilda barn i livsstil, fitness, och andlighet. Han är också aktiv i St Jude Children's Research Hospital, Children's Defense Fund, och Mississippi Animal Rescue League. 

12. Ben Affleck

Ben Affleck har ett nära samarbete med Feeding America, Sundance Institute, och Förlamade Amerikanska Veteraner. År 2015 deltog Ben Affleck tillsammans med några andra kändisar i en kampanj för att stödja människor som lever i extrem fattigdom genom att leva under fem dagar för 1,5 dollar / dag.

Datum: 2015-09-16