Twice.se

Nyheter

Hem / Nyheter

Ung kvinna försökte smuggla flyktning i resväska

Hon uppträdde nervöst och hade en undvikande attityd, enligt gränsvakter.

Ung kvinna försökte smuggla flyktning i resväska

2017-01-04: En ung kvinna försökte smuggla en tonårig afrikansk migrant i sin resväska. Den 22-åriga kvinnan stoppades förra veckan vid gränsövergången från Marocko till den spanska enklaven Ceuta i norra Afrika.

En 19-årig flyktning från Gabon hittades i resväskan. Han erbjöds omedelbar läkarvård på grund av att han hade blivit utsatt för syrebrist i väskan.

Tulltjänstemännen blev misstänksamma när de såg att kvinnan uppträdde nervöst och uppvisade en ”undvikande attityd”. Kvinnan transporterade dessutom väskan på en vagn trots att den hade hjul.

Ceuta, tillsammans med provinsen Melilla i öster, är Europas enda landgränser i Afrika. Båda enklaver har varit populära transitpunkter för hundratals afrikanska migranter som försöker ta sig över havet till södra Spanien.

Denna farliga metod för smuggling av migranter är bara en av flera olika desperata försök till olaglig människosmuggling som spanska tullmyndigheter har stått inför under den senaste veckan.

Två migranter - en man och en kvinna - från Guinea räddades i måndags efter att myndigheter upptäckte att de var gömda innanför instrumentbrädan och baksätet på en bil. Migranterna var 20 respektive 24 år gamla. Den marockanska mannen som körde fordonet, en Volkswagen Golf, greps. Bilen hade blivit stulen från Barcelona ett år tidigare och hade falska marockanska registreringshandlingar.

På nyårsdagen försökte minst 800 migranter storma gränsstängslet i Ceuta från Marocko, rapporterade Reuters. De flesta migranter kunde inte ta sig in på spanskt territorium. Några migranter försökte däremot klättra över den höga taggtrådsstängslen, men hjälptes ned av kranar så småningom. Flera marockanska säkerhetsstyrkor liksom fem spanska poliser skadades, enligt Reuters.