Varumärket DIESEL

Mode

Här kan du läsa om de stora namnen i modevärlden.

Diesel Logo Jeans

Renzo Rosso heter Dieselmärkets grundare. Rosso föddes i Padua, Italien 1955, son till en jordbrukare. Han studerade industriella textilier, och efter att han tog sitt examen, samarbetade han med några vänner och skapade the Genesis Group år 1978, som skapade Diesel såväl som andra märken, bland annat Goldie och Replay. Namnet Diesel valdes ut mycket noggrant eftersom det uttalas exakt likadant i alla språk.

diesel solglasögon
diesel solglasögon

 

Även om Diesel inte gav gruppen så mycket pengar, insåg Rosso dess potential och skaffade sig ensamrättigheter till Diesel märket 1985. Han hade inget bakgrund i marknadsföring eller reklam. Rosso öppnade en affär i New York City, direkt mittemot gatan från Levi's stora affär. Det var den här typen av djärv planering och uppenbar marknadsföring som ledde till att kunderna uppmärksammade märket.

Diesel klädesplagg var annorlunda eftersom de såg nötta ut. Jeans kom för-tvättad, och en del hade hål. Rosso berättade att i början kunderna inte insåg att de skulle se ut såhär och returnerade många gånger jeansen eftersom de trodde att de var defekta. Dessa missförstånd varade dock inte länge.

 

 

Rosso är välkänt för att göra saker spontant och för att följa vägen som inte så många tar. De internationella högkvarteren för Diesel är lokaliserade i Molvena, Italy - en liten stad som, i jämförelse med Milano, verkar ligga ingenstans. Den tysta miljön där och bristen på brådska är inspirerande för Rosso.

Lika populära som jeansen är även Diesels reklam. Diesel anpassar sig inte till modets standardreklam. Rosso bestämde sig för att använda humor och för att chockera. Diesels slogan är "For successful living" (För ett framgångsrikt liv) , och deras reklam visar allt från homosexuella sjömän till Afrika som en internationell supermakt. De har skapat roligt reklam och de har även skrattat om religionen.

italy watch diesel
diesel italy fashion

 

I ett försök att minska trenden som innebär att designers betalar kändisar för att bära deras plagg, har Rosso år 2000 sagt att han skulle sponsra en ung polsk sångerska vid namn Joanna Zychowicz. Efter nedsättande recensioner i median som anklagade Diesel och Rosso, berättade Rosso att Zychowicz endast existerade i hans föreställningsvärld. Detta gamla trick resulterade till att Diesel fick ännu mer uppmärksamhet.

 

 

Diesel är alltid fräsch och kreativ och kommer ut med ca 50 nya designer och tvättsätt för deras denim varje år. Diesel gör mycket mer än bara jeans. Deras plagg för både kvinnor och män är mycket populära, och de har expanderat till att även göra skor och barnskor. Deras märke har även licenserats för läderaccessoarer, glasögon, smycken och parfym. Men det är deras denim jeans som har gett de anseende, tur och internationell uppmärksamhet.

Diesel womens clothesRosso och hans företag har vunnit många priser för deras produkter och annonser, bland annat Premio Risultat utmärkelsen 1996 från Bocconi Instiutionen i Milan, för "Årets bästa Italienska företag".

Diesel är tilldragande både för unga och gamla. Diesel verkar vara anti-etablissemanget och tillåter sina kunder att känna sig originella och unika medan de fortfarande köper produkter som är moderiktiga. Det är en svår väg som Rosso har valt, men han har lyckats.

Med affärer i Rom, London, Paris, New York, San Francisco, Amsterdam, Milan, London, och Tokyo, är Diesel influensen vidd och global.

 

 

För ett företag vars grundare visste lite om marknadsföring och affärer, har Diesel kommit mycket långt och blivit en av de mest inflytelserika och moderiktiga tillverkarna av kläder som världen har sett. Det är osäkerhet var Rossos fantasi och kreativa ande kommer att ta företaget nästa gång, men miljoner köpare kommer att fortsätta göra företaget starkt.

 

Tack till Carrie Grosvenor