Enkel Feng Shui

Astro / Feng Shui

1. Släng eller ge bort det onödiga i hemmet och på kontoret

Yin Yang

Oordning blockerar bra energi dvs. qi i din omgivning och blockerar därmed förvekligandet av de positiva sakerna i ditt liv.

Det gäller att hålla rent och snyggt både hemma och på kontoret.

Ett bord med mycket papper och pärmar skapar ett överskott av yin. Papperskorgar fulla med papper som inte töms dagligen skapar också dålig feng shui.

Det allra första du bör göra när du börjar med Feng Shui är att slänga eller ge bort det onödiga i ditt liv samt hålla saker prydliga.

2. Skapa en plats som är din egen

Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Det är faktiskt du. Du är unik, viktig och värd att vara stolt över. Det är viktigt för ditt väbefinnande att omringa dig själv med souvenirer, konstverk, mål, bilder och minnessaker som ger din själ näring.

Kom ihåg att mindre är mer och ersätt sakerna allteftersom ditt liv förändras. Platsen kan vara litet, en plats där du kan drömma dina drömmar och där du kan finna frid eller kan vara ett helt rum, t ex sovrummet.

Det är endast du som vet vad du behöver, vad som gör dig glad och vad som gör dig ledsen, vad som gör dig trygg och otrygg.

Har du slängt bort det onödiga och all skräp, är du på god väg att uppnå harmoni. Nu har du endast saker som är viktiga för dig för tillfället i din närmaste omgivning. När de slutar ha betydelse ska de i sin tur slängas. Lagra inte dem. De sprider bara negativ QI runt omkring sig.

Det kan även vara nödvändigt att skapa din egen kalender där du bokar in de saker du ska göra varje dag eller endast vissa dagar. Gör även sådana saker som du aldrig orkar med eller känner att du har tid med.  Nu finns det även mer plats för nya saker i ditt liv.

3. Försäkra dig om en god natts sömn

Titta runt i ditt sovrum och tänk på vad det är som stör din sömn.  Gör dig av med elektroniska saker eftersom dessa skickar ut vågor som hindrar qi .

Stäng baddrumsdörren som leder till ditt rum. Täck över speglar som aktiverar Yang energi. Undvik stimulerande färger som rött och guld, och använd yin färger som grönt och blått i ditt sovrum.

Undvik att ha gröna växter eller färska blommor. Det bästa är att du har så lite möbler som möjligt i sovrummet.

Allt som påminner om dina plikter och ditt arbete eller studier ska inte heller finnas i ditt sovrum. Under dagen ska du vädra för att släppa in god QI. Håll dina sovrumsfönster stängda medan du sover.

4. Aktivera ditt relationsområde

Om du vill hitta en ny partner eller förnya ditt förhållande ska du försöka sydvästra området. I varje rum i ditt hus och i synnerhet i ditt sovrum ska du ta bort all skräp och fylla platsen med en eller två saker som symboliserar kärlek och relationer: hjärtformade stenar, saker i par, eller vad som helst tillverkad i jordmaterial. Eldelement såsom vaxljus förstärker området, men använd inte trä eller gröna växter här.

5. Tillsätt mer Yang i ditt liv

Introducera mer ljus, musik, vatten, luft, växter, speglar, vindspel, starka färger, och blommor i ditt liv. Det är sådant som aktiverar yang qi som ger dig mer lycka och mer glädje.

6. Förbättra din hälsa

Fräsch, ren, rinnande vatten, bra luftkvalitet; en balans av mörkt och ljust, samt av det mjuka och det hårda. Om du eller någon annan i din familj upplever att ni råkar ut för mycket olyckor, eller är sjuka ska ni titta ut och se om några byggnadshörn pekar diket mot er ingångsdörr eller sovrumsdörr. Blockera detta genom att placera blommor eller speglar för att skicka tillbaka energin.

7. Hämta in naturen

Investera i konstverk med bilder av natur som en påminnelse av att det finns en värld därute. Ställ många växter i öst, sydost, syd, men undvik torkade blommor, i synnerhet i sovrummet, då de försvagar ditt sexliv.

8. Bli medveten om vattenelementets betydelse

Vatten är det viktigaste elementet om du vill tjäna pengar och trä är det viktigaste elementet om du vill behålla det som du har tjänat in. Vatten är det element som styr över karriären och det som får oss att tjäna självaktning.

Vatten är förutsättningen för liv på jorden. Vi kan inte leva utan vatten. Därför anses vatten ha en mycket välgörande effekt på vårt liv i allmänhet. En vattenfontän som man kan ha inomhus kan alla äga. Även i trädgården kan man skaffa en vattenfontän om man så vill.