Varumärket DOLCE & GABBANA

KATEGORI: Mode

dolce e gabbana

Italien skapar många av världens hetaste modedesigners. Var och en av dessa har skapat sig ett namn och fortsätter att behaga jorden med de finaste kläderna. Nu riktar vi uppmärksamheten mot designarna Dolce & Gabbana som har skapat modemärket med samma namn.

Dolce and Gabanna Italy
Dolce and Gabanna Italy

 

Dolce & Gabbana är ett av Madonnas favoriter. Detta hjälpte paret att uppnå framgång. Tillsammans har de designat många dräkter för henne på hennes världsturer. Deras arbete blir dessutom allt bättre!

Domenico Dolce föddes den 13 augusti, 1958 i Polizzi, Generosa (nära Palermo, Sicily). Han fick tidig kontakt med modedesignbranschen eftersom han jobbade i hans fars lilla företag. Stefano Gabbana, föddes den 14 November 1962 i Milan. Han började sin akademiska karriär med att studera grafisk design men vände snart sin uppmärksamhet till hans verkliga kärlek, modet.

Båda männen spenderade två år med att arbeta som assisterande designers men en dag bestämde de sig för att vilja starta deras egen design studio. De fick detta att hända 1982. Båda hade en blandning intressanta eklektiska idéer och man tror även att Dolces närhet till Sicilien inspirerade mycket av deras mode.

 

 

Deras dynamiska team fick deras första genombrott 1985 då de var ett av tre utvalda namn som skulle presentera deras kollektioner i de nya talangernas kategori vid showerna som hölls i Milano. Deras arbete möttes med stor respekt och beundran. De visste båda två att de hade något unikt att erbjuda modevärlden och deras första framgång gav de självförtroendet att utveckla deras design och att expandera.

Parets unika vision, har "verkliga" kvinnor i åtanken. Paret designar inte kläder som helt enkelt ser bra ut på modellerna som presenterar modet. I stället vill de gärna att kvinnor med olika utseenden och från olika bakgruner skall kunna bära Dolce&Gabbana kläder.

Kläderna är inte tråkiga eller rigida, utan intressanta och sensuella. Paret övervakar varje steg i design, tillverkning, marknadsföring och presentation väldigt noga. De är alltid med och har ett vakande öga.

Dolce and Gabanna italy

När deras företag växte i storlek, var det nödvändigt för de två designarna att flytta sin verksamhet till större lokaler, något som skedde 1987. 1988 började paret distribuera deras design i Japan. De har efterhand expanderat i nya kundkretsar och öppnat affärer i fler städer runt om i världen, bland annat i Hong Kong, Singapore, Taipei och Seoul.

Dolce and Gabanna fashion italy 

Dolce & Gabbana gav ut en parfym år 1992, som vann the Perfymacademins internationella pris för den bästa kvinnliga doften för nästa år.

Tack till Anika Logan