Vädurens tre dekaner: Vilken är din?

Astro / Horoskop

2024-04-13 Väduren är en kraftfull symbol för energi, mod och nystart. Men precis som en sprakande brasa har Väduren tre olika sidor, representerade av dess tre dekaner.

Vädurens tre dekaner: Vilken är din?

Varje dekan har sin egen unika nyans av eldens kraft, vilket gör Väduren till ett komplext och fascinerande tecken. Oavsett om du är en pionjärartad ledare, en energisk krigare eller en kreativ visionär, bär du eldens kraft inom dig.

Varje dekan har en styrande planet, enligt den forntida kaldeiska metoden och den nya metoden som genom så kallad trefaldighet associerar varje dekan med ett systereldtecken.

Den första dekanen (0º till 10º Väduren): Styrs av Mars i båda systemen och associeras med väduren enligt trefaldighet.

Den andra dekanen (11º till 20º Väduren):: Styrs av solen i båda systemen och associeras med lejonet enligt trefaldighet.

Den tredje dekanen (21º till 29 Väduren):: Styrs av Venus enligt det kaldeiska systemet och av Jupiter enligt trefaldighet då den associeras med skytten.

Vädurens stjärntecken förknippas med ledarskap och anses ha en mycket stark vilja. Stora arkanans kort som associeras med vädurens stjärntecken är Kejsaren.

1. Första dekanen Väduren (21 – 30 mars):

Den första dekanen av Väduren är som en gnista som tänds, full av passion, entusiasm och en oemotståndlig längtan efter att ge sig ut i det okända. Härskaren är Mars och energin inspirerande och rå. Under den första dekanens influens är man full av kraft, beslutsamhet, med en okuvlig vilja att vinna.

Människor födda under denna första dekan är alltid redo att ta sig an nya utmaningar och inspirera andra att följa i deras fotspår. De är modiga och orädda, redo att ta risker och kämpa för det de tror på. De är impulsiva, stridslystna och fräcka, men deras personligheter kan inte hanteras av alla och de kan hamna i trubbel alldeles för ofta.

Under tidsperioden 21–30 mars är vi alla under samma influens. Vi vill prova nya saker och skapa nya vägar. Vi är modiga, orädda och motiverade.

Tarotkortet som förknippas med denna första dekan är två stavar, som handlar om att själv ta nya initiativ utan att räkna med andras hjälp.

2. Andra dekanen Väduren (1 - 9 april):

Den andra dekanen av Väduren är som en flammande eld, full av kraft, och redo för att ta kontrollen och leda andra. Dekanen styrs av solen, och förknippas med större medvetenhet om man jämför med den första dekanen som är mera impulsiva. Föds man under denna influens gillar man även rampljuset och man har ett välutvecklat sinne för humor

Solen är upphöjt i denna dekan något som betyder att man utstrålar självförtroende och mod. I andras ögon ser man ut som guld. Människor födda i denna dekan är nog vänliga och de hanterar utmaningar med en viss elegans. Under andra dekanen föds dessutom människor som är inflytelserika och som vill öppna andras ögon inför möjligheter.

Tarotkortet som förknippas med denna andra dekan är tre stavar, som handlar om att se helheten och expandera. Man ger sig ut på en upptäcktsfärd.

3. Tredje dekanen Väduren (10 - 19 april):

Den tredje dekanen av Väduren är som en sprakande brasa, full av innovation, fantasi och en stark längtan efter att uttrycka sig. De är kreativa själar, alltid på jakt efter nya idéer och sätt att uttrycka sin unika vision.

Denna dekan styrs dels av skönhetens och harmonins gudinna Venus, dels av visdomens och turens planet, Jupiter – två mycket gynnsamma planeter.

Men denna tidsperiod kan också ha sina nackdelar i och med Venus inte trivs här. Detta kan betyda att ens vänner lätt omvandlas till fiender och att det lätt uppstår skvaller och dispyter. Jupiters influens gör däremot personen vis och optimistisk.

Icke desto mindre är denna typ av vädur rätt så social med ett stort behov av att filosofera. Åsikterna är många och behöver uttryckas. Personen dras till kreativare sysselsättningar och söker kärlek och äventyr.

Under denna tidsperiod, 10–19 april, bör man som regel försöka vara mildare, diplomatisk och tolerant. Fördelen är charmen, optimismen och förmågan att se saker från andras perspektiv. Om du i intellektuell mening slåss för någon form av rättvisa, gör det på ett elegant sätt.

Tarotkortet som förknippas med denna andra dekan är fyra stavar, som handlar om fullbordan, hemkomst och firande. Stavarna får en social aspekt här. Man blir påmind om en större social värld och andra människors betydelse.