Nymåne i fiskarna: Natten före uppvaknandet

Astro / Horoskop / Artikel

Fiskarnas tecken handlar om nattsömnen och drömmen som vi nödvändigtvis måste vakna upp från.

Nymåne i fiskarna: Natten före uppvaknandet

Den 5 mars 2019 är det nymåne i fiskarna. Nymånen i fiskarna bildar en konjunktur till Neptunus men bildar sextiler till Saturnus och Mars.

Neptunus influensen kommer därför att dämpas ner av Saturnus och Mars vill att vi eventuellt också tar till handling, i synnerhet om vi lyckas få klarhet.

I esoterisk astrologi, handlar Fiskarnas tecken om slutet av en cykel. Vi föds och återföds cirka 8 gånger i varje stjärntecken för att slutligen behöva klara av en sista utmaning: att inse att vi måste vakna upp från denna dröm.Fiskarna styr över natten och över drömmarna som vi eventuellt måste vakna från.

Föreställ dig att du sover och att du har den värsta mardrömmen. Och så vaknar du och känner lättnad. Det var bara en dröm.

Sådan är också vår tillvaro på den här jorden.

Maya-illusionen, slöjan som hindrar oss från att se detta, är något som behöver kastas bort en gång för alla i de sista inkarnationernas här på jorden i fiskarnas tecken.

Fiskarna har redan varit här och gjort allting. Behovet av självförverkligande är inte lika stort. De är också ganska trötta på denna tillvaro som många gånger är så smärtsam. De vet hur onda människorna ibland kan vara och de bär denna sorg med sig. Vissa fiskar är därför inte bara otroligt känsliga. De är också deprimerade.

Sanningen är att de inte vill vara här. Den här tillvaron är ett fängelse i deras ögon. Därför gör de allt de kan för att fly undan denna verklighet. Inte konstigt att så många fiskar gillar alkohol. De lever också i en drömvärld.

Den oceaniska känslan som fiskarna känner gör att de känner sig redo för nästa steg i deras utveckling: sammansmältningen eller fusionen med världssjälen. Med källan. Eller brahma.

Rumi

"Du är inte ett droppe i havet. Du är hela havet i ett dropp." - Rumi

De vet också mer eller mindre att den här världen är en scen och att vi bara är skådespelare. Och de är mycket duktiga skådespelare. De har hemligheter men gillar inte att du själv har några. De har flera romanser på gång, men väntar sig att alla de dejtar alltid är trogna. De ljuger men ogillar starkt alla andras lögner.

Neptunus är en projektor som projicerar deras egna brister på alla andra.

Detta sker däremot fram till den stund då fisken vaknar upp!Att vakna upp innebär att man blir av med egots illusioner. De berättelser och historier man har skapat i sitt huvud. Och det är dessa illusioner som gör så ont.

Att ge upp egot eller att offra egot, är inte samma sak som att ständigt vara andra till lags och för att göra stora uppoffringar för andras skull. Behovet av att vara älskad och uppskattad kan exempelvis få fisken att göra allt för vänner, samtidigt som de offrar tid som de kan spendera tillsammans med barn och familj. Men de kan också offra vänner och fritid för att hjälpa barn och barnbarn som egentligen skulle kunna hitta andra lösningar och hjälpa sig själva. En kvinnlig fiskkvinna kan också gifta sig med exempelvis en rik man som sedan kommer att behandla henne som en trasa.

Man behöver inte ha den där stora romansen med den rika mannen för att vara värd något. Man behöver inte offra någonting för att man skall vara värd andras gillande. Det är egots illusion som tror att det är på det här viset.

Har fisken återföds ett par gånger i fiskarnas tecken, kommer han eller hon så småningom att inse detta. Den utvecklade fisken är exempelvis Einstein, Jean Paul Sartre eller Joseph Campbell.

Fiskarnas tecken handlar om insikter och avslöjanden som kan ske inom naturvetenskapen eller samhällsvetenskapliga fält.

Einstein förändrade fysiken, Jean Paul Sartre utvecklade existentialismen som betonade autenticitet och frihet, medan Joseph Campbell kom på att vi är levande myter och att myter är inget annat än symboliska representationer av våra mänskliga liv.

I esoterisk astrologi kommer Neptunus att styra fiskarna på personlighetsnivå (så länge som fiskarna inte är utvecklade) och på esoterisk nivå eller själsnivå, styrs fiskarna av transformerande Pluto.

Det borde inte finnas någon press alls att göra någonting just nu. Det är natt, det är dags att sova och att drömma så att man har någonting att vakna upp från!