Nymåne i oxen 2024: Du blir berörd

AstroHoroskop

2024-05-08 Den exakta tiden för nymånen i oxen är 5:21 tidigt på morgonen 2024-05-08, svensk tid.

Nymånens energi brukar däremot redan verka några dagar innan och efter. Därför kan många av er redan känna igen denna energi men i något fall, kan energin bli försenad.

Energin verkar dessutom på flera olika nivåer samtidigt.

Venus och Saturnus – separation och stabilitet

Nymånen i detta jordtecken bildar en konjunktur till Venus, något som förstärker den kvinnliga jordiga energin. aspekten till Saturnus kan däremot handla om gränser, och om medvetenheten att alla goda saker en gång kommer att ta slut.

Venus och Saturnus är ganska olika. Medan Venus binder ihop, har Saturnus förmågan att separera. Och det kan vara pengar och tillgångar som separerar en person från en annan.

Man kan samtidigt bli djupt berörd av någons handlingar, ord och gester, på gott och ont. Relationer kan i vissa fall ta slut. Man går skilda vägar, eftersom man söker psykisk stabilitet i längden.

Venus och Saturnus – långsiktig materiell stabilitet

Konjunkturen till Venus och aspekten till Saturnus kan också ses som långsiktig materiell stabilitet. Man vill ha en bra materiell standard men man är medveten om att man måste skjuta upp den omedelbara tillfredsställelsen till en framtida tidpunkt.

Detta kan innebära att man börjar investera i exempelvis kryptovaluta, börjar spara eller hittar en bra pensionsplan – något som man hoppas gynnar en i längden eller vid någon tidpunkt i framtiden.

Tarotkortet 6 pentagram (månen i oxen)

Nymånen äger rum i andra dekanen oxen som förknippas med 6 pentagram, som ses som ett kort av välstånd. Därför kan den ekonomiska turen vända till det bättre tack vare denna nymåne. Men det kan finnas ojämlikhet med.

Månens influens kan föra med sig en viss känslighet, en känslomässig ombytlighet; en moderlig influens och en återvändning till sina rötter, till det förflutna. Gamla minnen kan överväldiga.

Detta kan betyda att vi berörs djupare av hur vi blir behandlade. Empatiska personer kommer att vara extra snälla och generösa mot sig själva, sina barn, husdjur och vänner. De kommer att omfamna Venus och månens kärleksfulla moderliga energi. Det blir därför uppenbart för oss när andra inte behandlar oss med empati, hänsyn och respekt.

Gradteorin – skydda din energi

Det finns en hälsoaspekt i det hela, eftersom nymånens 18º förknippas med jungfruns energi. Men det är inte endast den fysiska hälsan man bör akta, utan även den psykiska. Man kan tänka sig att söka vård eller besöka en läkare. Följ dock din intuition där.

Gradteorin och den kaldeiska numerologin betraktar denna grad och talet 18 som en negativare mörkare ondare energi. Att försöka omge sig med bra empatiska trevliga människor är bäst. Hitta gärna kristaller som skyddar och renar från mörkare energier.

Venus handlar även om relationer och därför kan vissa människors handlingar vara ganska sjuka. Det kan uppstå ett triangeldrama och passivaggressiva tendenser. Och i slutändan kan en sådan medvetenhet leda till att alla inblandade mår dåligt av det.

Se även upp med situationer som har med traumabindning att göra när man blir förälskad i eller står ut med en förövare, någon som är våldsam i psykisk eller fysisk mening.

Gör något positivt

Nymånen uppmanar dig att tycka om dig själv, se ditt eget värde och inte låta dig själv falla offer för personer som på någon nivå skadar dig och ditt välbefinnande.

Denna influens som kommer från nymånen är också positiv i och med Venus handlar om kärlek, överflöd, god mat, lyx och bekvämlighet. Neutralisera negativ energi med ansvar, distans om nödvändigt, såväl som med ömhet, empati och generositet. Ta kontakt med naturens energi, motionera och ta väl hand om dig själv och din hälsa. Förstärk jungfruns positiva energi genom att ta hand om dig själv, hjälpa andra och vara en bättre person.

Tvivla aldrig på din förmåga att manifestera ett tillfredsställande liv och allt vad detta innebär både vad gäller relationer och materiell standard.