Finska kvinnor laddar upp egna dansvideor för att stödja Sanna Marin

Livsstil / Psykologi och samhälle

Den finska premiärministerns läckta fest- och dansvideor kan trots mycket stöd, ändra väljarnas beteende.

Finska kvinnor laddar upp egna dansvideor för att stödja Sanna Marin

2022-08-21 Hundratals finska kvinnor vill visa upp deras solidaritet med Finlands coola och väldigt unga premiärminister Sanna Marin.

Läckta partyvideor i vilka hon festar och dansar med vänner, har skapat polarisering i Finland.

På den mer konservativa sidan, menar man att hon är oprofessionell. Sanna Marin menar dock att hon också har ett privatliv och att hon också är en vanlig människa som vill ha roligt tillsammans med sina vänner på fritiden.Därför laddar de solidariska kvinnorna upp på internet egna partyvideor med hashtaggen solidarity with Sanna.

 

Sanna Marin har också anklagats för drogbruk någonting som hon förnekar. Hon medger att alkohol var inblandad.

Jag hoppas att det år 2022 är accepterat att även beslutsfattare dansar, sjunger och går på fester," sa Sanna Marin, 36 år.

Sanna Marin har också meddelat att hon inte kommer att ändra beteendet. Hon har rätt att roa sig och att vara en vanlig människa.

Men hon har tagit en drogtest som kommer att göras offentlig.

Man vet inte vem det var som låg bakom de läckta videorna, men det kan ha varit de människor som hon omgavs av och som hon festade med.Även Ryssland har anklagats för att ha hackat telefonen.

Medan Sanna Marin verkar vilja sopa allt under mattan och låtsas om ingenting, är det möjligt att den kritik som hon fått utstå för själva fest- och dansvideorna samt olika bilder som dök upp som ifrågasatte hennes klädstil, kan förstöra hennes trovärdighet – i synnerhet bland äldre väljare.

Sanna Marins jobb som statsminister har uppskattats i synnerhet under covid-pandemin. Någon dålig statsminister har hon inte varit.

Det är svårt att veta om röstningsavsikterna ändrats på grund av skandalen utan att man gör någon form av undersökning.

Internationell massmedia har mest tyckt att hela situationen är löjlig och man har menat att riktiga skandaler är långt allvarligare och att Finland är för känslig.

Tyvärr har man en benägenhet att inte se politiker som riktiga människor som både gör misstag och lever normala mänskliga liv.

Detta kan ha sina konsekvenser med eftersom de inte vågar prata öppet om många frågor för att undgå kritik.

 

Källlor:

Women in Finland post party videos to back PM Sanna Marin, The Guardian

Analysis: Have Finland 'partygate' videos helped or hurt Sanna Marin?