Det finns något magiskt i varje födelsedagssten

Astro / Häxkonst och magi

Lär dig mer om kraften i olika månadsstenar.

Det finns något magiskt i varje födelsedagssten

2022-08-12 Varje månad förknippas med en sten – i vissa fall med två. Stenarna har många användningsområden.

När du vill ha kraften i stenarna kan du bära de i fickorna eller handväska, men du kan också låta de röra vid huden genom att du bär dem som smycken. Du kan dessutom sova med dem under kudden och ha de runt dig i samband med meditation.

I egenskap av månadsstenar kan de bäras för att få mest utav en månads energi eller för att den skall förstärka och rengöra din egen naturliga energi, om du är född en viss månad.

Om de har de magiska egenskaper som du tror kan gynna dig i ditt liv, kan du också använda kristallen i fråga.

Kom ihåg dock att kristaller bör stimulera dig att själv utvecklas och förbättra ditt liv. De kommer inte att göra hela jobbet för dig. Fokus, intention, att verkilgen veta vad man vill, och att tro på stenarnas magi, är lika viktiga.

 

 

Klicka på önskad månad för att läsa direkt om stenen som förknippas med den.

Januari Granat
Februari Ametist
Mars Akvamarin
April Diamant
Maj Smaragd
Juni

Pärla, Alexandrit

Juli Rubin
Augusti Peridot
September Safir
Oktober Opal, Turmalin
November Topas, Citrin
December Zirkon, Turkos

 

Januari: Granat

Granat, månadssten för januari

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för januari är granat

Granaten förekommer i mörka blodröda till lila nyanser. Det finns ett samband till eldelementet och rotchakrat.

Stenen används för att bli av med reproduktionsstörningar och för reglering av menstruationscykeln.

Granatens magi har att göra med det kvinnliga, kvinnokroppen och månen. Granaten kan hållas i handen eller placeras ovanpå huvudet när man mediterar för bättre insikter och intuitiv förmåga.

 

 

Använd granaten i ritualer som skapar harmoni mellan det andliga och det fysiska, mellan ande och materia.

Ta inte någon annans granat sten utan att be om lov. Det kan leda till olycka. Skaffa stenen på helt ärliga sätt. "Granatens förbannelse", har att göra med att stenen sägs skydda mot tjuvar.

Upp

Februari: Ametist

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för februari är ametisten

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för februari är ametisten

Ametisten förekommer i många lila samt violetta nyanser och förknippas med kronchakrat, och används för behandling av depression och ångest, humörsvängningar och stress.

Ametisten associeras med ett skapt sinne och bra intuition. Man kan också använda den för att inviga eller heligt utrymme. Både fiskarna och vattumannen är intuitiva mystiker som kan kanalisera universell energi.

 

 

Tarottolkare kan använda ametisten för bättre intuition, förståelse och visdom när man tolkar spådomskort och orakelkort. Ametisten anses förstärka kortens kraft.

Ametisten används i magiskt syfte på många olika sätt, som beskydd, helande, kärlek och lycka. Grekerna trodde att ametisten kunde förhindra alkoholism.  

Upp

Mars: Akvamarin

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för mars är akvamarin
Månadsstenen eller födelsedagsstenen för mars är akvamarin

Långt tillbaka i tiden användes akvamarin av sjömän för att förhindra sjösjuka. Det finn så klart ett samband mellan havsmiljöer och akvamarin. Akvamarin är en blågrön sten.

Akvamarinens magiska förmåga har att göra med både fysiskt och känslomässigt helande. Dels används stenen för sinnesro, dels anses den ha en välgörande effekt på hjärtat, lungorna och nervsystemet

 

 

Använd den för att underlätta rensa det gamla och det som hänt i det förflutna samt dess effekter på psyket, samt för att eliminera stress, irritation och ilska.

Halschakrat har att göra med kommunikation och akvamarin kan balansera detta chakra så att man kan vara ärligare mot sig själv och andra. Man kan också använda den i ritualer för att kommunicera med andliga krafter.

Upp

April: Diamant

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för apri är diamanten.

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för april är diamanten.

Diamanter förknippas med äktenskap och förlovningar, eftersom man hoppas på varaktig kärlek. Därför kan vissa anse att man inte bör bära diamanter om man är olycklig och ledsen eftersom negativiteten förstärks och bevaras.

 


Diamanter brukar dessutom användas i fertilitetsritualer och mot vanliga typer av dysfunktion i sängen.

Man använder diamanter i ritualer och magiska formler för kärlek, försoning och förlåtelse.

Häxor använder diamanter för astrala resor, meditation och starkare intuition.

Upp

Maj: Smaragd

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för maj är smaragd.

CC BY-SA 2.0

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för maj är smaragd.

Smaragden känns igen på de gröna vackra tonerna och används i magiska syften för att bland annat skydda mot känslomässig sårbarhet.

Både forntidens egyptier och greker använde smaragden som talismaner.

Grönt associeras med pengar och välstånd samt med liv och frodighet. Men grönt är också hjärtchakrats färg.

 

 

Smaragden används i magiska syften för att kärleksritualer, och för att öka försäljningen, samt i marknadsföring.

Som många andra stenar kommer smaragden att användas för medvetenhet och förmågan att förutse vad som kommer att hända i framtiden.

Använd gärna smaragden för att återuppliva passionen, förbättra humöret, samt för att återställa tilliten till dig själv och andra. Tillåt smaragden att hjälpa dig att bli en framgångsrik företagare.

Upp

Juni: Pärlor och alexandrit

Pärlan som månadssten eller födelesdagssten för juni.

Pärlan som månadssten eller födelesdagssten för juni.

Naturligtvis är inte pärlan en sten men antas vara lika de dyra ädelstenarna och används för tillverkning av smycken.

I Indien förknippas pärlan med renhet och kärlek. Det var enligt legenden Krishna själv som upptäckte den första pärlan som han sedan gav till sin dotter.

Om du går genom en lycklig erfarenhet anses det att det är bra att bära pärlor så att man kan bevara de goda minnena som lagras i själva pärlorna.

Pärlor förknippas med känslomässig balans, mildhet, och inre skönhet. Den används för att förbättra huden samt hjälpa med fertilitetsproblem och smärta under förlossningen.


 

Alexandrit som månadssten och födelsedagssten för juni.

Alexandrit som månadssten och födelsedagssten för juni.

Alexandrit fick namnet efter Rysslands tsar Alexander och blev snabbt en symbol för framgång, viljestyrka och mod.

Alexandrit ändrar färg beroende på belysning och associeras med astralresor och kreativa förmågor, liksom med fantasi, intuition och drömmar.

Alexandrit har en lugnande effekt på psyket och motverkar psykisk obalans.

Upp

Juli: Rubin

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för juli är rubinen.

CC BY-SA 3.0

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för juli är rubinen.

Rubinen förknippas med kraft och styrka, passion och återhämtning. Rubinen används för att öka den personliga kraften och övervinna rädslor och utmaningar.

Rubinen associeras även men en god psykisk hälsa och kan bäras av de personer som återhämtar sig från sorg och lidande eller ett trasigt förhållande. Stenen anser även skydda mot psykiska attacker.

 

 

Uppenbarligen anser vissa att rubinen kan hjälpa med rättvisefrågor. Har man exempelvis blivit utnyttjad eller lurad, kan rubinen hjälpa till att jämna ut maktobalanser i relationer.

Den som bär rubinen anses dessutom vara duktigare på att påverka andra.

Upp

Augusti: Peridot

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för augusti är peridot.

CC BY-SA 3.0

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för augusti är peridot.

Peridot anses kunna lindra stress, ångest och ett dåligt samvete och återställer sinnesfriden. Stenen anses kunna attrahera positiv energi i ditt liv.

Peridot fungerar som en magisk sköld mot negativ energi, fiender, ondska och mardrömmar. Sov med den under din kudde för en bra icke rastlös sömn.

 

 

När du känner dig upprörd och när du är omgiven av utagerande rasande människor som oftast är arga, kritiska och fientligt inställda, kan du också bära peridot.

Stenen anses även hjälpa vägledare och healers med deras magiska arbete och rengöra dem från ovälkomna energier från deras klienter.

Upp

September: Safir

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för september är safir.

Månadsstenen eller födelsedagsstenen för september är safir.

Safir finns i olika färger och nyanser men förknippas för det mesta med blått, från ljust till mörkt.

Halschakrat kommer att aktiveras av safir. Kommunikation med andliga guider och utveckling av intuition är någonting som är lite av en bieffekt. Safir förbättrar annars fokus och koncentrationsförmågan. Stenen stärker individen från insidan.

 

 

Vissa människor tror att safir har förmågan att skydda mot svart magi och psykiska attacker.

Använd safir om du vil ha kärlek och trohet i ditt förhållande men gör dig av med safir du fått i gåva från någon som svikit dig.

Upp

Oktober: Opal och turmalin

Opal som månadssten eller födelsedagssten för oktober.

Opal som månadssten eller födelsedagssten för oktober.

Opal förknippas med de fyra elementen och används för andlig och känslomässig healing. Den används även i beskyddsritualer. Opal sägs absorbera både negativ och positiv energi och kan boosta det magiska arbetet.

Opal förknippas med anpassningsförmåga, kommunikation, empati och charm. Den hjälper en att hitta en känsla av balans och harmoni.

 

 

Turmalin som månadssten eller födelsedagssten för oktober.

Turmalin som månadssten eller födelsedagssten för oktober.

Turmalin förekommer i många olika färger till exempel blått, lila, svart, rosa och grönt. De sista två är de vanligt förekommande sorterna.

Turmalin används för att övervinna rädsla samt för att uttrycka medkänsla lättare, genom att förstå sig på andra lite bättre.

Röd turmalin förknippas med kärlek, lust och sexualitet, liksom kreativ förmåga. Om du känner dig blockerat på dessa områden är det bara att skaffa röd turmalin.

Svart turmalin genererar en känsla av stabilitet. Den kan också absorbera och neutralisera negativ energi. Man blir lugnare och sover bättre.

Svart turmalin skyddar dig energiskt genom att bilda en sköld som hindrar dig från att plocka upp eller påverkas av oönskade eller negativa energier. Så placera din svarta turmalin vid din främre ingång för att fungera som en skyddande sköld för ditt hem och din familj. När du känner att du behöver lite extra hjälp, visualisera kristallen som bildar en elektromagnetisk sköld runt ditt utrymme för att hålla bort negativa externa energier.

Upp

November: Topas och citrin

Topas som månadssten eller födelsedagssten för november.

Topas som månadssten eller födelsedagssten för november.

Topas förekommer i många färger, bland annat bruna och ljusblåa nyanser. Man kan skaffa obearbetade och bearbetade stenar och kristaller.

Man förknippar topasen med studier, intelligens, ärlighet, lojalitet, beskydd mot andras lögner och skadliga skvaller och rykten. Den kan också bäras för att få reda på sanningen och avslöja andras hemligheter.

Topas har förknippats historiskt med egyptiska guden Ra och romarnas gud Jupiter. I antika Grekland trodde man att topas hade förmågan att göra människor osynliga för kommande svåra omständigheter. Spioner brukade bära topas i hopp om att ta reda på fiendens planer.

 

 

Citrin som månadssten eller födelsedagssten för november.

Citrin som månadssten eller födelsedagssten för november.

Citrin förknippas framgång och välstånd, lycka och vitalitet, självdisciplin och motivation samt skydd mot yttre påverkan. Citrin förknippas även med bra självkänsla, självförtroende och intelligens, såväl som personlig kraft.

Citrin kan också hjälpa dig att kommunicera bättre och den kan även förbättra den emotionella intelligensen.

Med citrin i fickan når du dina målsättningar och dina ansträngningar lönar sig.

Upp

December: Zirkon eller turkos

Zirkon som månadssten eller födelsedagssten för december.

Zirkon som månadssten eller födelsedagssten för december.

Zirkon förekommer i många olika färger, från klar och färglös till vit och från blekorange till rosa eller gul färg.

De healers som jobbar med stenar och kristaller använder zirkon för att lindra sömnbesvär och mardrömmar. Zirkon anses hjälpa bäraren att hantera förlust och sorg; att göra negativa erfarenheter hanterbara.

Zirkon förknippas däremot även med visdom, framgång, ära, organiseringsförmåga och rikedom.

 

 

Turkos som månadssten eller födelsedagssten för december.

Turkos som månadssten eller födelsedagssten för december.

Turkos förknippas med intuition och visdom, och används som sten för kommunikation och för att balansera det blåa halschakrat.

Även uppmärksamheten, observationsförmågan och förståelsen förbättras. Perfektionism är inte så dålig eftersom kvalitet i allt man gör leder till framgång och välstånd.

Turkos hjälper användaren att upptäcka inre dolda konstnärliga förmågor och inspirerar nya projekt.

Upp