Twice.se

Fem personlighetstyper som narcissister tycker är oemotståndliga

Livsstil / Psykologi och samhälle / Narcissism

Nu kan du ta reda på varför du attraherar narcissister i ditt liv.

Fem personlighetstyper som narcissister tycker är oemotståndliga

2019-11-17: Enligt Dr. Ramani, klinisk psykolog, är det bra för oss alla att veta, vad det är hos oss själva som gör oss så attraktiva för narcissister.

I en nyligen publicerad Youtube video, beskriver hon 5 olika personlighetstyper som narcissisterna inte kan motstå. Det är okej att tillhöra fler typer men då ökar också din dragningskraft.

1. Empaten

Riktiga empater är sällsynta och de är genomgoda. I själva verket bör alla människor i världen vara empater hävdar Dr. Ramani. De är människorna som tänker på andra först. De handlar en extra kopp kaffe eller en parkeringsplats till någon som behöver det. Empaten lyssnar och har en tendens att bekräfta narcissisten som älskar all omtanke, hänsyn och uppmärksamhet. Empaten är så klart någon som har en stor dragningskraft för narcissisten.

2. Räddaren

Det finns människor som vill göra allt som står i deras makt för att rädda andra personer som de tror har det svårt eller som de tror har haft det svårt. Narcissister är bra på att få andra människor att tycka synd om dem i och med de har en ursäkt för deras självupptagna egoistiska beteende. Därför kan räddare öppna dörren och plånboken för narcissisten för att hjälpa honom eller henne. De vill ta bort sorg och smärta och de vill erbjuda lösningar. De kan erbjuda narcissister jobb och möjligheter som de inte förtjänar bara för att de vill vara personerna som kan förändra någons liv.3. Mycket positiva människor

Människor som är mycket positiva ser det positiva hos alla människor och de har svårt för erkänna att det också finns negativa saker i världen. I deras värld finns det varken ondska eller sorg. Därför kommer de att se det positiva även hos narcissisten. Naiviteten kommer att göra de mycket tilldragande och sårbara. Så småningom måste de här människorna vakna upp och när de gör det, inser de vilken drömvärld de har levt i.

4. Förlåtaren

De här personerna tycker att alla människor behöver ha en andra chans. Medan de flesta människor ger en människa en eller två chanser till, kommer förlåtaren att ge narcissisten hundra chanser. Här har vi hustrun som ständigt förlåter mannens otrohet. Och narcissisterna tycker om denna personlighetstyp i och med de kan fortsätta bete sig som de alltid har gjort. De slipper förändras.

5. Personer med narcissistiska föräldrar

De här människorna tycker att narcissism är det normala eller att narcissismen är normen. De har de blivit vana vid att ha att göra med folk som aldrig tycker att de räcker till. De tror helt enkelt att relationer ska vara på det här viset och de kommer därför inte att klandra narcissisten för att vara den han/hon är.

Länktips: De tre bästa böckerna om narcissism


Källa

 

Besök även Dr. Ramanis hemsida