Merkurius i Oxen 15 maj – 3 juni 2024: En tid för eftertanke, tålamod och upplysning

AstroHoroskop

2024-05-15 Den snabba budbäraren Merkurius, gudarnas tolk och ordmästaren, har gått in i Oxen. Från och med den 15 maj antar kommunikationens planet Merkurius en mer metodisk, eftertänksam takt, fram till den 3 juni 2024.

Oxens energi inspirerar till noggranna överväganden och välgrundade uttalanden. Impulsivt pladder ersätts av genomtänkta konversationer, där varje ord vägs noggrant innan det släpps ut i världen.

För de som söker snabba svar eller ytliga diskussioner kan denna förändring te sig frustrerande. Men för de som värdesätter mening och substans i sina samtal, öppnar Merkurius i Oxen en portal till en rikare kommunikationsvärld.

Tänk dig en filosofisk diskussion under en långsam promenad i naturen, där varje steg ger tid till reflektion och varje ord bär vikten av noggrann tanke. Eller en förhandling där varje punkt övervägs noggrann och ömsesidig förståelse prioriteras.

Denna transit gynnar också de som söker kreativ inspiration i de jordnära detaljerna. Artister kan finna nya dimensioner i sina verk genom att fokusera på sinnenas upplevelser – rikedomen av färger i en solnedgång, eller den oemotståndliga doften av nybakat bröd. Detta kan vara en bra tid för konstnärer, musiker eller kockar.

Men Oxens inflytande kommer inte utan sina utmaningar. Den envisa långsamma tjurens natur kan leda till tröghet, motstånd mot förändring och nya idéer.

Merkurius lär oss att acceptera och hantera det som är, att meditera över varför allting redan är perfekt och varför vi själva, snarare än världen runt omkring oss måste förändras. Det är inte så ofta vi faktiskt får denna chans till upplysning.

Merkurius kan ha en annan sida däremot. Denna planet vill att vi sprider ut våra ekonomiska vingar och mångsyssla. Vi vill inte ha alla ägg i samma korg. Detta kan leda till att vi lätt blir distraherade och förvirrade, och att vi blir för trötta för att göra någonting rätt. Därför är det bra om vi tar en sak i taget.

Så påverkas ditt stjärntecken/ascendent av Merkurius oxen

Väduren: Vädurens krigiska energi dämpas av Oxens lugn när Merkurius besöker det andra huset. Impulsiva utbrott ersätts av välgrundade strategier för att säkerställa resurser och bygga stabilitet. Att fokusera på praktiska detaljer och långsiktiga mål ger Väduren en stabil grund. Du kan börja jobba parallellt med nya projekt och försöka tjäna pengar på fler än ett sätt. En bra tid för ekonomiska förhandlingar, marknadsföring, försäljningar, och för att sälja kunskap i form av kurser eller i en bok.

Oxen: En dubbel dos Oxen-energi! Med Merkurius i det första huset blir Oxen extra självsäker och fokuserad på sin personliga presentation. Man uttrycker sina tankar och känslor med tydlighet och övertygelse, och drar till sig uppskattning för sin jordnära charm och praktiska sinne. Nya banbrytande intelligenta idéer kommuniceras med mod och beslutsamhet. Elektriska Uranus och gigantiska Jupiter, samarbetar för att du skall stå ut i mängden och du älskar det.

Tvillingarna: Den rastlösa Tvillingens tankevärld får en paus när Merkurius besöker det 12e huset. Drömmar, intuition och undermedvetna tankar inspirerar till kreativitet och självupptäckt. Att lyssna till sin inre röst kan leda till nya insikter och en djupare förståelse av sig själv och världen som omger en.

Kräftan: Kräftans känslomässiga band till andra stärks när Merkurius besöker det 11e huset. Man fokuserar på att skapa meningsfulla relationer med vänner och grupper, och använder sin intuitiva förmåga för att förstå och stödja andra. Att engagera sig i kollektiva mål ger glädje och tillfredsställelse. Du är noggrann, konservativ, i sökandet efter stabilitet.

Lejonet: Lejonet använder Merkurius energi i det tionde huset för yrkesliv, karriär, status och karriär, på jobbet. De kan prata och skriva och försöka göra sig hörda och förstådda. Deras intelligens och know-how kan bli erkända. Det är viktigare däremot att göra några saker riktigt bra än 1000 olika saker riktigt dåligt. Din ambition ger dock framgång i längden, medan din status förbättras. Merkurius-Pluto kvadraturen kan däremot innebära att vissa fiender kan försöka baktala dig och liknande.

Jungfrun: Jungfruns analytiska sinne får en extra dos nyfikenhet när Merkurius besöker det 9e huset. Man utforskar nya idéer, filosofier och teorier med ett öppet sinne, och söker efter djupare mening och förståelse av världen. Att lära sig och växa intellektuellt ger Jungfrun en känsla av tillfredsställelse och tillväxt. Den mogna jungfrun kommer däremot nu att se den stora bilden, att sätta saker i deras sammanhang och lära ut det de kan till andra. Du kan vara en inspiration för världen.

Vågen: Den diplomatiska Vågen hamnar i en oväntad situation. Merkurius i Oxens i det åttonde huset väcker djupa frågor om intimitet, resurser och transformation. Denna placering låter dig påverka andra, och du kan gräva ner i ditt känslomässiga djup och ta fram din inre styrka när du konfronterat dina rädslor och varit ärlig med dig själv. Dina ekonomiska affärer går dessutom ganska bra.

Skorpionen: Merkurius i huset för relationer och partnerskap berikar skorpionens sociala liv. Fler möten, fler diskussioner, fler åsikter och fler skvaller om andra. Att kommunicera öppet och ärligt, men med Skorpionens typiska intensitet, kan vara en utmaning, men belöningen är utvecklingen av bättre relationer och starkare partnerskap.

Skytten: Den frihetsälskande Skytten känner sig bunden av rutiner och plikter. Merkurius i det 6:e huset leder till fler tankar om hälsa och allmänt välbefinnande. Du kan även oroa dig mer om din hälsa och besöka en läkare. Mer kommunikation på jobbet men samtidigt kan du räkna med bättre fokus. Du har också fler bollar i luften. Mer produktiv är du om du jobbar med kommunikation i skriftlig eller muntlig form.

Stenbocken: Den ambitiösa Stenbocken får en chans att visa upp sin kreativa sida. Merkurius i Oxens i det femte huset som handlar om kärlek, romantik, barn och kreativitet. Stenbocken tvingas släppa taget om strikt kontroll och omfamna spontanitet och lekfullhet. Att uttrycka sig kreativt ger glädje och tillfredsställelse. Om du har barn, känner du mer än någonsin att ni energimässigt befinner er på samma nivå. Risken däremot för spelberoende och spekulationer som leder till förlust, ökar.

Vattumannen: Den frihetsälskande Vattumannen söker sig till familj, nära nya och gamla vänner. Vattumannen har dessutom en tendens att reflektera tillbaka. Att kommunicera öppet med familjen och skapa en stabil hemmiljö kan vara en utmaning, men ger en känsla av tillhörighet och trygghet. Icke desto mindre kan du känna dig kritisk mot din familj, om du inte känner dig värdesatt av exempelvis dina barn.

Fiskarna: Merkurius i oxen i det tredje huset handlar om kommunikation, lärande och grannskap. Fiskarna kan hitta en praktisk användning för sina idéer och kan nu uttrycka sig lugnt, på ett tydligt och konkret sätt. Man tenderar dessutom att engagera sig mer i olika frågor som rör lokalsamhället och grannskapet. Man umgås med syskonen och grannarna lite mer. Det finns ibland däremot en risk för negativa tankar och inre irritation som inte alltid kommer till uttryck på ett balanserat sätt.