Kärlek och relationer

De erotiska drömmarnas symbolik

drömmar

Hade du en erotisk dröm i natt? Vi kan med hjälp av den här artikeln kanske tyda den åt dig.

Ca 8% av våra drömmar handlar om sex och erotik. Både kvinnor och män drömmer om sex och de här drömmarnas symbolik är djupare än vad drömmen handlar om. Erotiska drömmar kan avslöja intressanta saker om ditt yrkesliv, din personlighet och dina sociala relationer.

Ta reda på vad din erotiska dröm betyder!

Du drömmer att....

... du har sex med exet
Om du drömmer någon gång om ditt ex, betyder det absolut inte att du fortfarande har känslor för honom. Ditt ex symboliserar snarare en tid då du var lycklig, då du var yngre. En tid då du inte levde i oro. Oftast drömmer man om exet då man går via stressande perioder i livet. Drömmen symboliserar att du behöver slappna av, att ta hand om dig själv mer och att du bör göra saker som du gillar.

... du har sex med en främling
Den här drömmen är ganska vanlig. Identitetsförvirringen kring personen i drömmen symboliserar det faktum att man är förvirrad kring en viss person som man vill lära känna bättre. Dessutom kan drömmen betyda att det finns problem i ditt liv som du inte är beredd att erkänna eller som du inte kan lösningen på.

... du har sex med en känd person
Du känner behovet av att vara populär, att känna dig i händelsernas centrum. Det kan också hända att du inte accepterar din partner. Du söker förmodligen efter en ny social status, du känner att du är värd mer. Kanske vet du exakt vilka dina mål är, men du vet inte hur du skall uppnå dessa. Drömmen kan också betyda att du söker efter erkännande i ditt yrkesliv.

... du älskar på offentlig plats
Du är mycket ärlig med dig själv, men du har sociala problem. I dina relationer med andra, ger du oftast intrycket av att du är någon annan, än du verkligen är. Du vill att människor skall se dig, men du är rädd för att ge uttryck för ditt sanna jag.

... du har sex med en annan kvinna
Drömmen betyder inte att kvinnan i drömmen är någon som du känner dig sexuellt attraherad av. Snarare betyder den här typen av drömmar att du nu respekterar och accepterar dig själv som person mer än du gjorde förr i tiden.  Drömmen kan också betyda att du känner att du vill ge mer utrymme för din kvinnlighet. Du behöver ta hand om dig själv eftersom det kan finnas en tendens hos dig själv att ignorera dina känslor och dina behov.

... du har sex med flera män samtidigt
Drömmen betyder en inre potential och inre energi som du behöver ge uttryck för. Dessutom kan drömmen betyda att du söker spänning, nya start och mer äventyr i livet.