Oxens säsong 2024: En tid för belöningar och bekvämlighet

AstroHoroskop

2024-04-19 Varje år, från mitten av april till mitten av maj, välkomnar vi oxens säsong, en tid för att sakta ner, njuta av livets enkla glädjeämnen och skapa harmoni i vårt liv.

Oxens säsong 2024: En tid för belöningar och bekvämlighet

Styrd av Venus, kärlekens och skönhetens planet, präglas denna säsong av materiella belöningar, tillfredsställelse, kreativitet, sinnlig njutning, god mat, komfort och skönhet.

Oxens säsong handlar om vad vi får utav det nya som inleddes under vädurens säsong. Pengarna kan nu börja strömma in, medan vi också håller fast vid vad vi har, eftersom Venus som styr över oxen, handlar om längtan, begär, längtan, och om att binda samman – i detta fall – människor och det materiella.

Oxens säsong inleds idag 2024-04-19, med solens inträde i oxens stjärntecken. Om Vädurens säsong handlade om nya inledningar – om en tid då naturen väcks till liv – handlar oxens säsong om en tid av stadig tillväxt och frodighet.

Oxen, zodiakens andra tecken, kännetecknas av sin orubbliga natur, sensuella uppskattning för de finare sakerna i livet och en djup koppling till jorden.

Oxens säsong uppmuntrar oss att jorda oss i den konkreta världen, frossa i naturens skönhet och njuta av de enkla nöjen som livet har att erbjuda. Det är en tid för stabilitet, fokus på materiella behov och samklang med den naturliga världens rikliga energi. Har man en trädgård eller land att bruka, kan man nu hålla på med det.

Oxens energi inspirerar oss att förankra oss i den fysiska sfären, genom kreativitet, konst och musik, läckra måltider och närhet till naturen.

Venus i oxen, handlar om vårt förhållande till det materiella, om ha-begäret, och om att hålla fast vid det man älskar och behöver. Venus i oxen förknippas även med kvalitet, pengar och överflöd.

Samtidigt handlar denna energi om upplysning. Om att inse vad det är som verkligen spelar roll och om att frigöra oss lidandet som begäret kan skapa.

Enkla nöjen, flyktiga stunder, att vara närvarande, att verkligen sakta ner, meditera och låta vårt tredje öga arbeta är bäst. Man bör också inse att man är bra nog genom att bli medveten om ens självvärde.

Solens transit i oxen präglas och påverkas dessutom av Jupiter-Uranus konjunkturen som är exakt imorgon.

Oxens mantra

För att omfamna oxens energi under denna säsong kan du upprepa följande mantra:

”Jag är stark och stabil. Jag gör saker på rätt sätt. Jag njuter av livets enkla ting. Jag arbetar hårt och når mina mål. Jag skapar skönhet och överflöd.”

Hur du påverkas av denna energi

Varje sol- och ascendent-tecken påverkas dock lite olika, trots en generell påverkan.

Väduren: Under oxens säsong fokuserar du på din bekvämlighet och de saker som verkligen är viktiga för dig. Du fokuserar även mer på livets materiella sida. Pengar strömmar in men räkningarna kan också bli fler. Du kan också shoppa mer. Jupiter och Uranus kan omvandla och omstrukturera en viss del av din ekonomi. En ny ekonomisk källa kan dyka upp eller andra spännande möjligheter.

Oxen: Under oxens säsong fyller du som är född med solen i oxen år. Därför är detta en tid för att hedra dig själv. Du vill kanske belöna dig själv med gåvor men du kan få dyra presenter av familj och vänner med. Spännande nya möjligheter väntar de som har ascendenten i oxen och en helt ny början i livet.

Tvillingarna: Under oxens säsong vill du spendera tid med familjen och med dina närmaste eftersom det känns skönt att kunna vara sig själv. Helt nya insikter kan hjälpa dig att bli av med gammalt bagage så att du kan omfamna ett nytt jag när solen så småningom går in i tvillingarna.

Oxens mantra

För att omfamna oxens energi under denna säsong kan du upprepa följande mantra:

”Jag är stark och stabil. Jag gör saker på rätt sätt. Jag njuter av livets enkla ting. Jag arbetar hårt och når mina mål. Jag skapar skönhet och överflöd.”

Kräftan: Under oxens säsong får det sociala livet ett uppsving. Du känner dig uppskattad av andra. Detta känns verkligen tryggt och belönande. Å andra sidan kan viktiga men spännande förändringar också äga rum. Tillsammans med andra får man chansen att uppleva nya äventyr eller lära sig nya saker.

Lejonet: Under oxens säsong satsar du på de mål som verkligen är viktiga för dig och som du inte vill ge upp. Du kan sträva efter ekonomiska belöningar och bekvämlighet framför allt, men du vill också att man ser ditt sanna värde. Hur du blir betraktad som person kan också omvandlas. Hålla ögonen öppna eftersom helt nya unika möjligheter också dyker upp.

Jungfrun: Under oxens säsong kan du göra dig redo för nya äventyr i form av kunskapsmässiga genombrott. Du kan bli uppväckt till en ny förståelse. Du kan däremot vidga dina vyer genom att delta i seminarier, medlemskap och engagemang i internationella organisationer samt resor.

Vågen: Under oxens säsong är det dags att släppa det som du inte kan kontrollera och inse att du bara kan ha kontroll över hur du reagerar på det hela. Att lära sig att hitta och utveckla din inre styrka är vad som gäller och denna tid är en tid för rannsakan och insikter. Förutom detta kan det uppstå ekonomiska möjligheter och pengar kan plötsligt dyka upp från rätt sorts investeringar, arv eller varför inte en lottovinst.

Skorpionen: Under oxens säsong är andra människor viktigare och du har att göra med fler människor än vanligt. Har du en livspartner umgås ni mer med varandra. Men du kan också umgås med vänner och möta många nya och spännande människor som kan inspirera dig och som du kan lära dig av. I själva verket kan du känna att du gör ett genombrott.

Skytten: Under oxens säsong har du mycket mer att göra och du jobbar mer än vanligt. Detta är en tid för att lösa olika slags problem och springa ärenden. Ser du en ny möjlighet, vill du inte missa ut. Teknisk utveckling är en viktig del av arbetet och kan mer eller mindre förändra ditt sätt att jobba.

Stenbocken: Under oxens säsong är det lättare att vara sig själv men du kan också ta på dig fler roller som är spännande både i privatlivet och på jobbet. Nu kan du dejta, bli kär vid första ögonkastet, gå ut och dansa, samt stå för den du är i enlighet med dina värderingar. Denna tid är också en tid för nöjen och kreativitet. Kärlek och romantik kan leda till spännande resor och andra överraskande upplevelser som berikar både dina sinnen och din inre värld. Ekonomiska spekulationer kan vara bra men det är ändå bra att vara försiktig.

Vattumannen: Under oxens säsong är det dags att fokusera på hem- och familjelivet, din trädgård såväl som vård och näring. Har du barn, tar du extra god hand om dem. Möten med människor från ditt förflutna kan också skapa alla slags känslor. Att hitta en bra balans är en utmaning men nya filosofiska insikter hjälper dig göra just detta. Jupiter-Uranus konjunkturen kan däremot skaka om familjelivet och generera viktigare omvandlingar såsom en renovering.

Fiskarna: Under oxens säsong ökar antalet samtal som du har både med andra och med dig själv. Att umgås med andra och att kommunicera är viktigt eftersom du får ordning på egna tankar och känner dig tryggare. Oväntade nyheter kan däremot också nå dig. Plötsliga förändringar påverkar helt oväntat syskonen eller grannskapet.