Vad ska du göra denna helg? Vet du inte? Här är några idéer!

Livsstil / Guider

Vad ska du göra denna helg? Vet du inte? Här är några idéer!

2023-05-26 Helger är dyrbara och ändå glider dem i väg så många gånger utan att man känner att man har gjort någonting meningsfullt.

Bara tanken på att ha "inget att göra" på helgen kan kännas överväldigande stressande. Med så mycket att utforska, uppleva och njuta av, är det viktigt att få ut det mesta av varje helg. Ändå är man tom på idéer, van vid det gamla vanliga.

Vi vill alla få ut det mesta av våra helger. Att återställa vår energi, att göra något vi tycker om, att vara produktiv och att ta tillfället i akt att göra något vi vanligtvis inte skulle göra.

Vi vet inte vad det gamla vanliga är för dig, men hoppas på att du hittar något nytt och intressant bland idéerna som vi presenterar.

Här är några sätt att tillbringa din helg.

Gör en matlagningsvideo för Facebook eller Youtube

Gör en matlagningsvideo för Facebook eller Youtube

Börja med en maträtt som du är bra på att laga, eller en rätt som du uppfunnit själv.

Men vanliga rätter är också okej: det är vad folk vill se egentligen. Om du är nybörjare är det ett plus om det är någonting enkelt.

Tänk på hur du kan lägga upp projektet och ta bilder samt filma delar av processen så att kameran får rätt vinkel och så att endast lämplig information kommer med.

Om någon kan hjälpa dig: jättebra! Det är lättare att någon annan håller i kameran. Du kan starta med att filma med din mobiltelefon.

Filma bitar som du sedan sätter ihop med hjälp av en video-redigerare. Ladda sedan upp ditt projekt och dela på alla sociala medier för att få besökare.

Organisera ditt utrymme

Organisera ditt utrymme

Ett välorganiserat utrymme kan hjälpa dig att känna dig lugnare och mer tillfreds. Att bara städa upp och organisera några små saker kan hjälpa till att minska dina stressnivåer.

Organisering av utrymmet kan inkludera: ordning och reda i alla papper, rensa skrivbordet, en bra organisation för alla kläder, rengöring av lådor och garderober samt omorganisering av kökskylskåp.

Du kan också samla ihop allt det som du inte använder och som du inte längre behöver i lådor för nästa idé.

Ge bort eller sälj allt du inte använder och behöver

Ge bort eller sälj allt du inte använder och behöver

Du kan försöka sälja saker online, på Tradera eller blocket.

Du kan också gå till loppmarknader eller en antikaffär för att bli av med alla gamla oanvända saker och tjäna en slant.

Var kreativ

Var kreativ

Var kreativ. Du kan ta bilder med din kamera eller mobiltelefon. Du får en anledning därmed att ge dig ut till skogen eller besöka olika lokala sevärdheter.

Du kan också skriva poesi eller en berättelse. Måla eller rita. Du kan börja virka eller sy dina egna eller barnens kläder.

Sjung karaoke ensam eller tillsamamns med andra

Sjung karaoke ensam eller med dina vänner

Studier har visar att musik, dans och sång, har en välgörande effekt på vår hjärnhälsa. Oavsett om du kan sjunga bra eller ej, kan du i dag slå upp vilken låt som helst på Youtube och få upp karaokeversionen som du kan sjunga tillsammans med dina vänner. Ni kan alla stå framför samma datorskärm. Att ha bra högtalare till datorn är ett plus.

Vissa restauranger och pubar har också karaoke, skulle vi föredra att gå ut i stället.

Motionera

Motionera

Många människor klagar över tidsbrist när det gäller motion. Även för dig som ständigt är trött kan motion ha en uppiggande effekt. Du som ständigt känner dig hungrig, är det kanske för att du är i viloläge. Om din kropp arbetar kommer hungerkänslorna att försvinna.

Ta en promenad, gå till gymmet, prova vattengympa.

Hjälp en annan människa (eller djur)

Hjälp andra

Känner du någon som skulle behöva hjälp? Sträcker du ut en hand, kommer du att uppskattas. Kanske vill du hjälpa någon med olika jobb.

Du kan också hjälpa någon med att finnas till och lyssna eller engagera dig i frågor såsom hemlöshet eller missbruk.

Du kan hjälpa människor men också djur så klart genom att söka olika volontärsuppdrag.