Fullmåne i Stenbocken 2024: En tid för flexibilitet och balans

AstroHoroskop

2024-06-21 Upptäck hur dagens fullmåne i stenbocken påverkar dig och dina nära och kära.

Idag upplever vi en kraftfull fullmåne i Stenbockens tecken. Fullmånen, som alltid markerar en tid av upplysning och fullbordan, finner i Stenbocken en jordnära och strukturerad energi.

Den exakta tiden för fullmånen är kl. 3.07 på morgonen i morgon, 2024-06-22 svensk tid.

Denna månfas uppmanar oss att reflektera över vad vi vill ha i livet, vilka våra målsättningar är, samt hur mycket ansvar vi tar. Detta är en tid för självförverkligande, känslomässig kontroll och måluppfyllnad. Det är på tiden vi tog kontroll över våra liv.

I bästa fallet, sker dessutom en uppgradering vad gäller vår egen medvetenhet. Frågor som har med auktoritet, karriär och livsväg att göra blir aktuella.

Läs även: Dessa 6 stjärntecken är naturliga ledare

Betydelsen av Fullmånen i Stenbocken

Stenbocken är ett kardinalt jordtecken, känt för sin disciplin, ansvarskänsla och strävan efter framgång. När fullmånen lyser upp Stenbocken, uppmanas vi att ta en ärlig titt på vår karriär, våra långsiktiga planer och våra åtaganden.

Fullmåne i stenbockens första dekan

Fullmånen i stenbockens första dekan belyser behovet av att balansera våra ambitioner med verklighetens krav och att arbeta mot våra långsiktiga planer med disciplin och beslutsamhet.

Detta är dessutom en tid för kulminering och fullbordan och markerar en tid för större medvetenhet. Har man gått vilse, hittar man rätt. Har man levt under någon annans kontroll, blir man medveten om det. Solens kvadratur till Neptunus vittnar om detta.

Jupiter och Saturnus påverkar denna dekan som förknippas med tarotkortet Två pentagram . Fullmånen handlar om dualitet och motsatta krafter. Kan de överbryggas? Kan man överskrida ens begränsningar? Humor och optimism är två sätt att hantera det som man inte kan hjälpa. För visserligen finns det begränsningar. Men man kan hitta möjligheterna inom de rådande gränserna.

Sambandet mellan fullmånen i första dekanen av Stenbocken och Två Pentagram i Tarot ligger i deras gemensamma tema av balans och praktisk hantering av livets utmaningar. Fullmånen i Stenbocken uppmanar oss att ta ansvar och strukturera våra liv för att uppnå stabilitet och framgång. På samma sätt påminner Två Pentagram oss om att balansera våra prioriteringar och anpassa oss till förändringar för att behålla harmoni och kontroll.

Hur Fullmånen i Stenbocken Påverkar de 12 Stjärntecknen

Vi påverkas inte alla lika av fullmånens energi. Fullmånen i stenbocken påverkar olika hur beroende på ascendent och stjärntecken.

Väduren (21 mars - 19 april) eller Ascendenten i väduren

Du inser vilka dina målsättningar är och du tar kontroll och ansvar över ditt liv och över framtiden. Konkurrens är en fråga om lek och kompromiss.

Oxen (20 april - 20 maj) eller Ascendenten i väduren

Du lyckas göra dig hörd och du kan bli missförstådd men i det stora hela är det de ekonomiska fördelarna som väger tyngst för många av er.

Tvillingarna (21 maj - 20 juni) eller Ascendenten i tvillingarna

Dolda psykologiska processer medvetandegörs. Ekonomisk och materiell säkerhet står i fokus. Bra tid att hantera skulder och långsiktiga investeringar. Personlig utveckling är viktig och något som du satsar på och är glad för, om den inträffar.

Kräftan (21 juni - 22 juli) eller Ascendenten i kräftan

Kulmineringar i relationer och partnerskap är nu möjliga. Du och en annan person kan välja att gå skilda vägar men det kan vara svårt att helt släppa taget. En lekfull konflikt kan fortsätta eftersom man blir förstådd. Det är viktigt att hitta balans och förståelse i relationer.

Lejonet (23 juli - 22 augusti) eller Ascendenten i lejonet

En fas i yrkeslivet är på väg att ta slut. Du jobbar på ett nytt sätt. För dig fungerar Jupiter och Saturnus tillsammans i och med du vill både ta ansvar och få så mycket som möjligt gjort. Det gäller att börja jobba smart också. Ta även hand om din hälsa. Vissa aspekter av din ekonomi kan dock verka svåra att förstå.

Jungfrun (23 augusti - 22 september) eller Ascendenten i jungfrun

Du kan använda din kreativa och konstnärliga begåvning på ett ansvarsfullt sätt. Barnens skolgång och utbildning och livets glädjeämnen måste diskuteras. Kan du lita på människorna i ditt liv? På vilka sätt hanterar du din ekonomi vårdslöst?

Vågen (23 september - 22 oktober) eller Ascendenten i vågen

Du söker stabilitet och säkerhet hemma och i familjelivet. En harmonisk hemmiljö är en stor prioritet för dig. Kontroll över dina känslor står högt upp på listan, men se upp med lögnare och missförstånd i relationer. Förutom detta kan du behöva lugn och ro, klarhet vad gäller känslor och mer vila och avkoppling.

Skorpionen (23 oktober - 21 november) eller Ascendenten i skorpionen

Du får chansen att äntligen skriva på ett avtal och ha det där samtalet och mötet med en annan person. Känslorna är intensiva och kommunikationen med andra ganska konstig. Potentiellt måste man luska ut sanningen och läsa mellan raderna.

Skytten (22 november - 21 december)

Skytten kan uppleva denna fullmåne som en fullbordan då ens kreativitet och resurser används så optimalt som möjligt. Man söker ekonomisk stabilitet men blir medveten om svårigheterna. Ekonomisk och/eller psykologisk förvirring är möjlig, och du behöver klarhet. En fas som har med ekonomin är på väg att ta slut.

Stenbocken (22 december - 19 januari)

En fas i din personliga utveckling är slut. Du har utvecklat klart vissa färdigheter eller den personliga motståndskraft, styrka eller mod för att en ny start skall kunna vara möjlig. Denna fullmåne innehåller stor kreativ potential och viss flexibilitet och lekfullhet.

Vattumannen (20 januari - 18 februari)

Nya insikter är möjliga eftersom sanningen äntligen kommer fram till ytan. Det kan vara dags att släppa taget och ta lite semester. Det är bra att försöka ha koll på ekonomin.

Fiskarna (19 februari - 20 mars)

En fas i det sociala livet håller på att ta slut. Relationer kan ta slut och du kan även lämna en grupp eller flytta och byta social miljö. Familjerelationer eller nära relationer, kan präglas av instabilitet på grund av hemlighetsfullhet, lögner och i vissa fall någon typ av missbruk.

a