Pinks "Trustfall", en låt om tillit och mod

Kategorier: Nöje | Musik | Pink

Pinks "Trustfall", en låt om tillit och mod

En ny låt från artisten Pink har blivit populär och fansen till så klart veta vad låten handlar om.

Trustfall släpptes år 2023, och ingår i hennes nionde studio album med samma namn, Trustfall som kom ut 2023-01-23.

Det var Pink själv som skrev låten tillsammans med Johnny McDaid samt Fred Again.

Än så länge vet vi inte riktigt vilken den personliga bakgrunden till denna låt är, men låten handlar om tillit till livet, till andra och till kärleken. Och för att ha tillit behöver man vara modig.

Läs mer: Pinks låt Trustfall, verser översatta till svenska samt original på engelska.

Vad är ett förteoendefall?

Ett förtroendefall innebär att en person står på en plattform och sedan faller bakåt och förlitar sig på att teamet eller ens partners ska fånga dem och förhindra fallskador. Syftet med ett förtroendefall är att bygga förtroende och kommunikation mellan deltagarna och att uppmuntra individer att gå ut ur sina komfortzoner och lita på andra. Förtroendefall är vanligt i teambuilding-övningar och används i en mängd olika miljöer, inklusive företagsträningsprogram, retreater och terapisessioner.

I en intervju med USA Today får Pink frågan: "Vad är ett förtroendefall för dig?"

Pinks svar är: "Att lämna huset, släppa av dina barn i skolan, gå till jobbet, gå på bio, gå till ett köpcentrum, rösta i ett val, ha en åsikt, äga en vagina. Allt känns som att det kräver så mycket förtroende och jag känner att vi faller bakåt och vi vet inte när marken kommer. Tillit är livet för mig. Jag firade precis min 17:e bröllopsdag, vilket inte är ord jag någonsin trodde skulle falla från mina läppar."

I en annan intervju med Kelly Clarkson upprepar hon ungefär samma ord men tillägger dessutom att hon tycker att man behöver mycket tillit nuförtiden. "Och jag tror att livet är ett förtroendefall och det är de frågorna du måste ställa: vad faller du för och vad är värt det?"

Själva videoklippet följer en kvinna med låg självkänsla. Hon försöker samla mod att ta kontakt med en man hon gillar.

Man måste ha tillit och mod i kärlek också. Och hopp.


Baserat på verserna handlar Trustfall om en huvudperson (Pink) som uppmanar sin partner att ha tillit, att vara modig, att våga, och att lita på att de kommer tillsammans att hantera allt livet kastar åt dem i synnerhet så länge det finns kärlek mellan dem.

Trustfull härleddes från en mängd ord

Pink härledde albumtiteln från initialerna för varje ord: Truth (Sanning), Reflection (Reflektion), Uncertainty (Osäkerhet), Security (Säkerhet), Terror, Faith (Tillit), Acceptance (Acceptans) / Audio city (Ljudstad), Letting go (Släppa taget), Love (Kärlek), enligt Songfacts.

Det var Pinks dotter, Willow, som föreslog att hennes mamma skulle skriva en akustisk dikt. "Hon trodde att det kanske var lättare att välja enstaka ord än att skriva fem stycken känslor. Jag tror att det är mitt livsverk att hitta ord. Och det spelar ingen roll hur många du väljer - det är alltid svårt, särskilt när du vill bli djupt sedd och förstådd. Du ser att jag inte kunde välja mellan acceptans och ljudstad." förklarade Pink för Apple Music.