2022 enligt numerologin - Sexan som årets vibration

Astro / Horoskop

Årets vibration påverkar oss på kollektivt och individuellt nivå. Beräkna ditt personliga tal för 2022.

2022 års numerologin - Sexan som årets vibration

2022-01-07 Enligt numerologin styrs universum av tal och siffror som vibrerar på specifika sätt. Man pratar om framför allt talen 1 till 9 som påverkar oss på ett cykliskt sätt i och med vart tionde år börjar något nytt med ettans vibration.

När man vill ta reda på det universella talet för ett enskilt år lägger man ihop de olika siffrorna i talet.

För år 2022 lägger man ihop 2+0+2+2=6, som är det universella talet för året 2022.

Årets vibration är därmed 6, som anses vara en harmonisk vibration till skillnad från förra året 2021 som hade femmans vibration.

Femman som vibration kan vara frustrerande och förra året anses av många att ha varit ett av de värsta i deras liv. Femman alstrade både osäkerhet och besvikelse. Man kunde inte förutse vad det var som dolde sig bakom nästa hörna.

Femman kan alstra plötsliga förändringar men är ändå ett tal som kan förknippas med intelligens och kunnande så många människor har lärt sig mer samt lärt sig att vara objektiva. Femman kan dessutom lära oss att vara flexibla samt att hitta nya lösningar och alternativ.

Sexan är positivare eftersom talet 6 står för harmoni, stabilitet, och vänlighet. Man kan fokusera mer på familjelivet men med detta kommer mer ansvar. Om man skaffar egen lägenhet eller köper ett hus, måste man nu betala alla räkningar. Om man skaffar barn, samma sak: mer ansvar. Man bryr sig mer om andra än man bryr sig om sig själv. Men med all ansvar kan det även uppstå brist på frihet. Det är något som man glatt accepterar om det är vad vi vill ha i livet.


Sexan kan också skapa separation. Vissa människor flyttar ifrån familjen eller går genom separationer och skilsmässor under år som styrs av sexans vibration.

Sexan kan också hjälpa oss att återfå kontakten med nära och kära, och med gamla vänner som vi brukade tycka väldigt mycket om.

Ett annat viktigt tal är så klart tvåan eftersom året 2022 är uppbyggd av tre tvåor något som innebär att vi alla kommer att försöka bygga upp bättre meningsfullare relationer med andra. Vi försöker dessutom kommunicera på bra sätt.

Förra året har hjälpt oss att utvecklas som människor och nu är vi redo för att fokusera vår energi på det som är viktigt för oss samt vi ger andra mer uppmärksamhet.

För kollektivet kan sexan och tvåan hjälpa oss att komma tillsammans och leva som en enda stor familj och det är så klart vad vissa människor vill se i världen, men varje tal har i även en negativ sida i numerologin.
Sexan kan skapa stark lojalitet vill krafter som inte är positiva och man vill inte avvika på grund av en rädsla av att hamna utanför gemenskapen.

Det bästa är så klart om vi alla bara kunde välja kärleken men vi vet från erfarenhet att detta inte är fallet.


Sexan som numerologisk vibration hjälper dig att hitta kärlek och tillhörighet.

Men det måste finnas en balans i allt. Om du känner att atmosfären är toxisk måste du försöka kunna hitta en lösning och en utväg.

Hur påverkar årets vibration dig på individuell nivå?

För att beräkna en personlig siffra som påverkar just dig i en personlig mening, gäller det att lägga ihop årets vibration som är 6 med födelsedagen och födelsemånaden.

Exempel: du är född 12 april
2022+4+12=2038=2+0+3+8=13=1+3=4  

Eller
6+4+3=13=1+3=4

Personliga talet är 1

Ettan förknippas med solen och lejonets tecken. Därför handlar ettan om att våga vara sig själv och modigt gå in i nya inriktningar i livet.
Talet ett står för en ny början. Något helt nytt börjar ta form.

Du kan starta eget, hitta en ny partner, skaffa ett nytt jobb, flytta till en ny stad eller till ett nytt land. Allt är möjligt.

Du kan också prova nya saker för första gången i livet men även något som du tycker är omöjligt att klara av är möjligt. Om du antar en ny utmaning kommer du att lära dig på vägen.

Ditt behov av självständighet ökar. Risken är att du inte behöver andra så mycket. Nya relationer som inleds kan vara mycket kortvariga och man tappar snabbt intresset för det mesta eftersom man ständigt vill prova något helt nytt och spännande. Man tenderar dessutom att vara självcentrerad.

Personliga talet är 2

Tvåan förknippas med månen och med kräftans tecken. Därmed handlar denna vibration först och främst om din inre värld, dina känslor och din intuition. Man relaterar till andra genom att skapa starka känslomässiga band till folk.

Tvåan handlar om ett behov av att umgås med andra. Man vill inte vara ensam och är man ensam kan man bli mycket deprimerad. Att ha mening i livet kan hjälpa, eftersom du då istället kan fokusera på de saker som gör dig glad. Gör du det kan du träffa likasinnade.

Under tvåans influens är det också svårare att undvika andra, även om du bara måste se tandläkaren eller sjukgymnasten några gånger i veckan. Det blir mer umgänge så att säga än du är van vid och du skaffar också fler kompisar när du möter människor i samma situation.

Rent allmänt är du dock öppen och varm. Du söker dig till människor som du gillar och som verkar förstå dig. Det är klart man möter både bra och dåliga människor däremot och vissa relationer kommer inte att hålla men du kan skaffa minst en ny mycket god vän eller fler.

För att kunna interagera med andra på rätt nivå kommer många av er också att söka terapi under den här influensen eller på andra sätt försöka komma över gammal besvikelse.

En annan sida av tvåans energi har att göra med en känsla av framgång och man kan anstränga sig för att nå målen.

Att man tar hand om både den inre och yttre världen är viktigt så att man hittar rätt balans i livet.

Personliga talet är 3

Trean förknippas med planeten Jupiter, samt skytten och fiskarna.

År med treans vibration handlar om expansion, kreativitet, kommunikation, bröllop, vänskap, romantik, kärlek och fester. Man söker sig till andra människor, man deltar i alla möjliga sociala tillfällen. Man vill inte tänka på negativa saker och på olika plikter. Man vill istället njuta av livet. Man bryr sig inte om pengar och man kan även tjäna mindre.

Trean gör att man också känner sig mycket utgående och man vill utforska världen. Därför ger man sig ut på många olika slags äventyr och man möter många människor.

Man har skaparkraft och man hittar inspirationen överallt. När det gäller kärlek ökar chansen för att träffa en ny potentiell partner eftersom man går ut mer och man festar mer hemma hos kompisarna.

Grupper kan så klart också skapas på distans, på internet och i virtuella miljöer. Man kan även organisera sig tillsammans med andra men att man trivs tillsammans med människorna man jobbar med är viktigare än allt annat.

Risken under den här tiden är att man hamnar i grupper i vilka man inte tillhör. Mycket umgänge med andra kan också leda till skvaller och intriger.

Förutom detta kan man försumma allvarliga plikter och man kan ta fler onödiga risker. Man bör försöka undvika förnekelse av verkligheten samt andra former av eskapism.

Försök dessutom hitta lite balans i livet så att du kan göra vettiga saker med. Undvik för mycket alkohol och liknande.

Personliga talet är 4

Även fyran precis som ettan förknippas med solen och lejonet.

Nu återvänder ansvaret och vi söker stabilitet och struktur i livet. Vi uppskattar rutiner och regler samt steg-för-steg anvisningar för hur man skall gå tillväga men du kan självorganisera dig och ha en kalender med olika mål och delmål. Du kan nu klara av olika slags uppgifter på ett helt nytt sätt. Självkontrollen återvänder och du kan motstå frestelser. Du har det som krävs eller utvecklas till att bli personen ifråga.

Relationer stabiliseras och under året som vibrerar med fyrans energi kan du skriva under avtal. På jobbet kan du vinna chefens och medarbetarnas uppskattning eftersom du verkligen sköter dig själv och gör rätt ifrån dig hela tiden.

På sätt och vis blir året som styrs av fyran så mycket lugnare. Det finns en brist på drama och kriser. Man utvecklar inre trygghet. Det uppstår balans och harmoni i livet. Man vill göra hemmet säkrare i vissa fall med.

När livet inte är en stor fest längre, söker man sig till de människor som man verkligen litar på. Har man utvecklat många ytliga relationer under föregående år, kan man nu känna sig ensammare eftersom de här människorna snabbt försvinner och kanske är du så trött på dem att du inte riktigt har något emot det.  

Fyran handlar icke desto mindre om att försöka etablera sig i något sammanhang. Tålamod blir viktigare och man bör utveckla en stark vilja samt vara villig att gå den extra milen.

Stress och oro blir årets fiender. Man kan ibland känna att man inte är bra nog och att man anstränger sig i onödan. Förutom detta känns fyran som ett begränsande år.

Du kan bygga grunden under årets gång för en bra trygg framtid. Så ge inte upp. Försök tro på dig själv. Du är starkare än du tror.

Personliga talet är 5

Femman förknippas med planeten Merkurius, samt med tvillingana och jungfrun.

Merkurius förknippas med ett logiskt sinne, kunskap och kommunikation.

Tvillingarna och jungfrun är smarta och snabbtänkta.
Därför kan man vänta sig under femmans vibration utveckling av intelligens och vetande. Man utvecklar en logisk förmåga andra kommer att avundas.

Ständigt söker man ny kunskap. Risken är att man fastnar i tankar och funderingar och därför är det viktigt att meditera. Inte heller får man sitta still under långa perioder.

Femman förknippas med stora förändringar som hjälper dig att expandera dina horisonter och att utvecklas som person.

I vissa fall kommer förändringarna av sig själva, i andra fall kommer de för att du själv söker förändring eftersom du vill lämna bakom dig gamla mönster. Du kan exempelvis bestämma dig att det är dags att sluta röka.
Andra människor känner sig attraherade av dig men du kan attrahera både bra och dåliga människor. Men under femmans influens vill du bryta dig loss.

Du accepterar inte jobbiga människor i ditt liv.
Rent allmänt kan du ha dina beundrare och du kan träffa nytt folk medan nya sociala aktiviteter lockar dig. Du vill att livet skall vara spännande.

Kreativ är du också på ett okonventionellt sätt. Du är rolig och underhållande. Om du jobbar i underhållningsbranschen, och med människor inom hotell och restaurang, kan femmans energi verkligen gynna dig.

Femmans energi kan också föra risker med sig. Man är vildare. Man kan testa farliga saker. Man kan lägga ner stor ansträngning på att frigöra sig från en begränsande inre eller yttre omständighet, såsom okunskap, rädsla, en dålig relation, ekonomiska problem, etc.

Problemet med denna influens är också att förändringarna som spontant kommer också överraskar dig negativt i många fall, såsom en stor räkning som du inte såg komma. Men allting har ändå sin historia så egentligen är det som händer ändå inte så oväntat ändå.

Men oväntade bra saker, såsom en stor romans, kan också komma till dig.

Personliga talet är 6

Sexan förknippas med planeten Venus och därmed även med oxens och vågens tecken.

Efter femmans vildare influens vill man nu ha lugn och ro. Efter att ha testat och gjort ovanliga okonventionella saker, vill man ha det trygga och konventionella igen.

År som påverkas av talet 6 handlar om familjen, om gemenskap, hemmet, kärlek men också om ansvar. Året är mycket personligt och ansvarsbördan kommer att öka. Att ta ansvar kommer dock att innebära att du måste göra uppoffringar i vissa fall för andras skull, såsom för barnens skull. Du kan exempelvis jobba mindre för att kunna ta hand om en sjuk förälder eller mer för att hjälpa ett studerande barn ekonomiskt.

Under sexans influens kan man skaffa ny bostad eller en egen familj. Man älskar någon annan mer än man någonsin har gjort känns det som.

Att ta risker i beräkningen är inte heller fel. Man kan skydda sig i förväg mot olika slags faror om man exempelvis bor i ett farligt eller okänt område. Det gäller dock att försöka skydda både hemmet och andra familjemedlemmar, liksom eventuella husdjur.

Sexans influens kommer att vara besvärlig om man inte skött sig under femmans influens och tagit risker som lett till problem med familjen eller livspartnern. Sexan är också separationens siffra. Man söker fortfarande balans och harmoni men man måste nog försöka hitta den någon annanstans till exempel i en ny bostad.

Sexan handlar dessutom om att söka bekvämlighet och tillfredställelse, att ha sina behov uppfyllda. Du vill gärna inreda hemmet eller köpa snyggare kläder och saker till dig själv med.

Även utmaningar kan dyka upp som har med bostaden, tidigare hem, familjemedlemmar, att göra eftersom det kan vara problem som behöver lösas.

Personliga talet är 7

Sjuan förknippas med månen och kräftans tecken.

Sjuans år uppmuntrar dig till introspektion. Nu kan du förstå dig själv, dina behov och önskningar. Nu kan du ta en rast för att reflektera. Självreflektion hjälper dig att bryta dig loss från vardagens stress och fokusera på att förstå dig själv, och lära känna dig själv.

Sjuans år är inte ett år för handling. Nu vill du istället filosofera. Aktiviteter som däremot har att göra med studier, reflektion, personlig utveckling, publikationer att göra kommer att få framgång. Du är bra på att uttrycka dig i skrift med. Du kan skriva en bok eller börja blogga. I detta avseende kan du jobba mycket och hårt och vara outtröttlig. Du kan göra stora och viktiga framsteg. Du kan också använda din kunskap och visdom på praktiska sätt. Tidigare studier kan löna sig.

Sjuan kan också hjälpa dig att släppa taget och gå vidare med ditt liv.
I vissa fall kan sjuan hjälpa oss att leva alternativa livsstilar.

Från esoterisk filosofi vet man dessutom att sjuan representerar ritualer och magi. Sjuan förknippas med andlighet och andlig visdom, liksom med religion och religiösa riter. Du kan behärska konsten att manifestera under sjuans influens.

Risken under året är att man hamnar utanför samhället. Man kan också känna sig överlägsen andra samt förlora kontakten med verkligheten när man försöker leda ut andliga eller religiösa principer på extrema sätt. Istället för att hitta en bra balans mellan andliga och materiella krafter eller den kunskap man har, blir man övermaterialistisk och lever endast för att skaffa mer makt och pengar.

Personliga talet är 8

Åttan förknippas med planeten Saturnus och med stenbocken samt vattumannen.

Därför förknippas åttan med stor inre kraft och hårt arbete. Du kan nå målen och du kan också tjäna mer pengar oftast från många olika källor. På jobbet kan du bli befordrad och du når större framgång än vanligt.

Möjligheterna är många framför allt för att du är så stark och uthållig och för att du verkligen vet du vad du håller på med.

Begränsningar kan finnas såsom lagar och regler, på grund av Saturnus inflytande. Därför är året mycket utmanande. Karma kan också spela in. I vissa fall kan man förlora allting så att man kan börja om och för att ”återfödas”. Det finns alltid en lösning på problem å andra sidan.

Det som är viktigt är att försöka fokusera på sådana saker som verkligen är viktiga för dig såsom materiella mål som man vill uppnå. Man bör inte heller snabbt ge upp. Inte heller bör man alltför snabbt ge sig själv till andra.

Först måste du veta vem du har att göra med och du bör så klart fastställa dina gränser.

Under året kan du starta eget i vissa fall men när det gäller att nå framgång bör man så klart se möjligheterna bortom begränsningarna som finns. Förutom detta måste du också ge tillbaka till samhället nu. Kanske genom att betala skatt, eller genom att bidra med annat och genom att tänka på sådana saker om miljöpåverkan.

Personliga talet är 9

Nian förknippas med planeten Mars och med väduren och skorpionen.
Det man brukar se som en ny början är också slutet på något. Det nionde året är slutet på en cykel i numerologisk mening. Nu ser du vart allt som du upplevt och gjort under de senaste 8 åren har lett till. Du ser den stora bilden och du kan nog också säga att den cykeln är över och en ny håller på att börja med ettans energi nästa år.

Du avslutar nu påbörjade kapitel i livet och kollar vart någonting slutligen leder till. Du kan känna att det är dags att göra nya saker i vissa fall såsom att flytta eller att byta social krets, att lämna ett jobb eller en organisation.

Det är viktigt att inte låta några oavslutade affärer förstöra den nya cykeln som börjar för dig. Och det kan vara kanske nödvändigt att distansera sig från människor som inte är bra för dig eller att försöka glömma och förlåta gamla oförrätter. Genom att göra dig av med gammalt last, kan du göra plats för något nytt.

Denna cykel präglas av altruism och du kan bli besviken när och om du inser att inte alla har goda intentioner eller att folk alltför lätt låter sig manipulerade av olika frestelser och illusoriska mål.

Nians år gynnar psykologer och människor som jobbar med människor rent allmänt liksom andliga lärare. Men man kan också inse att man inte kan rädda alla och att man måste omringa sig med människor som menar väl och som befinner sig på samma våglängd för att man skall må bra och kunna fungera optimalt.