Fem råd till dig som dejtar

Livsstil / Kärlek och relationer

dejt

För att du skall kunna inleda en ny relation, måste du glömma din senaste misslyckade relation.

Dessutom bör du ha mer tålamod den här gången - för att du skall hinna med att lära känna den nye mannen som du nu dejtar. Om han visar sig vara drömprinsen - bör du visa upp dina bästa sidor så att du kan behålla honom.

 

 

Våra 5 råd kan hjälpa dig att gå in med höger fot in i din nya relation .

1. Glöm alla dina tidigare erfarenheter

Din nya dejt bjuder ut dig, men allt du funderar på är vad exet hade velat och hur han hade velat det. Du drar ständigt paralleler mellan hur han var, vad han gillade och inte gillade - samt situationen som du befinner i dig nu. Kanske tror du att du är försiktig och smart och att du måste se till att samma misstag inte händer igen. I själva verket har du ännu inte kommit över den senaste erfarenheten i ditt kärleksliv. Inte så länge dina tankar finns hos honom. För att du skall kunna starta en ny relation till en man, bör du avsluta dina räkenskaper - känslomässiga & mentala med ditt ex. Det bästa är att först tänka över din senaste relation. Tänk på vad du gillade hos exet och vad du ogillade, vad han tyckte om hos dig och vad han inte tyckte om. Han kan hjälpa dig mer än du tror - bland annat att identifiera de saker som du gillar hos det motsatta könet. När ditt hjärta känner sig lättad och du är lugn till sinnet, när du väl accepterat och förstått varför din senaste relation slutade som den slutade - är du redo att dejta. Inte kommer den nye mannen att ersätta exet eller uppfylla det tomrum av osäkerhet som den senaste relationen orsakade.

 

 

2. Tro på dig själv

Trots att du har gått genom det här tidigare, är du mycket nervös. Nästan alla känner så vid en första dejt. Du är kanske orolig över att du inte kommer att leva upp till hans förväntningar och tycker att, om du gör vissa fel, kan han till och med ogilla dig. Tänk positivt och var dig själv. Ge inte upp innan du har träffat honom.

Respekt för sig själv är något som man kultiverar. Den här processen kan ibland ta mycket lång tid, men en stor roll spelar hur länge det tar innan du inser vilka goda egenskaper som du har.

För att du skall lyckas...

Var den första som bryter isen, genom att hitta på ett samtalsämne.

Se till att du får honom att skratta - minst 1 gång.

Om du skulle tycka om honom, kan du vara den som föreslår en dejt till.

 


3. Dra blickar till dig och erbjud tillbaka ditt leende

På din första dejt är det viktigt att du inte är trött, att du glömmer bort dina plikter och dina problem och du endast har ögon för honom. Var uppmärksam på vilka reaktioner och känslor som du väcker hos din dejt. Det är också viktigt att ni känner att ni går i en allians med varandra, som om ni hade varit med i en sammansvärjning. Detta uttrycks genom menande blickar och leenden. Undvik inte att berätta för honom hur mycket du uppskattar hans sällskap. Berätta för honom om hur bra han ser ut, valet av kläder och hans leende. Du kommer på det här sättet att lyckas med att imponera på honom.

 

 

4.Var försiktig!

Tycker du att han är alldeles bedårande? Beundrar du allt hos honom - i synnerhet dennes sätt att behandla dig? Visst finns det en risk att man är blind om man känner sig väldigt attraherad av en man. Vi har också en tendens att idealisera någon som vi precis mött och som vi tycker väldigt mycket om. Han blir en ideal som vi skapar i vår hjärna. Vi idealiserar helt enkelt honom. För att undvika alla former av illusioner är det viktigt för oss att vi ställer oss själva följande frågor:

Skrattar du åt hans skämt för att de är roliga?

Lyssnar du på honom för att han säger intressanta saker eller helt enkelt för att han pratar hela tiden och för att du inte hinner säga något?

Har ni någonting gemensamt?

När du försöker besvara de här frågorna, tar du reda på om det du tror om honom är sanninge eller illusion. Man skall så klar även tänka på att alla vi har brister och din dejt utgör inget undantag.

 

 

5. Var ärlig

Hur långt är du beredd att gå - då det gäller att ändra dina vanor eller ditt beteende? Detta är en fundamental fråga som man bör ställa sig själv i takt med att relationen blir stabilare. Självklart kommer den nya relationen att leda till förändringar i ditt liv och i dina vardagssysslor. Vill du verkligen ha en relation, bör du acceptera honom så som han är. Om du tycker att han har för många brister är det inte lönt att fortsätta eller hoppas på att allt kommer att bli bättre. Närheten mellan er kommer att stagnera någonstans och kommer ej att utvecklas längre. En del kvinnor kan göra stora kompromisser, mot bakgrund av en rädsla för att förbli ensamma - och de gör misstag som de sedan kommer att ångra!