Magiska symboler och hur de används

Astro / Häxkonst och magi

Många traditionella symboler som anses ha magiska krafter finns nu som smycken och som tryck på kläder. Här kan du lära dig vilka krafter de har.

Magiska symboler och hur de används

2022-08-08 Du kan redan äga halssmycken eller örhängen med magiska symboler. Här kan du lära dig mer om hur några av dessa symboler lär påverka ditt liv.

Vissa symboler har en kraft inom sig som man inte kan förklara. Vad någonting betyder för dig kan däremot skifta. Om du skall skaffa ett smycke, tatuering eller lyckoamulett vars kraft du vill skall genomsyra ditt liv, skall det kännas bra och rätt med. Har du svårt för någon symbol, gäller det att hitta någon annan som känns bra.

Här listas däremot de främsta och mest populära magiska symbolerna i världen. Du kan gå direkt till önskad symbol.

1. Hamsa, den helande handen eller Fatimas (Miriams hand)

2. Ankh, livets nyckel

3. Korset, ovillkorlig oändlig kärlek

4. Horus öga, den stora beskyddaren.

5. Aum, harmoni med universum

6. Lotusblomman, uppvaknandets blomma

Hamsa, den helande handen. Fatimas eller Miriams hand.  Guds hand.

Hamsa, den helande handen. Fatimas eller Miriams hand. Guds hand.

Handsymbolen går tillbaka till Mesopotamien. Den brukade vara en symbol för gudinnan Ishtar.

Den anses skydda mot ondska, driva bort negativ energi och bringa tur. Naturligtvis är Hamsa även en hälsosymbol. I handflatans centrum är oftast ett öga placerat.

Även om symbolen är vanlig i judisk och muslimsk tradition, används den mer och mer även i väst.

 

 

Symbolen kan användas som lyckoamulett, för att attrahera lycka, tur, kärlek och god hälsa, eller placera den på dörrposter för skydd mot och räddning från det onda.

I många butiker kan man hitta allt fler smycken och örhängen med denna symbol.

Du kan exempelvis köpa Hamsa handsymbolen som smycken till bra priser på Trendsmycken.se.

En kollektion smycken med Fatimas hand finns även på Kristallrummet.

Och på Soulfactory.se kan du köpa kläder med Hamsa trycket.

Upp

Ankh, livets nyckel

Ankh, livets nyckel

Mycket populär, är hieroglyfen Ankh, symbolen för ”evigt livt” som har sitt ursprung i Egypten.

Den hittades på alla möjliga ställen oavsett om det var frågan om detta liv eller livet efter döden.

Symbolen, som i själva verket är en hieroglyf, förknippades då som nu med mystiska livskrafter och magi. Egyptierna bar symbolen som amulett, ofta tillsammans med hieroglyferna för ”styrka” och ”hälsa”.

 

 

Ankh symbolen används i olika syften av olika användare men i andlig mening, anses den vara "en kraftfull symbol för välstånd, hälsa, lycka och skydd mot nederlag, fall och fullständig förstörelse".

Man tror att Ankh utgör ursprunget till både Venus-symbolen och det kristna korset.

När man ger andra Ankh-symbolen i gåva, önskar man de samtidigt ett långt liv och en god hälsa.

Man exempelvis köpa Ankh symbolen på Varldskulturmuseerna.se som hänge på väggen.

Ett litet Ankh halsband finns att köpa på Babysnake.se.

Upp

Korset, oändlig kärlek

Korset, oändlig kärlek
I kristen tro förknippas korset med död, återuppståndelse och evigt liv, eftersom Jesus dog på korset för att sedan återuppstå.

Korset blev populär som kristen symbol sedan kristendomen infördes av kejsaren Constantinus i Romarriket och med korsfararnas resor som sydde ett kors på deras kläder.

 

 

Korset har dock hedniskt ursprung, bland annat egyptiska Ankh hieroglyfen som tas upp ovan, som betyder evigt liv. Korset har förekommit i många olika former och kulturer före kristendomen.

Därför har korset en andlig kraft utan samband till tid och rum, ty den verkar ha förekommit i bland annat Mexiko före kristendomens införande som exempel.

I kyrkosammanhang gör man korstecknet som ett tecken på seger, frid och tro. I folktron används kors på väggar och som amuletter (exempelvis halsband) för att avvärja det onda.

Korset är också symbolen för oändlig kärlek. Jesus dog för mänsklighetens synder och för att han älskade alla så mycket. Detta gör korset till en amulett med kraften att minska lidande och skydda mot värsta karma.

Stengården finns också många typer av kors att köpa.

Nordicspectra kan man köpa korshalsband för killar eller tjejer.

Upp

Horusögat, den store beskyddaren  

Horusögat, den store beskyddaren
Vi har alla hört talas om det onda ögat, kanske någons elaka blick vars kraft är stor och leder till olycka. Ögat används sedan forntiden och är mycket populär i mellanöstern och Turkiet där den förekommer nästan överallt.

Horus öga eller Ras öga används för att neutralisera fara, otur och mörka krafter. Ögat är en symbol för att se och agera i tid. I Egypten bars ögat även som symbol för en tidig död, som skydd för hälsa.  

 


Precis som alla populära kraftsymboler kan man hitta det mer originella Horus ögat liksom andra varianter, exempelvis det blåa ögat och det allseendeögat, i olika butiker som smycken, på klädesplagg och som dekoration i hemmet.

Snygga Horusögat finns på Sezalando.

Chanti.se kan man hitta smycken med det blåa ögat.

Upp

Aum, harmoni med universum

Om eller Aum, harmoni med Universum

Heligast av alla stavelser är Aum eller om inom hinduismen, ty Aum symboliserar hela universum som kom till stånd av den vibration som uppstod när AUM uttalades (enligt Hinduismen).

Aum består av tre bokstäver. A står för skapande, U för bevarande och M för upplösning (förstörelse). De tre sanskritbokstäverna som innehåller tre kurvor, en halvcirkel och en punkt representerar det gudomliga treenigheten i form av gudarna Brahma, Vishnu och Shiva; himlen, jorden och underjorden - men också i form av olika medvetandenivåer – de vakna, drömmande och de drömlösa tillstånden.

 


Aum används när man mediterar eftersom då öppnar kroppens chakran upp, i synnerhet kronchakrat och det tredje ögat, som förknippas med intuitionen och vår kontakt med den gudomliga energin.

Som smycke kan man också bära symbolen. Den anses lugna ner sinnena, lindra spänningarna och generera harmoni när man kommer i kontakt med universum.

Vakna upp till ett högre medvetande genom att utsätta dig för symbolens magiska kraft.

Om du är intresserad av ett smycke med AUM symbolen, finns de att köpa på Lotusyogashop.se

För mer balans och harmoni i hemmet, kan du kanske måla en symbol på en av rummets väggar eller skaffa en på Amazon.

Upp

Lotusblomman, uppvaknandets blomma

Om eller Aum, harmoni med Universum

Uppvaknandet inom hinduismen har att göra med slutet på lidande.

Lotusblomman har blivit en sådan stor symbol för hinduismen och buddhismen just för att den växer i smuts, slår rot nästan var som helst och växer till en vacker blomma som flyter på vatten.

 

 

Precis som denna blomma kan vi frigöra oss från och rena bort det som tynger oss, allt som skett i det förflutna som nu bara existerar i våra huvuden, men som hindrar oss från att vara lyckliga. Vi kan också rena bort alla onda och hemska attityder och intentioner, något som leder till spirituell renhet.

Flera hinduistiska gudar förknippas med lotusblomman, i synnerhet Lakshimi, som står för framgång, vishet, välstånd och skönhet.

En positiv spirituell utveckling kan förstärkas när vi har lotusblommor runt oss, om inte på grund av någon magisk kraft, som en påminnelse.  

Lotusblomman gillar de flesta människor och kan också ges bort i present.

Elgigantese.com kan man köpa ett snyggt halsband med lotusblomman i tre olika färger.

Upp