Nymåne i väduren: I sökandet efter ljuset, mot alla odds

Nymåne i oxen 2019: Är något verkligen värt att ha kommer du att gå en extra mil

Astro / Horoskop / Artikel

Väduren representerar livets impuls. Nästa tecken, oxen, representerar lusten att leva. Genom Venus som styr över oxens tecken får vi drivkraften att ge livet önskad form. Kommer livet att handla om egoistiska önskemål? Eller kommer man att kunna se helheten och anpassa sin vilja till något större än sig själv?

Oxen handlar om materiella ägodelar, skönhet, konst, säkerhet och upplysning. Oxens tecken styr även över musik och över sångare.

Det är inte så konstigt att man nyss hade Billboard Music Awards. Med Uranus nu i oxen, som styr över konst och musik, kunde Madonna revolutionera musikaliska föreställningar med hjälp av hologram. Detta är inte första gången hologram har använts däremot men de har använts mest för att återuppväcka döda musiker såsom Michael Jackson.

Men Uranus är också en rebell och musik kan nu användas för att skapa samhällsförändringar.  Nästa låt hon släppte, ”I rise”, har ett politiskt tema. Återigen är detta inte så konstigt men denna gången verkar det vara frågan om vapenlagarna i USA.

Oxen är också det stjärntecken som mest förknippas med Buddha och buddhismen. Buddha hade sex planeter plus asteroiden Chiron i oxen. Han föddes, dog och blev upplyst i oxen. I esoterisk mening handlar oxens tecken om öppnandet av det 3:e ögat.

Oxens stjärntecken hjälper dessutom mänskligheten att lära sig de djupare andliga eller filosofiska lärdomarna som kommer från lust och begär.

Risken är att oxen blir possessiv och söker nöje och tillfredsställelse i ägodelar, sensuella nöjen, vackra saker, mat och dryck.

Materiella ägodelar ger oss en falsk identitetskänsla (rik, fattig) och kommer även att berätta för oss vad vi är värda.

Buddha sade exempelvis något i stilen, att det inte är så att vi inte har tillräckligt för att leva. De flesta av oss gör det. Problemet är att vi är för giriga. Därför kommer vi att bara tänka på brister, på vad vi saknar. Vi kommer att kämpa för att skaffa oss mer av vad vi redan har. Vi missar på det här viser poängen med livet.

När människor går genom förlust av allt de har, är det kloka att släppa de identiteter man har byggt runt materiella ägodelar, jobbtitel och status. Det är så vi blir rena och när det som verkligen är dyrbart inom oss, inklusive våra talanger, kommer upp i ljuset.

När vi gör något meningsfullt med våra liv, när vi ger uttryck för det vi verkligen är bra på, som inte har med våra egoistiska behov att göra, med status, pengar och samhällets förväntningar, kommer vi äntligen att känna oss lyckliga eftersom vi kommer på rätt spår i livet.

Oxen handlar om vår värdighet liksom om våra djupaste rädslor. Vi tror att vi måste äga saker för att själva ha värde. När vi går genom förluster, förlorar vi oss själva med. Vi letar efter självvärde utanför oss själva, när vi i själva verket bör kultivera den inuti.

Oavsett vilka vi jämför oss med, de som har det bättre eller de som har det sämre än vi har det, söker vi efter en känsla av värde utanför oss själva.

Vi kan exempelvis även titta på världen runtom oss och vi tycker att den är orättvis. Men tittar man inåt, inser man att det är orättvist av oss, att vilja ändra hela världen till något som passar just oss. Det är återigen våra önskningar och behov som är orättvisa och egoistiska.

Oxen handlar om vårt förhållande till materialism och till glamour, och även om denna nymåne handlar om allt detta, kommer vi förhoppningsvis att vara hoppfulla och altruistiska eftersom Neptunus är relevant vi denna tid.

Trigoner till Saturnus och Pluto ger oss disciplin, ansvarskänsla, liksom mod, energi och kraft.

Vi kommer att lägga ner mycket jobb och energi på de saker som verkligen är viktiga för oss.

Venus som styr över oxen ger oss kärlekens kraft och potentialen för högre kärlek. Varje människa är en cell i en högre kropp som kallas mänskligheten.

På esoterisk nivå styrs oxen av Vulkan, gudarnas smed, som hjälper oss att bli omvandlade och renade från sådana identifikationer som är meningslösa och som håller oss fånge i illusoriska samband melllan oss och den materiella världen.

Vårt förhållande till mat kan också ifrågasättas runt denna tid. Det finns sådana saker som matmissbruk och matberoende. Vårt lägre hjärna hanterar på omedvetna tvångsmässiga sätt mat som något som är livsviktig även när vi fått i oss mat som räcker i flera dygn.

Det är sinnet som skapar sådant beroende, oavsett om det är mat, alkohol, eller annat. Det är också genom vårt sinne - och de högre mentala förmågorna - som vi kan förändras och inse att vi har kontrollen över vad vi stoppar i oss, när nog är nog, och när vi eftersträvar saker som börjar göra oss sjuka ända till den graden att vi förlorar vår medmänsklighet.