10 anledningar till varför du inte är miljonär

Livsstil / Guider /

Många av oss antar att vi inte är rika eftersom vi inte tjänar tillräckligt mycket. Journalisterna på TheStreet.com anser däremot något annat.

Att bli miljonär har mindre att göra med hur mycket du jobbar eller hur mycket du tjänar, utan med hur du hanterar pengar i ditt dagliga liv.

 

 

De 10 anleningarna som TheStreet.com nämner är att bry sig för mycket om vad grannarna tycker, att sakna tålamod, att ha dåliga vanor, att sakna mål, att inte vara förberedd, man försöker snarare tjäna en snabb slant, man låter andra hantera ens pengar, att investera i saker som man inte förstår sig på, att vara rädd angående finanserna samt ignorering av ens finanser.

Anledningarna behöver inte sluta vid 10.

1. Du bryr dig för mycket om vad du kör

En bil är inte mer än en trasportmedel som ska ta dig från en plats till en annan. Du som anser att bilen som du kör är en spegelbild av dig själv, kommer att investera vartannat år i en ny bil. Pengar som du kan spara.

2. Du känner dig privilegierad

Du anser att du är speciell och måste unna sig de sakerna som en rik människa unnar sig. Detta leder till att du kommer att låna pengar som du sedan måste betala tillaka. Skulden kommer garanterat att hålla dig ifrån möjligheten att bli rik.

 

 

3.Du kan inte sprida ut dina investeringar

Den äldsta investeringsregeln är att aldrig hålla sina ägg i en och samma korg eftersom de kan gå sönder. Du bör inrikta dig på flera aktiviteter, investeringsmöjligheter eller sparandemetoder.

4. Du börjar spara för sent

Det bästa med sammansatt ränta är att den är som bäst och högst efter en lång investerings-eller sparandetid. Du som alltid tänker att du har hela livet framför dig till att bry dig om sparande kommer att få mindre ränteintäkter.

5. Du jobbar inte med det som du älskar att göra

Ditt jobb behöver inte vara drömjobbet, men du ska tycka om det. Om du sysslar med det som du inte riktigt tycker om att göra, kommer du att försöka att spendera alla extra pengar som kompensation från stressen som uppstår med att du inte tycker om din sysselsättning.

 

 

6. Du tycker inte om att lära

Du antar kanske att så fort du har gått ut skolan så har behovet av att lära sig nya saker upphört. Den här attityden kan vara nog för att få och behålla ett första arbete, men i längden kommer den här attityden inte att göra dig rik. En vilja att lära sig mer är avgörande om du ska komma vidare i karriären och bli rik.

7. Du köper saker som du aldrig använder

Ta en titt runt omkring dig: i dina skåp, i källaren, i garderoben, garaget och vinden för att se vad det är för saker du har som du inte har använt under de senaste åren. Finns det mycket saker finns det också en chans av att de här pengarna kunde ha använts på vettigare sätt. De kunde ha satts in på sparkonton som fram till dagens datum hade växt.

8. Du förstår dig inte på värde

Du köper saker av andra anledningar än det värde som inköpet verkligen ger dig. Detta gäller inte endast de som handlar de dyraste varorna utan även de som köper de billigaste. De är mycket sällan de bästa varorna att köpa. Det är endast när du lär dig att handla rätt varor till rätt pris som du kommer att få pengar över.

 

 

9. Ditt hus är för stort

När du köper ett hus som är större än du behöver eftersom det kostar mycket pengar att köpa möbler till det och skulderna blir också större. En del kan säga att ett stort hus är en större investering, men pengarna är mindre likvida när man har större skulder och när man behöver betala så mycket för att underhålla huset.

10.Du misslyckas med att ta fördel av möjligheter

Du har nog hört om andra som haft framgång och du har förmodligen tänkt: "Jag kunde ha gjort så här också." Ändå gör du samma misstag igen. Om du vill bli rik måste du hålla ögonen öppna och du måste ta fördel av de möjligheter som finns överallt.

12 oktober 2008