Hur du rengör och skyddar ditt hem från negativa energier

Astro / Häxkonst och magi

Den bästa tidsperioden för att rengöra ditt hem är under en avtagande måne.

Hur du rengör och skyddar ditt hem från negativa energier

2022-08-18 Du bör rengöra ditt hem från negativa energier när du inte längre mår bra hemma eller när du känner att hela familjen blivit galen och beter sig konstigt.

Andra tecken är depression, hinder och oförmåga att nå dina mål. Du kan också känna att du fastnat i det förflutna och att du inte kan släppa taget, även om du är medveten att det är dags att göra det.

Här är några tips från Thalia Thorn, författare till boken Protection Spells of a Wicked Witch: Witchcraft for Protection from Negative Energy, Harmful Spirits, and Magical Attacks

Tidpunkt

Den bästa tidsperioden för att rengöra ditt hem är under en avtagande måne.

Hur du börjar rengöringen

Det första man gör är att ställa en specifik intention för hemmet. Du bör veta hur du vill må i stället.

Detta kan leda till nödvändigheten att driva bort oönskade energier som kommer från exempelvis exet. Man vill i andra fall kanske driva bort energin från misslyckanden så att man kan hitta nya möjligheter och börja utvecklas. Du vet bäst.

 

 

Rengöring med rökelse och örter

Du kan använda favoritrökelsen, palo santo eller salvia. Det spelar inte någon roll. Det är naturligtvis bra om du tror på rökelsens egenskaper och deras förmåga att driva bort negativa eller oönskade energier från ditt hem.

Det är så klart viktigt att du inte bränner ner huset och det gäller att ha en brandsäker behållare där du kan bränna rökelsen eller örterna. Gå med behållaren i hela huset, och i alla hörn.

Använd inte rökelse om du är känslig eller har astma och liknande.

Använd kristaller

Turmalin och hematit kan placeras runt ditt hem för beskydd. Om du har andra stenar och kristaller som du tror är bra, använd dem i stället.

Du kan också om du vet hur, skapa ett kristallgaller.

Citron

Fräsch citrondoft är upplyftande och uppfriskande. Du kan låta citronskal sjuda i vatten och sedan låter du ångan sprida doften i hela huset.

Skivor av citron i vattenbehållare i huset bör också fungera.

Eteriska oljor med citron är också bra.

 

 

Örtdofter

En god trevlig stämning kan också uppnås tack vare doften av lavendel, salvia, mynta, rosmarin och basilika.

Precis som citronen, kommer örterna att också driva bort och rengöra negativ energi. Förutom detta är de precis som deras rök antibakteriella.

Använd dina imaginära magiska krafter

Visualisera hur du har förmågan att driva bort med dina armar och händer allt det negativa. Sedan kan du kasta en beskyddande cirkel även runt ditt hem så att negativa energier stannar utanför.

Rensa i röran

Städa huset, organisera lådor, släng bort allt skräp och allt som är trasigt och allt som du inte behöver. Man tror att negativa energier fäster sig i skräp och röra.

Öppna alla fönster

Om du kan, öppna alla fönster och vädra ordentligt. Sätt en intention att alla energier som du inte vill ha skall drivas ut.

Vattenrengöring

Du kan använda källvatten eller månladdat vatten. Lämna en behållare med källvatten under en fullmåne över natten.

Sedan doppar du fingertopparna i vattnet och välsignar dina utrymmen.

Du kan även använda heligt vatten som välsignas av präster i vissa kyrkor.