Venus i jungfrun 2024 – från idealisering till objektifiering

AstronyttHoroskop

2024-08-05 Från och med idag, den 5 augusti 2024, inleder Venus sin transit genom Jungfruns tecken. Samma dag går Merkurius retro i Jungfrun.

Detta kosmiska fenomen, som varar fram till den 29 augusti, handlar om en strävan efter estetisk perfektion. Det är en transit under vilken vi så gärna söker de perfekta orden och gesterna. Vi vill förfina vår konst. Och det gäller dessutom att ha så mycket klass som möjligt. Om du är en av dem som känner att Venus i Jungfrun hindrar omvärlden från att se din intellektuella skärpa, kan det till och med vara bra att omfamna din skönhet och det som gör dig den förbjudna frukten.

Venus i sitt fall i Jungfrun med exempel

Venus befinner sig i sitt fall i Jungfrun, som handlar om renhet och puritanism. Detta innebär att allt Venus står för – såsom attraktion, kärlek, närhet, intimitet granskas av en moralisk dimension. Personer, i synnerhet kvinnor, med Venus i Jungfrun, förväntas mer eller mindre leva i celibat, som nunnor och munkar. Deras kärleksliv kan bli föremål för andras diskussioner och projektioner.

Kanske är det Jungfruns jordnära energi som leder till att kvinnor med Venus i Jungfrun blir objektifierade när de inte längre kan bli idealiserade. De blir reducerade till deras kvinnlighet och estetiska skönhet.

Men de är också otroligt bra på vad de gör, deras konst, de är perfektionister och kan bli framgångsrika skådespelare – som Brigitte Bardot, Sophia Loren, Julia Roberts och Charlize Theron (ett yrke där de också slipper de intrång i deras privatliv).

Kamala Harris och Meghan Markle är exempel på kvinnor med Venus i Jungfrun. De anklagas exempelvis båda för att ha nått långt för att de använt deras charm, kvinnlighet eller skönhet. Både Kim Kardashian och systern Kylie Jenner (modell) har Venus i Jungfrun. De anklagas för att vara helt talanglösa kändisar.

Har du Venus i Jungfrun – kan du dock även lyckas bra som författare. J.K. Rowling, som skrivit Harry Potter, har också Venus i Jungfrun. Detta är inte så konstigt i och med Jungfrun styrs av planeten Merkurius.

Andra framgångsrika kvinnor med Venus i Jungfrun är Angela Merkel och Eleanor Roosevelt. Detta ger hopp om att USA också äntligen får sin första kvinnliga president.

För kontrastens skull, har Sean Penn (Madonnas första make) Venus i Jungfrun. Han anses vara en otroligt bra skådespelare med stora humörsvängningar och ett stort kontrollbehov.

Venus i Jungfrun – Vad det innebär

Venus och Jungfrun: Venus är en planet som representerar kärlek, skönhet och harmoni. Den är bekväm i tecken som Vågen, Oxen och Fiskarna, där den kan uttrycka sina kvaliteter på ett mjukt och romantiskt sätt. Jungfrun, däremot, är ett tecken som präglas av praktisk ordning och analys, vilket kan vara en kontrast mot Venus mer känslosamma och estetiska natur.

Venus i sitt fall: När Venus är i Jungfrun anses den vara i sitt fall, vilket betyder att planeten inte har samma förmåga att uttrycka sina positiva egenskaper som den gör i andra tecken. I stället för att vara fokuserad på romantik och skönhet, kan Venus i Jungfrun bli mer inriktad på det praktiska och detaljerade, vilket kan leda till en mer kritisk och analytisk syn på relationer och estetik.

Kärlek och relationer: Under denna transit kan du uppleva att kärlek och relationer får en mer rationell och kritisk skiftning. Din romantiska sida kommer inte till uttryck på ett romantiskt utan mera praktiskt sätt. Du kan dessutom fokusera på att vilja förbättra din relation eller rätta till fel i din partner. Problem i relationer kan äga rum när idealisering eller objektifieringar är närvarande.

Estetik och kreativitet: Du är mycket kreativ under denna transit och du är mycket noga med hur olika detaljer passar ihop. Det är inte fråga om en särskild smak utan om hur varje del i det du skapar blir sammanslagen med andra delar till en helhet som är estetisk för ögat. Du kan tillämpa samma på ingredienserna som du använder i matlagning. Du behöver bara föreställa dig hur olika kryddor och ingredienser går ihop. Du kanske blir mer uppmärksam på detaljer och precision, och du kan känna ett behov av att skapa något som inte bara är vackert utan också praktiskt och användbart. Nyckelordet här är ”välgenomtänkt”.

Hälsa och välbefinnande: Venus i Jungfrun kan också påverka ditt fokus på hälsa och välbefinnande. Detta kan vara en tid för att göra förbättringar i din kost, träning eller livsstil som kan leda till en mer balanserad och harmonisk tillvaro. Det är en bra tid att fokusera på hälsofrågor och göra praktiska förändringar som främjar ditt välbefinnande.

Förbättring och analys: Jungfrun handlar om personlig förbättring, om att jobba med sig själv och sträva efter att bli en bättre person. Du kan känna en starkare drivkraft att analysera och förbättra olika aspekter av ditt liv.

Merkurius retrograd i Jungfrun 5 augusti 2024

Merkurius retrograd i Jungfrun och sedan Lejonet efter den 15 augusti, är en tid med förseningar, fler missförstånd, reflektion och ett möte med det förflutna. Det gäller att uppmärksamma detaljer och revidera och avsluta redan påbörjade jobb.

Hur påverkar Venus i Jungfrun augusti 2024 ditt stjärntecken och/eller ascendent?

Väduren: Du kan revidera avslutade projekt och förbättra dem. Du tar dig tiden att se till så att jobbet görs väl och du är mycket noggrann. Se upp däremot med medarbetarnas eventuella benägenhet att skvallra. Kanske får du inte berömmet som du verkligen förtjänar.

Oxen: Du fokuserar ganska mycket på dina barn. Du har kanske lite tid över så att du kan hjälpa till med läxor och stödja deras kreativa och intellektuella sidor. Detta kan vara en tid för både omsorg och mentorskap. I kärlekslivet kan ett ex höra av sig till dig.

Tvillingarna: Att göra förbättringar hemma i bostaden och återse släkt och vänner känns verkligen bra. Du vill återskapa en känsla av värme och trygghet och det ska vara mysigt också. Du behöver en plats som stödjer din tankeverksamhet. Du kan bolla med idéer, både gamla och nya. Du kan också meditera mer.

Kräftan: Noggrann kommunikation är bra och ändå kan det hända att du gör bort dig. Välj dina ord med omsorg. Vältalighet och karisma höjer din sociala kompetens och kan hjälpa dig att utveckla bättre relationer.

Lejonet: Reflektera noga över dina ekonomiska beslut. Det kan dessutom vara dags att försöka putsa och polera projekt och jobb, så att värdet av det du gör ökar. Förflutna möjligheter kan dyka upp igen, men du kan undvika helt nya ekonomiska möjligheter. Detta är inte en tid för stora vinster kanske men en tid för att knyta ihop lösa ändar, få det att gå ihop och göra sitt allra bästa av det lilla man har.

Jungfrun: Hur du kommunicerar och vad du säger är viktigt och både vad gäller kommunikation och utseende, förespråkas en viss klass. Du kan eftersträva en viss perfektion i hur du presenterar dig själv för världen.

Vågen: Utmaningen under den här transiten är skvaller. Undvik sådant om du kan eftersom det kommer fram och detta kan ha förödande konsekvenser för dina relationer. Rannsaka dig själv. Var kommer dessa tankar och ord från? Är det från en plats av osäkerhet? Acceptera dig själv men vakta ryggen.

Skorpionen: I det sociala livet kan kommunikationen med andra bli lite långsammare. Man känner sig ifrågasatt av vänner i vissa fall. Tidigare misstag kan få förnyad betydelse och därför är det inte så klokt att upprepa gamla mönster utan lära av tidigare misstag.

Skytten: Någon gammal möjlighet kan återigen dyka upp för dig. Du kan dessutom försöka göra ett jobb som är nästintill perfekt, men kom ihåg att allt kan hända under Merkurius retrograd. Var försiktig, dubbelkolla och var förberedd på ändrade planer. Framgångar är fortfarande möjliga.

Stenbocken: Dina åsikter, vad du tycker och hur det uttrycks kan granskas och kritiseras, men din sociala kompetens är ändå hög och tankarna positiva. Under denna transit kan du höra från vänner utomlands och vissa Stenbockar kan tänka sig att resa för att återse människor som bor långt borta.

Vattumannen: En återförening med en kompis från det förflutna kan skapa positiva vibbar men du kan också lätt falla för någon person som du vet inte är bra för dig. Försök dessutom under denna transit fatta bra ekonomiska beslut. Denna transit kan dessutom avslöja sanningen för dig och det blir svårt för människorna runt om dig att bevara några som helst hemligheter.

Fiskarna: Under denna transit är det lättare hänt att man blir objektifierad eller idealiserad. Försök ha realistiska förväntningar och undvik om du kan helt nya relationer. Försök fokusera på att förbättra existerande relationer. Du kan höra tillbaka från vänner och människor som inte hann kontakta dig när Merkurius inte var direkt.