IBM:s datorhjärna simulering är nu lika komplicerad som en katts hjärna

Vetenskap / Neurologi

IBM Datorhjärna lika komplicerad som en katts

IBM's Big Blue superdator är byggd för att simulera en mänsklig hjärna. IBM rapporterar nu att de har använt en superdator för att simulera en hjärna som överstiger en katts i komplexitet och omfattning, i nära realtid.

"Simuleringen ... efterliknar inte riktigt hur en riktig katt gör för att fånga en mus. Men den överträffar tidigare ansträngningar att simulerat det mycket enklare hjärnuppbyggnad hos en varelse som är lika stor som en mus.

Forskarna använde en IBM-superdator vid Lawrence Livermore Lab för att modellera flödet av data genom en struktur med 1 miljarder nervceller och 10 biljoner synapser, som tillät dem att se hur information "sipprar" genom ett system som är jämförbart med ett kattdjurs hjärnbark .. .

Arbetet är en del av ett federalt finansierade försök att studera vad som kallas kognitiv databehandling, som börjar med vad IBM:s projektledare Dharmendra Modha kallar "omvänd-konstruering av den mänskliga hjärnan", eller utforma en ny dator genom att först få en bättre förståelse för hur hjärnan fungerar.

"Hjärnan är fantastisk", säger Modha, en datavetare som kan göra poetiska uttalanden om funktionerna i människans gråa materia. "Hjärnan har imponerande funktioner. Den kan reagera på eller samverka med komplexa, verkliga miljöer, beroende på sammanhanget. Ändå är förbrukar den mindre ström än en glödlampa och den upptar mindre utrymme än en två-liters flaska läsk".

Källa: Boingboing.net

 


mplatemo.com/preview/templatemo_393_fantasy -->