Twice.se

Nyheter

Hem / Nyheter

Charles Manson förd till sjukhus

Kultledaren vars anhängare mördade sju människor sommaren 1969 är 82 år gammal nu och mycket sjuk

Charles Manson förd till sjukhus

2017-01-04: Charles Manson, kultledaren vars anhängare begick sju avskyvärda mord under en enda sommar för ett halvt sekel sedan har lagts in på sjukhus, enligt TMZ.

På grund av sekretesslagar finns det ingen offentlig information om orsaken. En källa har däremot berättat för TMZ att Manson fördes till sjukhus för gastrointestinala problem.

Enligt en källa till Times är Mansons hälsa mycket dålig.

Manson är dömd till nio livstiders fängelsestraff för en våg av mord under sommaren 1969 som brukar kallas för "Mansons familjemord".

Polanskis hustru, skådespeleskan Sharon Tate, var gravid när hon och hennes fyra vänner, mördades av Manson familjen, den 9 augusti 1969. Hennes vänners namn var Abigail Folger, Wojciech Frykowski och Jay Sebring.

Den 10 augusti 1969 berövade Manson familjen ytterligare två personers liv. De tog livet av Leno LaBianca och hans fru Rosemary. Till skillnad från det tidigare mordet spelade Manson den här gången ett mer aktivt roll, men vad det var som egentligen försiggick är okänt.

Susan Atkins, Patricia Krenwinkel och Leslie Van Houten (från höger till vänster på bilden ovan) blev alla dömda till döden för morden.

De flesta människor är bekanta med bilden nedan (från 1969) av Manson, men har har så klart blivit äldre med åren.

Manson 1996

 

Manson 2002

Manson 2006

 

Manson 2009

Manson 2011


Källa:

TMZ Charles Manson hospitalized

Crime Museum, Charles Manson and the Manson Family